Ahojte,
ja už nevládzem, 3,5 roka sa s manželom snažíme o dieťatko a stále len negatívne testy. Ako to zvládate ostatné snažilky, ktoré sa snažia tak dlho. Už nemám síl sa ďalej snažiť, akurát dnes som bola na krvi po IUI a negatívne. IUI bol náš prvý pokus, ale tak som verila, že to vyjde!!! A tak by sme ho milovali, starali sa, dali mu všetko na svete ☹ Ako to zvládate?
@azzura Ahoj, ja sa len chcem podelit so svojou skusenostou, ja mam 36, snazili sme sa viac ako 2 roky, a nič, všetko u obidvoch v poriadku, bola som dvakrat na IUI, ale odmietla som brat hormony, brala som radsej sóju a namiesto Pregnylu som si nechala zobrať krv,a by videli či mam dosť hormonu sama a prinutila som ich aby mi pred 2. IUI urobili sono, či tam ešte vajíčko je. Mala som podozrenie, že mam nefunkčny pravý vaječník, lebo sa mi folikuly tvorili iba na ľavej strane, ale nechcela som miňať čas laparoskopiou, ktoru mi navrhovali, tak som začala piť všetky možne caje, brala všetky možne vitaminy a isla som dokonca na akupunkturu a par dni na to som isla na 2. IUI a mala som folikul na pravej strane a podarilo sa, teraz som v 8 tyždni, samozrejme ešte nie je nič vyhrate, ale som rada, že sa to vobec podarilo.
ahoj, ja to znasam asi tak....ze raz som hore a raz dole, ale tiez je to z mesiaca na mesiac horsie. Viacmenej neviem, ci nevyhladam psychologa, bo mam pocit,ze to asi v sebe cele potlacam a to vobec nie je dobre. Snazime sa uz 3 roky, po prvom roku snazenia sa nam postastilo, ale v 9tt to skoncilo MA a odvtedy sa snazime a nedari sa. Podstupili sme kopec vysetreni, zatim mame vsetko ok. Vsade kam pridem, mi povedia, ze zdravsieho cloveka tam nemali. Mesiace ubiehaju, roky pribudaju, uz som uplne zufala, ked vidim tehotnu zenu.
@ivana132 gratulujem 🙂 , už aj ja som si dnes kupila soju a od dalsieho cyklu ju nasadim. Ja caje pijem, aj grepovy dzus pred ovu a ananásový po ovu, ako aj lanove semiacka na hlien a atd. Ja mam 35, tak dufam že ta soja pomože. Už som brala aj macu, ale ona skor nabudila mm ako mna.
milé snažilky,,,ja vás chcem len povzbudiť 🙂 treba pozitívne myslieť, lebo letargia vám nepomôže,,,,moja mama sa snažila o prvé bábo 7 rokov a o druhé 6 a som tu ja s bratom 🙂 mňa mala v 34 rokoch 🙂 tak ozaj hlavu hore 🙂)
@dolce251 ahoj, no vsak ja som si myslela že asi mam nepriechodny niektory vajcovod, ked sa nam nedari a ostatne vysledky su ok. Avsak opak pravda, som bola ok.....som sa ako dilino dokolecka pytala doktora ze kde bola chyba a ci ju odstranili a on že vsetko bolo a je v poriadku. tak som z toho bola smutna. Tak som sa zacala tesit na IUIcka a nakoniec moje telo strajkuje 😠 . Asi by mi mali mozog odmotovat, asi je tam chyba že mamae v hlave blok a na nic ine nemyslime, ale ked to inac nejde. Mrzi ma ten MA, ale ty si zazila ten pocit mat // ja tak akurat na ovu testoch
@snazilkas Ahoj. My sa snazime sice len 2 roky, ale intenzivne 😉 Uz som sa to naucila psychicky znasat, tak napisem, mozno sa Ti zapaci taky pristup 😉 Ja si vzdy naplanujem, co budem robit, ked nebudem tehotna, nieco, co by som v tehotenstve nemohla. Ci uz je to zapijanie menstruacie cervenym vinom (odporucam, zlepsuje sliznicu na dalsie otehotnenie), zjedenie sushi (surova ryba by sa nemala v tehotenstve), tesenie sa na tanecne vystupenie alebo proste hocico, aby ak najdes // Ti prislo tak trosku luto, ze si mala naplanovane a tehotenstvom sa to prekazilo 😉 (ja viem, tehu je dolezitejsie, ale taketo navodenie psychiky je dobre na neuspesne pokusy)
A celkovo proste vymyslanie si programu, ktory nesuvisi s otehotnenim, aj ked to byva tazke.
Tak vela stastia 🙂
@snazilkas ahoj.. spolucim s tebou ☹ ja to niekedy zvladam a niekedy nezvladam....my sa snazime 3 roky, asi po 2 rokoch som bola na laparke, potom som hned na to prirodzene otehotnela, ale skoncilo to MA. to sa udialo v septembri a odvtedy opat nic... nas to s manzelom tak nejako zblizilo este viac, venujeme sa sami sebe, rozpravame sa o svojich pocitoch..vela cestujeme. berieme to ako nejaku skusku... Posielam ti vela energie a vedz ze v tom nie si sama!! neboj sa, aj my sa dockame!! drzkaj sa
ahojte, tak ja si už ani presne nepamätám koľko sa snažíme, cca 2,5-3 roky asi. V novembri 2010 som navštívila CAR, kde mi zistili problém so štítkou, ani som netušila, že problém by mohol byť v štítnej žľaze. Asi v máji 2011 som dostala hodnoty štítky do normálu a nasledovalo 1.IUI.-negatívne, 2IUI a šup bolo pozitívne. Tak sme sa vytešovali a potom buch 12tt vývojová vada nezluč. so životom bábätka a musela som tehotenstvo ukončiť. Potom som otehotnela aj trošku neplánovane koncom januára 2012, dva mesiace od potratu a v 9tt. zase potrat. Bola som vtedy doma nezamestnaná, takže si viete predstaviť moju psychiku ☹ 😔 Rýchlo som sa zamestnala a od vtedy je to trošku lepšie, nesedím celý deň pred PC, začala som cvičiť a trošku sa venovať sama sebe, proste odpútať sa trošku od neúspechu. Momentálne začínam riešiť hematologiu a asi sa do toho pustíme znovu, ktovie či sa to zase podarí. Ale snažím sa veriť, že áno. Držím Vám palčeky. 😉
my sme sa sanžili 4,5 roka než som prvy krát otehotnela a to som rok nemala menštruáciu, pol roka ma liečili a zisťovali prečo vlastne mi uplne odišla menštruácia a tym padom sme sa nezaoberali babom lebo aj aj rozne lieky brala a chodila na rozne vyšetrenia až raz som ostala tehotna a nik nevie ako sa to podarilo, dr. ktora ma liečila bola tiež prekvapena a moja gyn. duplom no a ja s mužikom sme ostali riadne v šoku, ono je to dlhši pribeh ale to by som tu musela vela pisať tak ja len tak zhruba. takže ked som ostala tehotna a ratam ešte aj to ako som kajku nosila tak som skoro 2 roky nemala menses. po porode mi došla normalne tak ako mala a potom 3 mesiace zase nič, druhu som mala z vyvolavačky a teraz zas čakam a už je to skoro 2 mesiac čo zas neprišla asi to je moj osud, ale chceli by sme aj druhe babo ak peniažky dovolia a dufam že sa nám aj druhe podari tak ako prve a bude to zas prekvapenie.
my sme mali vysnivanu karolínku ešte som len s mužom chodila vždy sme chceli a tužili že raz budeme mať dievčatko karolínku a ked som bola tehotna tak do porodu sme nevedeli čo budeme mať lebo nám nechcelo babo ukazať a predporodne sono som nestihla.....tak sme každemu vraveli že čakam kinderko s prekvapenim a kupovali sme neutralne vecičky aj preto že by som ich rada využila aj pri ruhom. a den porodu sme mali to najkrajšie prekvapenie narodilo sa nám krásne dievčatko, zdravučke, baculate a bolo a je len naše. takže naša vysnivana karolinka je medzi nami velmi ju lubime a chcem odkazať dievčatam nevzdavajte to ked to najmenej čakate tak to prijde a to po čom tužite sa vam vyplni len všetko ma svoj udel a čas - osud je raz taky ten nezmenime ani nepredbehneme a to som veru mavala všelijake depkove stavi hlavne ked som videla babo či tehotnu.... takže hlavku hore neni všetko tak čierne ako sa zda a verim že na každu raz prijde ten spravny čas.
venujte sa jeden druhemu, ked mate chut tak sa pomilujte ale nerobte to že no chcem babo tak tri krát denne a každy den /ak vám to tak chuti tak ano/ ale nie preto že musim robte to s radosťou a budete prekvapene.
PS:už som bola taka zufala že som zavolala veštici aby mi povedala či budeme mať niekedy vlastne babo, alebo budeme musieť isť na umele alebo či ani to nam neni sudene a veštica mi povedala že budeme mať raz vlastne babo a že vidi detsku dušičku ktora čaka na nas. a ta detska dušička pride čoskoro len treba veriť, ona ju v tych kartach vidi a že je to dušička ktorá bude patriť nám. a asi o take 3 mesiace som bola tehotna a to som jej neverila - povedala mi aj ine veci a už sa niektore naplnili a to ja sa takymto veciam vyhybala lebo im neverim ale už som bola ozaj zufala a ešte do toho tie liečenia rozne a bez vysledkov tak som to riskla a že vyskušam a nelutujem......... či to nejako spolu suvisi alebo by sa to stalo aj bez toho neviem ale dodala mi nadej že raz budeme mať svoje vlastne babo aj keby som čakala dalšie 2 roky........ a to ma posilnilo a dodalo mi nadej a odvahu dalej bojovať a den ked mi dr. povedala že som tehotna nikdy nezabudnem aj ked pre nás bol prvy mesiac velmi ťažky lebo mi hrozilo mimomaternicove ale naša mala princeznička zabojovala a bojovala celych 9 mesiacov a je tu medzi nami a o 2 dni bude mať 8 mesiačikov - lubkame ťa laska moja 🙂
a ešte som chcela vskušajte piť imelo čaj robeny z bielych guliek - imelo je na plodnosť a dostať ho kupiť aj v lekárni sypany - a niekde mam aj rozpisane čo je vetko dobre na plodnosť len to bym musela hlbšie hrabnuť do PC kde to mam uložene a poslať to inač ako sem lebo tu su subori neviem či by sem šli vložiť, ked budem mať čas tak možem na to mrknuť.... 😉 😉 🙂
@ivana132 gratulujem k babatka a hladkam bruško aby vydržalo až do konca 🙂
@zmrzlinkams Dakujem!!!
čaute baby, tak vidím, že nie iba ja mám stavy hore-dole...raz mám pocit, že opätovný príchod mrchy zvládam a potom príde neskutočná depka a nechuť, že nevládzem vstať ani z postele. Mám pocit, že sa snažíme od nepamäti... sme s manželom spolu už 11rokov, medzi tým som síce bola tehu, ale... 1krát mimomaternicovo, potom potrat a znova potrat a potom 4roky neskutočné dostihy v snahe znova otehotnieť a nič... Tak som absolvovala IVF síce úspešne, ujali sa obe emryjká, zo začiatku hrozný strach z MA a keď sme sa už začali tešiť a mali pocit, že sme blízko cieľa... v 26.tt predčasný pôrod... do týždňa nám obaja chlapci zomreli 😢 ...Tak nám ostala iba strašná bolesť a opäť pocit hrozného prázdna... často uvažujem, čo bolo horšie,vedieť, že sa nedarí alebo teraz tá bolesť a prázdnota... Prešlo už niečo vyše roka, znova skúšame a znova niť. Mám skoro 35r ale niekedy mám pocit, že mám 70r. Momentálne som po niekoľkých neúspešných prenosoch mrazáčikoch a stojím pred 2IVF a hrozným strachom a otázkou, či to má vôbec význam a či si znova nenachystám ďalšiu bolesť...
my sme sa o syna snazilôi 5 rokov........o druhe 7 ale to sme si uz po siedmych rokoch povedali, ze stacilo. Uz som bola z toho"na prasky". Uvedomujem si, ze mozme byt radi, ze mame aspon jedno. Tak sa z neho tesime a v januari sme sa definitivne vzdali snahy o dalsieho potomka.
Držím palce všetkým, ktorí sa snažia, dúfam, že budete úspešné 🙂
@zmrzlinkams krasne 😉
Ahojte! my sa snažíme už skoro 6 rokov 😨 dlhá doba ,zo začiatku prvé roky som to brala strašne a bola som upätá na rátanie plodný a neplodných dní ,meranie bazálnej teploty ,chodenie k lekárke či rastú vajká , laparoskopia ,a nakoniec 4 x IUI ,druhý pokus sa podaril,len na krátko-zaniklo teh. 😒 ,IVF odmietam 😕
Teraz som skúsila alternatívnu liečbu -homeopata ,ale už to tak neberiem,či sa podarí 😉 niečo pre to robím ale už nemienim závidieť tehotnej ,apatia ,depresia a zlá nálada tak to už nie! a teraz sa teším na letnú dovolenku,tak sa snažím zhodiť pár kíl a myslieť na niečo iné a s mm sme šťastní ,máme sa radi,rozumieme si a to je hlavné a ked príde dieťatko tak sa budeme tešiť .....
@jaya47 páči sa mi tvoj prístup ,určite ideš na to veľmi dobre ,lebo si myslím,že psychika je veľký čarodej a to je dôvod prečo sa nedarí veľa párom 😎
@azzura
@dolce251
@hariet
@zmrzlinkams
@aduskatt
@apolenka6
Baby, ďakujem vám za podporu, vidím, že sme viaceré, čo to prežívame takto. Ja sa aj snažím myslieť pozitívne, aj na to nemyslieť vôbec, ale potom vždy príde niečo (ako napr. IUI), čo mi dá akú takú šancu a opäť som veľmi sklamaná, keď to nevyjde. Keď sa snažíme len prirodzene, tak na to nemyslím, ale ani to nepomáha. Idem tento cyklus na laparku, ja ešte nemám skontrolované vajíčkovody, takže uvidíme, či je všetko ok a potom skúsim ďalšie IUI. Musíme len veriť a aj nám sa pošťastí, to je jasné. Ja sa vždy utešujem, že je už toľko spôsobov ako sa dá otehotnieť, že raz sa to musí podariť!!!
@jaya47 tak toto je super spôsob, ja to tak tiež robím, že si poviem, keď príde mrcha tak idem začať makať na postave, lebo vždy cvičím, ale teraz po IUI som prestala, ak by niečo. Takže šup šup znova do toho. A keď vravíš, že červené víno je dobré na sliznicu, lebo tú mávam len tak tak. Takže zajtra, keď príde manžel domov, tak si pekne fľašku otvoríme 🙂 Máš pravdu, idem sa venovať teraz sebe, pôjdem na laparku a bábo raz príde!!!
@tinara23
@lubanka
Babule, tak teraz fakt neviem, čo je horšie, ja by som sa asi vo vašom prípade zrútila, keby som sa konečne dočkala fazuľky a ona by sa potom stratila. Máte obrovskú silu, keď ste to zvládli!!!
A ty @lubanka 26tyzden je už veľmi veľa, musela to byť skutočne veľká rana, je obdivuhodné, že to zvládaš. Držím palce, aby to čím skôr vyšlo a ty si mala fazuľku v brušku a potom aj krásne bábo. Zaslúžiš si to!!!!
@snazilkas No, to je dalsia vec, ze prestat, lebo keby nieco. Ja sa venujem brusnym tancom a kazdy mesiac riesim, ci mozem tancovat vsetko (niektore prvky su zakazane). Povodne som robila take, ze po ovulke ziadne nespravne prvky. Potom som si povedala, ze to nemozem tak, vsak do implantacie sa nemoze nic zle stat, prave naopak, takze som tancovala do 6DPO. Teraz uz neriesim trening do 11DPO, kedy je taky rozumny cas na testovanie, ale najradsej by som to este posunula 😉)) Lebo vsak ked je male silne, tak toho prezije vela.
Este na mna take dolahne, ze si davam pozor, ale baby mi pomahaju, kazdy mesiac mi povedia, ze sa nemam obmedzovat zbytocne 😉
@jaya47 veď toto je to, my riešime, čo nesmieme a mamička, ktorá do tretieho mesiaca nevie, že je v tom, tak robí všetko tak ako vždy a podarí sa jej otehotnieť a narodí sa jej zdravé dieťa. Takže asi naozaj vyčistiť hlavu, prestať sa obmedzovať, užívať si život a pri tom sa snažiť o mimčo 🙂
@snazilkas No, kamaratka mi vravela, ze ked bola na kyrete, tak tam bola dievcina na umelom potrate a ze ked ho nechces, tak aj z okna mozes vyskocit a babu sa nic nestane. Ked som bola prvykrat tehotna, tak si pamatam, ako som kamaratke vravela, ze sa bojim ist autobusom, lebo to strasne natriasa, ze sa malemu cosi stane a ona na to, ze ked je zdrave, tak vydrzi vela, iba ak je v neporiadku, tak moze nieco take ublizit.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@snazilkas ahoj, ja osobne to z mesiaca na mesiac znašam horšie a horsie. My sa snazime od sept. 2010 a nic, podstupili sme vselijake vysetrenia a vsetko v podstate ok. Vo februari bola laparka a po nej som mala ist na 1.IUI, avsak sa nekonalo, lebo mi clostil nezabral. Tak v aprili bolo 1.IUI ale nevyslo, lebo pregnil mi zaucinkoval do 1 hod od jeho pichnutia takže som na IUI isla až po 18 hod od ovu a vajko cca po 12 hod zanika. Teraz malo byt 2.IUI, ale nebolo, lebo som clostilom prestimulovana a vytvoril sa mi folik 32mm a to je vraj už cysta........ Neviem kolko mas roko ale mne hrabe aj z mojho veku. Ak sa to do konca nepodari, tak s tým nacisto seknem, lebo už fakt nevladzem.