Ahojte zienky tie co mate dlhsie cykly, cca 32 dňové, ktorý den mate ovulaciu?
Ak máš 32 dňové cykly,tak máš ovuláciu 18. deň/plus-mínus jeden deň/.
Mala som 32 dňový cyklus.. aˇe v mesiac otehotnenia som mala 28 dňový a otehotnela som na 13 deň
@janetinka27
@joesvk aha dobre baby takze tych 14 dni pred menzesom sa to pocita
@silvinka1p dakujem to by sedelo
14 dni v idealnom pripade, ale fungujuca lutealna faza je myslim 11-16 dni.
Ked si otehotnela, mala si odsledovanu ovu? Alebo bol styk 13dc? Lebo ovu mohla byt aj neskor, napr. 1-2 dni po styku
Mne sa to každý mesiac mení, určite to treba sledovať testami, teplotou a pod..
napr som mala aj cyklus ktorý trval 51 dni a ovu bola až na 38. deň .. keď som mala 41 dňový, tak ovu na 27. deň.. je to veľmi individuálne a veľa veľa to ovplyvňuje, takze určite by som sa neriadila tým, že mám 32 dni, tak presne v polovici a hotovo
@sajmonka_1216 dobre Ano asi preto sa nam ani nedari otehotnieť lebo potom sa uz nesnažíme.. a ovulka mozno je neskoro
No toto bol aj nás problém.. myslela som si že je 19. deň ale nebola.. ja som si vtedy nič nemerala a nedokazala som si ani hlien sledovať.. určite si to skús odsledovať teplotou, testami, postupne na to prídeš a budeš vedieť 🙂 ale treba každý mesiac, lebo aj obyčajne prechladnutie to dokáže posunúť
@sajmonka_1216 ďakujem pekne si milá
Fáza pred ovuláciou môže byť rôzne dlhá. Ale po ovulácii je to vždy 14 dní do menzesu ,takže s istotou možno najlepšie určiť takto spätne,že kedy bola ovulácia.
Ak nemáš ďaleko od bydliska gynekológa, išla by som k nemu, nech povie kedy je ovulácia a ci vôbec ovulácia aj prebieha, je to za mňa lepšie ako si robiť ovulacne testy a merať bazalnu teplotu, ale tak každej vyhovuje niečo iné. Vyšetrenie je bezplatne a trvá naozaj chvíľku.
@helen_167 no ja som tak chodila 1 cyklus, ale zadarmo to rozhodne nebolo.. za každé sono som platila 10€, keďže to nebolo potrebné, iba som chcela... presne aby som vedela kedy je ovulácia
@sajmonka_1216 aj u nas sa plati 🙂
@sajmonka_1216 ja neplatím, tak asi záleží od gynekológa
@janetinka27, záleží od gynekológa, ja neplatím, ale pokiaľ to nie je nejaká nehorázna suma, radšej doktor ako ovulacne testy, autorka by hneď vedela, na ktorý deň prebieha ovulácia, je to presnejšie, ako tapat sa v ovulacnych testoch.
@helen_167 ano,iste,ale su aj ine metody sledovania ovu, najma ak je presny den ovu kazdeho cyklu dolezity (napr. nasadenie liekov). To by musela zena chodit na sono ako na klavir (navyse pre pracujuceho cloveka je to nemozne).
Funguje aj meranie teploty,sledovanie hlienu,pripadne kombinovane s odbermi krvi.
@janetinka27 každý nerobí od pondelka do piatku, ja mavam krátky dlhý týždeň, mávam volne dni sú aj v týždni, a ak nie dá sa zobrať aj paragraf na doktora, doktor je na 100perc, povedať kedy presne, nastáva ovulácia😊 mne ovulacne testy neukázali ovuláciu, doktor na sone vidí aj veľkosť vajicka, každopádne každa nech si vyberie co jej vyhovuje.
@helen_167 ano urcite,sono je super.ja musim sledovat ovu kazdy mesiac a preto je pre mna sono neprijatelne tak casto a navyse viackrat do cyklu,plus musim dat zmerat vysku progesteronu aj estradiolu v strede lutealnej fazy,co sa musi z krvi,nestaci vidiet len zlte teliesko na sone.ale urcite je velka vyhoda mat moznost ist na sono vzdy ked treba🙂 dlhodobo niekolko rokov fungovat na sone kazdy cyklus je ale pre mna nemozne (preto pisem,ze z krvi je to tiez mozne vsetko usledovat bez navstevy sona-pre tych,co nemaju moznost ist na sono alebo tych,ktori by museli platit vela penazi)
@janetinka27 tak ja som nemyslela, aby autorka tam behala každý mesiac v roku, ale aby vedela cca kedy nastáva ovulácia, a ci prebieha.😊
@helen_167 ano, rozumiem uplne,len som tym chcela povedat,ze su aj ine metody sledovania ovu a tie su vhodne pre zeny, ktore potrebuju tu ovu sledovat presne kazdy mesiac (napr kvoli liecbe), co je dolezite pre zeny, ktore maju napr.rozne dlhe cykly alebo trebars aj anovulacne striedajuce sa s ovulacnymi cyklami.zena je vtedy sebestacna aj bez sona🙂 tieto metody su vhodne pre kazdeho.alebuplne suhlasim,s tym.co si povedala 🙂
@janetinka27 ja úplne takto isto, ovulácia väčšinou 18.-19.DC, lutealna fáza cca 12 dní
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Idealne okolo 18dc,ale podla toho,aka je dlha lutealna faza.kazdy to ma inak,ale su metody na odsledovanie ovu,ktore si mozes robit sama