Dieťa teraz alebo o rok

klaudiaber
6. sep 2013

Ahojte baby dlho tu citam vase pribehy a rozhodla som sa ze sa s vami poradim. Chcela by som uz babo s priatelom sme spolu uz 10 rokov mame v podstate vsetko co potrebujeme byvanie auto a financnu rezervu. Zaciatkom leta sme sa bavili na temu dieta a zhodli sme sa ze na jesen by sme zacali na nom pracovat problem je v tom ze ako sa blizi cas pocitujem zo strany partnera strach, dnes mi naznacil ci este rok nepockame ze by sme si este jedno leto uzili bez dietata ze pojdeme na super dovolenku a pod. Ano aj ja mam obcas obavy ci je ten spravny cas ale taha mi uz na 30 a nechcem uz vela cakat dnes ma kopec ludi problemy s otehotnenim aj v mojom okoli a bojim sa ze kym sa rozhodneme bude neskoro. Priatel si mysli ze sa dieta podari hned je to optimista 😉 ja sa skor obavam aby bolo vsetko v poriadku. Keby som vedela ze sa nam to podari hned tak by som aj pockala ale co ked... tiez by som este zvladla volnost ale uz to ni je pre mna prioritou. Myslim si ze sa priatel len zlakol a bojim sa aby mi o rok nepovedal to iste.. neviete mi poradit ako ho zbavit strachu? Ma 32 rokov myslim ze je teraz ten spravny cas ked zoberiem do uvahy ze mozno sa este cely rok budeme snazit kym sa zadari. Neviem pochybnosti asi budu vzdy

leeenka26
6. sep 2013

@klaudiaber Ahoj, myslím si, ze toto by si si mala v prvom rade vyjasniť sama, či chces naozaj, ak áno, potom sa porozpravaj s partnerom, ze máš pocit, ze sa zľakol. Myslím si, ze uz máte obaja dosť rokov na to, mať dieťa, ale to je Len moj uhol pohľadu, tu sa bude tazko radiť, pretože toto je dosť diskutabilná otázka, na ktoru nedostanes riadnu odpoveď od nikoho, kazdy tí poradí ine. Z môjho pohladu, uz ste mali dosť času si užiť a mať dieťa je krásna vec, Nie je to nič zatazujuce, na dovolenku môžete ist aj s dietatkom, samozrejme je to veľká zodpovednosť a človek zďaleka uz nemá tolko času čo predtým, ale s tým treba rátať.

pragmaticka
6. sep 2013

@klaudiaber moj nazor podla tvojho prispevku (dlzka vasho vztahu, fin. situacia a pod., vek)je , ze by ste uz naozaj mohli zacat..aj tak fakt neni iste ze sa vam to hned na zaciatku podari..ak si o nom presvedcena a chces ho za otca tvojich deti, tak by som uz rok necakala..s partnerom by som sa skusila porozpravat a naozaj argumentovat tym, ze sa vam to fakt nemusi hned podarit, ze aj ked sa zadari, mate este 9 mesiacov kym dietatko pride na svet, ze si uz neni najmladsia a nechces byt stara matka, resp. chces sa dozit este vnucatok a pod..

silvinuska
6. sep 2013

@klaudiaber Ahoj, no neviem aky je typ nepoznam tvojho priatela. Ale ja mam kamarata tiez ma 32 😉 Tiez su spolu s manzelkou 10r. 😀 Minuly rok ona navrhla bejby a on tiez tak ze este pockaj este nie este rok atd... Vysadila HAK, nepovedala mu 😠 a sups stalo sa. Rodicia zacali tlacit do svadby, on nechcel. Nakoniec mu vela ludi dohovorilo ze je to jeho ze uz bol aj cas a spolu nie su kratko nech nevymysla atd. Vyjadril sa ze on bejby aj chcel v buducnosti ale neciti sa este stal. Ze chce nejake zazemie vytvorit pre svoje dieta aby malo kde vyrastat atd a nejako financne vychadzat bez problem a nie z ruky do ust...Chcel proste pockat... No a tak pristupil k svadbe. Pocas jej tehotenstva sa tesil na bejby vsetko ok zmiereny 😉 No co sa nestalo? Nasla sa v nom neviem sice kde ale velka nenavist voci manzelke. Zacal si uvedomovat (alebo namyslat) ze predsa s nou bol a bolo to o stereotype, ze len vyvadzala atd... A sam nechapal zrazu preco s nou vlastne este ostal posledne tri roky, ze asi zo zvyku alebo nevie. Bejby sa narodilo, velmi ho lubi 😉 nedopusti na neho a stara so o neho vzorne. No nenavist k manzelke pretrvava. Nasiel si novu znamost, chysta sa odist aj ked vie, ze dieta vychovavat nebude ako to mal v plane cely zivot, no zmieril sa s tym a v blizkej dobe chce podat papier na rozvod. V buducnosti chce mat este min. jedno dieta, ktore vychova ako si predstavoval, v kruhu plnej rodiny a zmiereny je s tym ze dieta uvidi iba raz za dve tyzdne alebo ako rozhodne sud. Ta nenavist k nej je velmi silna, nikdy som neverila ze clovek dokaze tak nenavidiet ☹ ... No mozno to bola ozaj z jej strany vypocitavost ze vysadila tabletky a nepovedala mu 😠 Vlastne ked sa na to vsetci pozerame, "dodrbala" sa sama lebo ostat s nou nechce 😖

Neviem asi je to od veci pripad co pisem 😀 Nechcem ani kusok naznacit ze by ste boli ten isty pripad, to urcite nie. Ale ked nechce a chce pockat este rok tak skus. Su tu mnohe zeny, aj diskusia je tu zalozena ze v ktorom roku mali prve dietatko. Najdes tam cisla 37, 32, 28, 35 😉

janinah
6. sep 2013

poznám podobný prípad,9r. vzťah,on stále odkladal,raz toto bolo treba ,potom ešte tamto.....vykľulo sa,že už sa s ňou nudil,stereotyp....nejako sa splichtil s inou a do dvoch rokov bola i svadba i dieťa....keby som bola na tvojom mieste,tak pochybujem,či to dieťa so mnou vôbec chce,a akože odkladať dieťa kvôli superdovolenke,to by ma asi aj urazilo.....

lucinocka
6. sep 2013

vy ste teda dost odvazni vo vaosm veku byt tak presvedceni ze sa podari na prvy sup 🙂 kopu ovela mladsich parov ma problemy otehotniet... jeho argumenty mi pridu ako vyhovorka.. na super dovolenku sa da ist aj s dietatom.. ak dieta nechce a ty chces, myslim ze stoji za to pouvazovat nad tym ci mate v zivote spolocne ciele

janinah
6. sep 2013

a ešte by ma zaujímalo,či bola reč o svadbe,mne by aj toto veľa povedalo,reči,že niekto "papier" nepotrebuje neuznávam ....

hradnapani
6. sep 2013

@klaudiaber a chcete sa aj zobrat? ci to je uz privela zavazkov? tu ti asi tazko povieme spravne riesenie, lebo vsetko, co si napisala sa moze alebo nemusi stat. A ako ho zbavit strachu? tak to sa tiez neda tak lahko... iba vy dvaja musite prist na koren toho, preco ma obavy, potom sa ho moze zbavit.
V zasade: ten rok by som mu dala, ale s tym, nech si pocas neho seriozne premysli viziu vasho spolocneho zivota. Ale ziadne natlaky a prikazy, ale jasny postoj smerujuci k tomu, aby o tom seriozne premyslal. A tak ako bolo spomenute, prichod dietata neznamena koniec sveta a koniec dovolenkam... len to ma iny rozmer.
A tiez poznam pary, ktore boli roky spolu, svadba nikde, dieta nikde, potom rozchod a nasledna svadba i dieta s inymi partnermi. Takze si treba polozit aj otazku, ci naozaj ide len o dieta, alebo aj o mna ako o partnerku - lebo dieta je zavazkom spolocneho zivota s partnerkou.

lesanka845
6. sep 2013

Myslim si, ze po 10 rokoch vztahu je rocny odklad zbytocny, problem je podla mna uplne iekde inde a na ten sa treba zamerat. Ak partner po 10 rokoch este rozmysla, ci s tebou chce dieta, tak by som rozmyslala, ci ma vyznam o takeho partnera stat.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre