Diagnóza Predčasné zlyhanie vaječníkov a túžba po bábätku

slniecko1112
9. okt 2019

Ahojte, je tu niekto, kto ma rovnaku diagnozu - predcasne zlyhanie vajecnikov a tuzi mat este babo? Chcem sa spytat, ci sa chystate do CAR, alebo ake lieky beriete pred navstevou CAR. a mate este menzes?

katatko351
9. okt 2019

@slniecko1112 ahoj ja mam tu istu diagnozu, menzes nemam uz od 28 rokov, teraz mam 39 a deti ziadne v CAR sme uz boli s darovanymi vajickami ale zatial sa nepodarilo teda 2+sa podarilo ale nedopadlo dobre.

slniecko1112
autor
9. okt 2019

@katatko351 to mi je veľmi ľúto. Ale nevzdávaj sa, veľmi ti prajem, aby to už vyslo
A prosím, aké lieky berieš aby si dostala krvácanie, aby sa maternica udržala v kondícii?
A v ktorom CAR si bola? Prepláca niečo aj poisťovňa pri darovaných vajíčkach?

katatko351
9. okt 2019

@slniecko1112 brala som antikoncepciu to aj kvoli navalom tepla vecer som sa stale budila. My sme uz presli asi vsetky centra Iscare, Gyn five a teraz naposledy Repromedica tam mama este 2 mrazacikov. Poistovna preplaca 3 ivf cykly a do 39 rokov. Kazdy cyklus nas vysiel 2000eur a to nepocitam lieky pre mna, darkynu a vklady dokopy nas to uz stalo aj 10 000. Repromedica je teraz najlacnejsia gyn five od noveho roku zdvihli ceny. Drzim palce a pevne nervy.

veronikaszabova
9. okt 2019

@katatko351 mimo temy, ale strasne moooc drzim palce, aby si si nasla na teste vytuzene // a dotiahla to do uspesneho konca. 👍

katatko351
9. okt 2019

@veronikaszabova dakujem krasne aj ja tebe😀

slniecko1112
autor
9. okt 2019

@katatko351 ďakujem. som rozmýšľala nad Iscare alebo Helios. Martin máme najbližšie. Treba chodiť často na kliniku pri darovaných vajíčkach? či až keď je darkyňa pripravená na odber? (prepáč za toľko otázok)

katatko351
10. okt 2019

@slniecko1112 presne si to nepametam ale myslim ze som bola 3 krat. Darkynu mi nasli do 2 tyzdnoch. Tam bude treba zladit tvoj cyklus s darkyninym aby ste mali menzes narovnako. My sme ale chodili do BA ale myslim ze to je v Car podobne vo vsetkych.

slniecko1112
autor
10. okt 2019

@katatko351 ďakujem veľmi pekne za info 🙂

nibiru
3. nov 2019

Ahoj tak mi sme sli do car 2.10 stym ze uz pri vstupnom sone mi vajecniky doslova hladal nakoniec AMH 0,66 verdikt predcasne zlyhavanie ovarii za posledny rok sa mi skratil cyklus na 26 dni teraz som boka po ivf et zial nevysiel na stimulaciu som ragovala dobre 6 vajicok 4 sa oplodnili,2 sme vlozili zial na 24dc mi dosla silna menštruácia aku som nemala hadam roky este stale krvacam takze nič z toho.chodím do ferticent zatial nas to stalo cca 1200 eur s tym ze mi aj poistovna preplatila +ostava mi 1 ket co bude stat cca 300+lieky ak bude treba

slniecko1112
autor
17. nov 2019

@nibiru to mi je veľmi ľúto, že vklad nevyšiel :( ale AMH 0,66? hmm niektoré dievčatá mali ešte nižšie AMH a otehotneli prirodzene. Ja by som na tvojom mieste ešte poskúšala niečo na prírodnej báze (gynex si skúšala?), lebo verím, že sa vám podarí prirodzene. a ak nie, tak máte ešte 2 "mraziačikov" . Ja mám AMH 0,09 :( takže u nás už asi ani stimulácia nepomôže

nibiru
21. apr 2020

@slniecko1112 gynex som brala teraz 2 mesiace prvý cyklus 29 paráda 2 už zase 25 ale krvácanie neporovnateľne väčšie na preventívne bohužiaľ opäť hľadal vaječníky našiel 3 mini vajíčka bola som 12 DC na ovuláciu to nevyzeralo vôbec o týždeň idem na endokrinologiu skôr než pôjdeme do toho mrazacika lebo z odberov ktoré mi robili v centre neboli žiadne iné výsledky vysrtrenia.

slniecko1112
autor
22. apr 2020

@nibiru že niekedy môžu byť vaječníky "skryté " za črevami a preto ich nemusí byť vidieť. Ale v niektorom príspevku som čítala, že jedna pani mala AMH 0! A aj tak otehotnela prirodzene! Takže všetko je možné

kulumulu123
22. apr 2020

@slniecko1112 skus vceliu matersku kasicku z lekarne je v takych tobolkach ta v mede ma velmi malinku koncentraciu... Nadomnou lamali palicu vsetky ivf Centra na sk AJ v Brne vraj bez darovanych vajicok nemam sancu nakoniec sme sa na to vykaslali ze bude co bude.... Zacala som s touto mater.kasickou 3x1 potom pauza pocas ms na treti cyklus // povodne dvojcatka ale ostal nam iba syncek ma 3mes. Bol to syndrom miznuceho dvojcata v 6tt vsetko super v 8tt zial uz iba jedno. Este som brala alchymelku tiez pauz pocas ms inak kazdy den 2-3x na posilnenie maternice....

slniecko1112
autor
22. apr 2020

@kulumulu123 v prvom rade z celého srdca gratulujem k synčekovi.
prosím a mala si predtým normálne menštruáciu? A AMH si mala aké? ďakujem krásne za odpoveď. Vyskúšam, ďakujem

kulumulu123
22. apr 2020

@slniecko1112 dakujem. Ja som praveze mala ms ako hodinky kazdych 28 dni amh si presne nepamatam ale z hormon.profilu moj gynekolog usudil ze som v prechode trval na tom ivf Centra vraj som stara a vajicka aj ked Este nejake mam su k nicomu

slniecko1112
autor
23. apr 2020

@kulumulu123 to je ale zvlastne, ze si mala potom ms pravidelne. Ale super, ze to vyslo. Dakujem krasne za radu 🙂

kulumulu123
23. apr 2020

@slniecko1112 ved to som nepochopila ani ja 40na krku tak si asi povedal ze co bude dalej riesit.... Ja som sa pytala ako je mozne ze mam super pravidelny cyklus kedze som podla neho v prechode.... Vraj on nevie riadi sa iba vysledkom testov hormon.profilu.... takze po 1pokuse s ivf sme sa na to vykaslali v kazdom centre povedali cca to iste som stara mam nekvalutne vajicka jedina sanca su darovane.... To som nechcela tak sme isli cestou ktoru som ti pisala a za par tyzdnov. //

slniecko1112
autor
24. apr 2020

@kulumulu123 ono ani doktori nevedia všetko. A ako môj gynekolog hovorí, ženské telo ke nevyspytateľné...
Prosím a nepamätáš si názov tych toboliek? Našla som Bee Fertile

kulumulu123
24. apr 2020

@slniecko1112 https://biocare.sk/eshop/produkt/materska-kasic...
Ja som mala Tuto. Nesmie sa konzumovat pri alergii na vcelie produkty

slniecko1112
autor
25. apr 2020

@kulumulu123 ďakujem

kulumulu123
25. apr 2020

@slniecko1112 v pohodke dufam ze posluzi daj potom. Vediet ale rataj tak CCA 2-3mes kym pride vysledok

pepina1992
1. jún 2020

Ahojte mam rovnaku diagnozu - predcasne zlyhanie vajecnikov a tuzime mat este babo? Chcem sa spytat, ako to prebieha darovanie vajičok? Ako dlho, koľko to všetko stalo? ...ďakujem

slniecko1112
autor
1. jún 2020

@pepina1992 ahoj, my sme zatial neboli v CAR, tak neviem poradiť

katatko351
1. jún 2020

@pepina1992 ahoj ja mam predcasne zlyhanie vajecnikov od 2008,pobehali sme pomaly vsetky car na slovensku, 11 vkladov a zatial ziadne babetko. 2+ MA, prvy krat v 12 tt, druhy v 24tt. Vsetko nas to stalo dokopy uz asi 8 000€. Este mam 2 zamrazene a potom uz to vzdavam.

nibiru
16. jún 2020

@slniecko1112 včera som bola na endokrinologii 3 DC mám AMH 0,84 čo je na vek 37 v norme,takže endokrinolog to nevidí na predčasné ovarialne zlyhanie všetko som mala ok len vitamín D mi chýba podľa nej sa nejedná o žiadne ovarialne zlyhanie 🥰

slniecko1112
autor
17. jún 2020

@nibiru tak to sú výborné správy. Určite otehotnieš aj prirodzene. Veď takéto AMH je vynikajúce, možno len si v strese. Doplň to D-čko a uvidíš, čoskoro bude tehu test pozitívny 🙂

butterfly333
24. feb 2022

@nibiru ahoj viem že je to staršia téma no podarilo sa tehu? Tiež mi dr napísal ovaria bilant zmenšené mam 42r a amh 1,52 idem na soft a bojím sa že nič z toho nebude.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre