Druhé bábätko - podarilo sa vám otehotnieť skôr?

8. jún 2020

Ahojte mamičky,
s manželom sme na prvé dieťatko čakali 2 roky. Všetky výsledky dobré, len to nešlo.
Teraz by sme chceli druhé dieťatko, ale mám veľké obavy. To snaženie bolo dosť na psychiku, aj keď sme si povedali že nebudeme to riešiť, kašleme na to, čo príde príde, ale asi každá v kútiku duše túži, aby sa to podarilo.
Od narodenia syna (a to prešli už takmer tri roky) sa nijako nechránime a teda nič, manžel navrhol že to už skúsime zas počítať, skúšali sme podľa plodných dní, ale nič (2 mesiace zatiaľ)
Podarilo sa vám druhé dieťatko skôr alebo tiež ste naň dlho čakali? Ja by som naozaj veľmi rada druhé, manžel asi ešte viac 😀 ale vôbec sa mi nechce skočiť zas do toho kolobehu počítania plodných dní a podobných vecí. Pri prvom som si vykladala nohy, no proste všetko preto aby sa podarilo.
Ďakujem za odpovede. Gratulujem mamičkám, ktoré hneď na prvý šup otehotneli a dúfam že sú tu aj také snažilky, ktoré na dieťatko čakali roky a neupadli do smútku.

simonkazga
8. jún 2020

My sme na prve čakali 13 mesiacov. O to bolo vacsie prekvapenie ked som potom na 3.mesiac nedavania si pozor bola tehu, sice to neskoncilo dobre. Ale o dalsie 3 mesiace som bola zas tehotna a donosila v poriadku. Jeden cas som lamala manzela na tretie babo ale po roku nic, tak sme to nechali tak - lebo mi to nerobilo dobre na psychiku.

marci77
8. jún 2020

U nas celkom funguje teoria a teda aj moj menstruacny cyklus, ze snazenie sa medzi 10-17dnom po menstruacii pri nechranenom styku funguje. Dokonca aj teoria, ze ked na 10,11,12 den po menstruacii, ze bolo dievcatko a ked neskor 16-17-18den tak bol chlapec.
Drzim palceky pri snazeni🍀

nini1010
8. jún 2020

Nie,podla mna to na co sa pytas nema ziaden racionalny zaklad.Niekomu sa podarilo skor,niekomu neskor ale proste v tom nie je ziadna logika.Ak vam to nejde tak naozaj ti ine nezostava len zacat pocitat.

daganov
9. jún 2020

je to úplne individuálne, my prvé na prvý šup, druhé po dvoch rokoch

janickacrazy
9. jún 2020

ja by som na tvojom mieste nič nepočítala, vykašli sa na plodné a neplodné dni, proste sa normálne milujte, ked máte nato chuť, my sme to tak vždy robili, úplne v pohode, zato mám kamošku, čo hned prvý mesiac rátala plodné, neplodné, robila ovu testy a neviem čo ešte, ked neotehotnela hned, tak stresovala, plakala, mne to prišlo úplne prehnané a sama seba tak vystresovala, že sa im potom ozaj roky nedarilo, zato druhé urobili pár mesiacov po prvom úplne bez plánu, lebo ona bola konečne v klude a nič nepočítala

mariska1989
9. jún 2020

No moja vlastná skúsenosť 😊 najstaršia dcéra mala rok a pol keď sme sa rozhodli že ideme skúšať babo. Trvalo to 8 mesiacov kým som si našla // ...keď sme sa rozhodli znova pre dalsie babo tak nám nevychadzalo aby bol manžel doma .tak si potom posunul turnus až je doma počas ovu .podarilo sa to na prvú šupu ale aj pekná správa sa obráti za pár týždňov na zlú takže ďalšie pokúsi boli tiež ná prvú šupu samozrejme až 3 pokus bol úspešný do úplného koncu ...takze ešte já som si pri 3 pokuse pomohla ešte aj lubrigačným na podporu otehotnieť merala som si aj bt a aj ovu testy pre istotu ....takže lovu zdar😀😊 kúpiť ovu testy. Popripade teploner bazalny a byť správny čas na správnom mieste🙏

luciador
9. jún 2020

Moja skúsenosť je taká, že prvé sme splodili hneď 2 mesiace po svadbe, čo bolo super prekvapko, keď som našla 2 čiarky na tehot. teste, vôbec, ale vôbec nič som nerobila preto, aby som otehotnela, bolo to spontánne a na druhé sme čakali dlhých 11 rokov!!! V tom období som všetko možné robila, aby sme mali čo najskôr druhé, ale nedarilo sa ☹ a posledné roky som rezignovala, nemyslela na to a prišlo to 🙂 ale trvalo to dlhých, veľmi dlhých 11 rokov 😔

vilma7
9. jún 2020

Tak nám sa podarilo 2x pomerne rýchlo (do 5.mesiacov) a to sme obaja boli po 40.tke.

siska53
9. jún 2020

Kamoska na prve cakala 4 roky, na druhé dva a tretie mali hned, ako sa rozhodli.
Ja som necakala ani na jedno, prve prislo neplanovane a druhe na druhy pokus.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre