Ahojte. je tu zena, ktora pred otehotenenim uzivala dlhodobo /v mojom pripade od cca 13 rokov/ analgetika kvoli silnym migrenam a podarilo sa otehotniet? aky bol priebeh tehotenstva? My sme sa zacali snazit o dieta, ale obavam sa toho, ze akym sposobom ak otehotniem vydrzim tehotenstvo s migrenami. Paralen mi na ne nezabera. Len ibalgin alebo neurologickou predpisane lieky. Dakujem za vase prispevky.
@nikca_123 ahoj ja mavam migreny uz niekolko rokov a tiez sa snazime o babatko. Tiez mi paralen nepomaha. Snazim sa vtedy nadopovat magneziom plus paralen a kava a studene obklady. Ticho tma a lezat.......
Ahoj, ja trpím migrénami od detstva a bábo sa podarilo na prvýkrát, bála som sa ako to bude s migrénou v tehu.. 1. trimester nič, v 2. trimestri statočné bolesti a nič nepomáhalo (ticho, tma, oddych, paralen - že ha-ha-ha, káva, tekutiny...), jedného dňa (cca 16tt) som prišla domov z dvanástky s takou migrénou, že som myslela, že už sa od bolesti zložím, takú krutú bolesť som dávno predtým nezažila, bolo mi hrozne, nevládala som vyjsť k nám do bytu po schodoch.. nejako som to v ten večer zvládla s bolesťou v posteli a bol to posledný deň s migrénou doteraz (37tt), od toho dňa nič ani ťuk 🙂 ..
@nedockavka372 takze si nebrala ziadne ine lieky pocas tehu?? Ako na migrenu myslim
@martuska313 nie iba paralen už pri statočnej bolesti, ale nepamňtám si, žeby zabral aspoň raz .. vždy max utlmil na dve hodiny :D
@nedockavka372 iff takze ak sa nam podari tehu tak to bude boj 🤔😳
@martuska313 možno nie, možno to bude v pohode ako u mňa, migrény som mala len ten jeden mesiac cca od 12-16tt .. a zase poznám baby, ktoré migrénami nikdy netrpeli a v tehu to bohužiaľ prišlo a trvalo to celý čas..
@nedockavka372 tak to pekne ze ta silna migrena bola u teba 1x, lebo ja bezne beriem 2-3krat tyzdenne lieky proti migrene.. Niekedy sa podari bez migreny byt 10 dni - velmi vynimocny jav u mna. Tak preto sa obavam, ze ked budem tehotna a bolo by to v tychto intervaloch, nemam sancu to bez liekov dat :/
@nikca_123 silne migreny som mala na takmer dennom poriadku brala som lieky na predpis, len v tehu sa to upravilo na moje prekvapenie :D hovorím, že ten mesiac bol krutý a ten jeden deň sa prišla migrena rozlučiť a to v plnej paráde 🙂
@nedockavka372 uvidime ako to bude u mna ja tiez tak 1x do tyzdna tak snad sa to skrese..
@martuska313 držím palce 🙂
@nedockavka372 dakujem krasne 😘
@nedockavka372 to je tak pozitivne 🙂 , budem dufat, ze u mna bude tíez podobny priebeh. Lebo teraz ked sme sa s drahym dohodli na tom, ze tomu nehame volny priebeh - tak kolkokrat ma chytia vycitky, ze od ovulky po termin MS si dam tabletku a potom sa snazim testovat pred MS take tri dni, ze ak sa nahodou ukazu dve ciarky, tak budem musiet trpiet, len neviem ci to dam pri tej bolesti, este nic nepomohlo za tie roky a to chodim k fyzio, cvicim, jem, magnezko davam a nic. Vzdy ma to dozenie do stavu, ze si tu tbl musim dat.
@martuska313 dufam aj ja! drzme si palce 🙂
@nikca_123 veru drzme si palce 😊
Nemas nejaku interanciu? Hladala si pricinu migren? Kamosla zacala napr otuzovat, viem ze asi si skusala vela veci, ale hladaj dalej...
A ja mam migrény od 15 r. Tiež som bola tehu a potratila som ešte keď som brala duphaston migréna sa zdvojnásobila pre mňa to bolo peklo, dva roky beriem vitamíny a tiež magnézium a horčík a musím povedať že migrény sú slabšie 😉
Samozrejme som obmedzila sladkosti a jem viac zeleniny a ovocia 👍.
@miriam11 a kde kupim to prirodne magnezium?
@miriam11 Kde sa to dá kúpiť? Ako to vyzerá?
Ok
@nikca_123 ja mavam tiez migreny od 6triedy na ZS a tehotenstvo bolo rozne ale zvladla som to a 2x.
Prvy trimester bol masaker migreny silne bez liekov neprestali aj 3-4 dni ma drzali, ja s hlavou v kybli, len lezala..raz sa.uz muz nemohol.na mna pozerat tak sme sli na pohotovost ale ako tyhu mi nic nemohli dat tak ma poslali domov a cakat kym prejde...viac ako 4 dni ma nedrzala nikdy. V druhim trimestri uplne super tam ani 1x ma nechytila a v treťom trimestri sa migreny vratili, zas len pretrpet. Lezala som aj v nemocnici nie kvoli migrenam ale ine komplikacie a ani tam mi nic nemohli dat len paralen co bolo nic. Tajze nebolo to celjom lahke ale vydrzala som a mam doma dve krasne baby...este bol dalai problem kojenie kedy som tiez nemohla uzivat lieky. Zvladnut sa to da. Drzim palce aby vsetko dopadlo co najlespie ;) 🙂
@krisbar ano hladam pricinu, ale vies ako to chodi... ides od 1 dr k 2 a kazdy ti stanovi diagnozu. Uz ma to nebavi - neurolog : spodna platnicka vysunuta do nervu / raz bude nutna operacia/, CC syndrom krcna chrbtica, imunolog: histaminova intolerancia atd.... jem zdravo, doplnam vitaminy, rehabilitujem so sukr.fyzioterapeutom, behavam, nepijem, mam dostatok spanku. Ja kazdu migrenu mam vzdy aj nejake vysvetlenie : raz z jedla; raz zo stresu, raz vstanem o 30 min neskor ako by som mala, inokedy nechtiac zla poloha v spanku, potom je to zo sedenia v praci, z pocasia, zo svetla a slnka mimo leta casto, skratka vzdy je to nieco, co to vyvola a faktory su rozne, neviem ich niekedy ovplyvnit.
@nikca_123 nechcem ta strasit, ale ta migrena nezmizne.ja som brala tiež pred tehotwnstvom lieky od neuro, a teraz mam tyzden pred porodom. Prvy trimester bol hrozny, v nutnom pripade som si davala aj ibalgin, to mi povedala aj neurologicka ak gynekolog ze si mam dat ked to je najhorsie. Druhy trimester bol vcelku dobry a treti zas hroza, zas som bola na ibalginoch. Vsetko je našťastie v poriadku, vzdy som to povedala gxnekologovi o tom ibalgine.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nikca_123 a teda pre doplnenie, nijakym inym sposobom ako liekom tu migrenu neporazim. Bez sance - snazim sa o to uz niekolko rokov, ale vzdy to prejde az po uziti lieku.