Dieťatko po potratoch

12. okt 2024

Ahojte s manželom už máme dve detičky, medzi nimi bol jeden potrat a teraz v jeden rok som mala dva potraty v 13tt.
Teraz sme si dali pauzu, mali sme genetiku vyšetrenie tak čakáme na výsledky.
Viem že si niekto povie že máte už dve načo ďalšie, len ja vždy som túžila po veľkej rodine a po treťom vysnívanom bábätku ktoré nám nieje dopriane.
Už som mala tri čistenia(kyrety) koľko môže mať žena maximálne? Ja sa už toho bojím že maternica je z toho už dosť oslabená preto v tretie dieťatko už nejako nedufam a bojím sa ísť opäť do toho lebo viem čo má opäť čaká, sklamanie a veľká bolesť.
Podarilo sa niekomu z vás dosnosiť po toľkých potratoch zdravé dieťatko? Už aj keď doma nejaké máte.
Ja som vďačná za tie čo doma mám ale tá túžba je neskutočné silná. 🤍

marhulka13
12. okt 2024

Mam pocit, akoby som toto písala ja. 2 väčšie detičky už máme, dokonca chlapčeka a dievčatko a po nich už iba 3 potraty, 3 kyrety, ten posledný len teraz nedávno. Ja už nemám ani chuť ani energiu do toho ísť ale v kútiku duše mi bude to tretie vždy chybat

kiki68
13. okt 2024

Ale jasne, moja sesterka mala strasne vela potratov v prvom trimestri a potom zrazu donosila jedno dieta. Skor je dobre prist na to, ze preco sa to moze diat. Ale mate dve deti, takze by som skusala. Maternica to vydrzi, len samozrejme mozes cas tehu odlezat, hlavne ten zaciatok. Ale to je take tazko predvidatelne. Drzim palce

kiki68
13. okt 2024

@marhulka13 skuste dat aspon rok pauzu od skusania. Niekedy to pomoze. A potom by som este skusila zautocit a skusit stastie

bielavila
13. okt 2024

nezufaj, nam sa podarilo tretie babo po 2 potratoch, drzim palce❤️

marhulka13
13. okt 2024

@kiki68 ja viem, no my už nemáme vzhľadom na vek až neviem koľko času, tak uvidíme, čo bude

amelie22
14. okt 2024

@marhulka13 môžem sa spýtať koľko máte rokov? Len tak pre zaujímavosť, ja som vždy chcela 2 deti, potom ze aj tri by bolo fajn, ale myslím si, že vzhľadom na vek už nie. Hlavne mužov vek, ja by som to este asi dala. Aj preto ze som nechcela ich mat hneď po sebe (napríklad rok po roku).

marhulka13
14. okt 2024

@amelie22 ja mam 40, preto neviem ci do toho ist

michaela329
14. okt 2024

Ja som úspešne otehotnela 8 mesiacov po kyrete. Je veľká škoda, že tu nie je dostupná šetrná liekova forma kvôli fanatikom. Poznám ženy z ktoré mali viacero kyretov a po nich deti. Skús obiehať aj hematologiu (syndróm lepivych doštičiek), endokrinologiu, imunologiu - to býva často príčinou potratu. Pi bylinkové čaje na posilnenie maternice (ja som pila rebríček, ale ak nemáš endometriózu, tak je výborná aj alchemilka) a v cvičení som sa zamerala na panvové dno-pilates, joga. Držím Ti palce a daj si čas pre seba, na regeneráciu.

amelie22
14. okt 2024

@marhulka13 ale tak 40 na tretie nie je ešte tak veľa, to je ešte aj bežné v dnešnej dobe.

marhulka13
14. okt 2024

@amelie22 to ano, ale zase treba čakať, žiadnu príčinu nenasli, ale niečo musí byť zlé, keď stále to isté sa deje.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre