Ahojte, platí táto teória u vás? Pýtam sa hlavne mamičiek ktoré si sledovali ovu nie len len podľa appky v mobile ale, ale napr. Aj ovu testami alebo meraním BT. Vďaka za odpovede
U nás obe detičky na ovu prvý chlapec druhé dievča
@belanka12 a ovu bola nejako sledovaná?
Áno ovulacny testami som si polroka sledovala
@belanka12 dakujem 🙂
Rozhoduje predsa spermia.
U nas presne naopak🤣
Ale vajičko nesie predsa iba chromozom X a spermie X a Y ,takze závisí ktora spermia je rýchlejšia a sikovnejšia predsa.
v den ovu som bola u doktora na folikulometrii, hovoril dnes/zajtra sa snazte. a mame z toho dievcatko ☺️
Ja osobne skúsenosti nemám. Ale chcem podotknúť, že aj keď je to vedecká teória, ktorá má svoje opodstatnenie (mužské spermie sú rýchlejšie, ale skôr zahynú, čiže keď trvá stretnutie s vajíčkom dlhšie, už žijú iba tie ženské, teda nesúce chromozóm X), výskumy v posledných rokoch ukazujú, že samotné vajíčko je schopné selektovat (na základe chemického zloženia), ktorú spermií pustí dovnútra a ktorú nie, a teda vyššie spomenutá teória nemusí platiť vždy. Domnievajú sa, že aj preto sa môže stať, že niekto má aj 3-4-5deti rovnakého pohlavia.
U nás to platí, chlapec a presne na ovu
u nas chlapec, presne na ovulaciu
Prve dve deti netusim, dalsie dve takto. Chlapec 2 dni pred ovulaciou a dievcatko 4 dni pred ovulaciou.
Ďakujem za odpovede
Ahoj napis mi spravu😊
Tiez prve dve deti netusim, vtedy som to nesledovala, lebo prve bolo trosku skor na ceste ako sme planovali a na druhe sme si povedali, kedy to vyjde,tak bude a bum na prvy sup. Pri 3. to bolo urcite pred ovulkou 2-3 dni je to chlapec, 4. urcite tiez pred ovu 1-2 dni a tiez chlapec...obavam sa, ze u nas skor plati ta teoria, ze vajicko si vybera, lebo mame 💙❤️💙💙😃
Chalan presne na ovu.
U nás to platilo. Dievca jeden deň pred ovu a syn v deň ovu (sledovala som hlien)
@bolarazjedna a nevieš či sa tá selekcia vajíčka nedá nejako ovplyvniť?
Nie, neviem o tom...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
U nás dievča tri dni pred ovu a chlapec deň pred ovu