Dlhé roky snaženia sa, potom konečne tehu a potrat. Kedy sa zase zadarilo?

no_co_uz
1. mar 2024

Caute. Snazili sme sa o babo presne 4 roky a za ten cas sa nam nezadarilo ani raz prirodzene pocat...teraz konecne po 4roch rokoch som si nasla ciarku na teste - no radost trvala iba par dni. Bude z toho biochemicke. Tie , ktore stevsa dlho snazili, nakoniec to vyslo ale skoncilo potratom, kedy sa vam podarilo otehotniet znova? Bojim sa, ze ked sme na toto tehu cakali 4 dlhe roky, ze to bude zase velmi dlho trvat kym sa zadari zas. Su tu aj take co otehotneli potom rychlo? Je sanca, zeby sa zadarilo dalsi mesiac ( ak nie, tak ideme dalsie kolo IVF) vdaka

pabla99
1. mar 2024

@no_co_uz síce som si neprešla niečim podobným, ale myslím si osobne že to je všetko vo hviezdach či sa zadarí ďalší mesiac alebo nie. Sama píšete že sa snažíte už 4 roky, čo si myslím že je dosť dlha doba na to, aby ste sa spoliehali na to že to pôjde prirodzene. Môže sa to síce stať hneď ďalší mesiac, ale na druhej strane sa to nemusí stať ďalšie štyri roky.. je to take buď alebo. Je tu veľa takých prípadov že mali biochemické, potrat a just sa potom nedarilo.
Byť na vašom mieste, počkám teraz pár mesiacov a ak to nevyjde, riešim IVF.
Inak viete dôvod prečo sa nedarí ?
Prajem veľa šťastia a síl, aby sa to podarilo! Či už tak alebo onak.😊

no_co_uz
autor
1. mar 2024

@pabla99 my uz za sebou za tie 4 roky mame za sebou 2x inseminaciu, 4x vklady v ramci IVF. Z toho za 4 krat ujalo (neratam do toho to prirodzene otehotnenie) - 1x po inseminacii, 3x po vklade...ale stale to skoncilo potratom..cize suma sumarum je toto vlastne uz moj 5ty potrat. Vysetrenia mame obehane vsetky a nikde sa problem nenasiel. U nas asi hlavne je zly spermiogram ( pohyblivost) . Tento mesiac sme pouzili pocas ovu lubrikant na podporu spermii - mozno toto zabralo, kedze hlavne pohyblivost mame zlu. Proste ma zaujima nejaka statistika zien, ako dlho im trvalo otehu znova... Je mi uplne jasne, ze mi to moze trvat znova mesiac, alebo aj nikdy...proste nejaka statistika, skusenosti inych.

jaskolka
1. mar 2024

@no_co_uz síce nie som odborník, ale keď už nevyšlo 5 x donosenie tehotenstva, tak nebude asi problém len v pohyblivosti spermií, ale v niečom, co bráni tvojmu telu udržať graviditu. Keďže k počatiu dôjde, ale nejaký problém nasleduje potom.
Mužova sesternica tiez 4 potratila, otehotnenie nastalo vždy rýchlo, ale nedokázala prejsť cez 12 týždeň. Momentálne riešia adopciu, ona už nechcela opakovane to zažívať.

tanyan
1. mar 2024

My sme sa po 4 rokoch snaženia dočkali živého a zdravého dieťaťa... Prvé tehotenstvo vydržalo cca 8 týždňov, druhé 33 (fetus mortus) a do tretice konečne.
Robíte aj niečo pre zlepšenie kvality spermií? Ono to dobre vplýva aj na psychiku, keď niekto robí tie malé kroky pre zlepšenie kvality života a využíva aj "rady starých mám." Napríklad ja som sa smiala, že sa odporúča pre mužov smotanový jogurt. Ale keďže sa nám podarilo druhé aj tretie tehotenstvo počas Dukanovej diéty (nízke tuky a sacharidy + vysoké proteíny), tak na tom možno niečo bude.

no_co_uz
autor
1. mar 2024

@tanyan blahozelam, to je skvele 🙂 a u vas bol zisteny nejaky problem aj, ci len to proste dlhsie trvalo. Doplnky berieme obaja. Co sa tyka stravy tak v tejto oblasti som este neexperimentovala. Tak si nieco nacitam o tom 🙂 ja chcem zvolit dalsi mesiac bojovu taktiku zase s tym lubrikantom :D ved co ak...ale na dietu mojho nenahovorim :D on ju vlastne ani nepotrebuje, ma 70 kg sotva. A je aj mlady tak nechapem tomu zlemu spg. Ale tento mesiac vyskusam aj ja cvicit nejaku horm. Jogu alebo co aj pogooglim nieco o tej strave ako pisete 🙂 mozno motyka vystreli 😁 po tych ivfkach neviem preco potratim vzdy aj ked mam liecbu..vzdy spinenie, krvacanie a dovi.. ale napr. Po inseminacii a aj teraz prirodzene - uz by som aj mala potratit,spustit sa krvacanie, ale stale nič.ani nespinim vobec....pritom pri ivfkach islo hcg pekne hore ale aj tak furt spinenie. Neviem preco taky rozdiel je v tych tehu, ci tymi liekmi ci co

no_co_uz
autor
1. mar 2024

@jaskolka no nejaky problem mozno je len ho nevedia najst..vsetky vysledky mam ok.

veklipo
1. mar 2024

Môj prípad: 4r snaženia - MA v 6tt, potom 2r snaženia bezúspešne. Isli sme na IVF, to vyšlo na 1x. Ďalšie tehotenstvo prirodzene a úspešne.
Ja som mala stredný stupen endometriozy, manžel spermiogram výborný.

veselo_neveselo
1. mar 2024

My tiez tak, tehu som bola prirodzrne len raz, skoncilo to MA, a odvtedy ani tuk (uz roky) My nemame iny problem, len vek (moj). Spg vyborny. A aj tak nic..

Prave sme na 2 IVF, a som den po prvom vklade. Pre mna neprebadane uzemie zatial 🙂
Ak mate spg problemy, nestracajte zbytocne cas, nechajte si pomoct.
A este, niekde som citala ze statistika je 25% vkladov skonci uspesne (alrbo 20%), takze aj pri inak zdravom pare ta uspesnost pride casto az po opakovanych vkladoch :-/

Potravinove a ine alergie, mate podchytene, ked je inak vsetko ok?

no_co_uz
autor
1. mar 2024

@veselo_neveselo tak v prvom rade drzim silno palce aby bol vklad uspesny, tfuj tfuj 🙂 ...no a o to ide aj u nas, ze ja uz mam tiez 35tku na krku, tak tiez uz nemam bohviekolko casu :/ My sme ako som pisala 1x inseminaciu mali uspesnu. potom 1 IVF - 5 embryí/4 vklady - z toho 3 uspesne-no potrat potom...srdiecko sme nikdy nemali .... naposledy to bolo v oktobri....no potom dalsie mesiace som si povedala, ze pred 2 kolom IVF si obeham este raz hemato a reproimuno - doistoty - no a potom boli vianoce a tak, tak reku, ze to nechame po novom roku...akurat dnes som dostala vysledky poslednych vysetreni a od dalsej MS sme mali mat stimulaciu....to prirodzene otehu ma dost prekvapilo teraz - nikdy sa nam nepodarilo doteraz....tak ma to mrzi , ze ani toto nevyslo...velmi som sa tesila , ze to vyslo prirodzene a verila som , ze to vyjde...ale asi sa tomu druhemu kolu IVF nevyhneme...

tanyan
1. mar 2024

@no_co_uz U nás nezistili žiadnu odchýlku. Nemusí to byť diéta, stačí zaradiť viac bielkovín alebo vyradiť či nahradiť niečo čo by mohlo mať negatívny vplyv.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre