Ahojte zeny,otazka na tie co mate dieta. Jed ste boli tehotne,nebali ste sa ako to zvladnete? Ja nie som tehotna a par rokov ani neplanujem,ale tak stat sa moze vzdy. Ja sa realne desim tej predstavy. Aj teraz som po praci niekedy unavena. Poporodnu depresiu by som podla mna mala na 100%.Neviem si realne predstavit sa starat o dieta 24/7,starat sa komplet o celu domacnost,kazdy den varit,starat sa o zvierata,muz by nas musel zivit,ma svoje konicky a uz teraz tvrdi ze ma malo casu,ze den by mal mat aspon 48 hodin. Mozno by sme mali menej sexu a budeme nevyspati a nebudem mat cas sa ani osprchovat,je to na zblaznenie...neviem ci vobec deti chcem mat...
@jaass preto sem pisem,ako sa to vobec da zvladnut? vo vsetkom fungovat na 100%?
Nikto nefunguje a ani nebude fungovať na 100%. Ide o to, či si schopná obetovať najbližšie roky pre dieťa, lebo ono keď sa narodí tak okrem teba nikoho mať nebude. Pohodlnosť pôjde bokom a dieťa bude na prvom mieste
S tymto postojom sa prosim lepsie chran aj ty aj manzel
Keď príde dieťa, nič nefunguje na 100% ... je to obrovská obeta, hlavne zo strany matky ... ja som prvýkrát rodila ako 36-ročná ... milujem svoju dcéru, dýchala by som za ňu, rodila som sekciou, keď mi ju prvýkrát doniesli, spala, v okamihu, ako som na ňu prehovorila, otvorila očká dokorán a usmiala sa , akoby si môj hlas pamätala z bruška, toto bol najsilnejší okamih môjho života ... no keby som sa mala ešte raz rozhodnúť, zostala by som slobodná, bezdetná.
budes mat dieta potom ked nebudes mat taketo uzkostne myslienky, daj si este chvilu cas, pokial nemas po 30tke
@dzulli1980 fíha a prečo by si radšej ostala bezdetná? Nič v zlom len ma to zaujíma, že či to je kvôli obetavosti ktorú musíš vynaložiť alebo zo zdravotných dôvodov alebo neviem 😊. A tvoja mamka fungovala dobre?
Nefungujeme vo vsetkom na 100%....podľa mňa jedno, dve deti sa dajú zvládnuť......úplne do pohody
Robis si z toho zbytocne stres. Nestalo sa zeby som si nedala sprchu ani sexu Nebolo menej . Ale ked nechces mat deti tak nasilu by si nemala . Mala som pestry zivot pred detmi zazila som vselico ale deti su pre mna ten naj zazitok , ked ich milujes to nie je ziadna obeta to je samozrejmost. Nie je to pre kazdeho. Ak deti mat nechces nemusis .Zi Podla seba ako ty chces.
Nedávno som pisala do podobnej diskusie svoj názor...myslim,že podobne ako ty uvažuje čím dalej tým viac zien. Vymierame už dávno, a bude to este rychlejšie...
Čo myslíš, ako sa asi cítili ženy pred 30, 50,100 rokmi?
No ved neda sa.. na 100per sa neda. Po narodeni sa zmenia priority. Najprv iba zaklad hygieny a jedlo pre seba a dietatko a postupne priberas starostlivost o domacnost...a o seba, podla toho ako vladzes a kolko babatko spi.
@barka1 Zeny aj iba 2-3 generacie dozadu to ale tak s tymi detmi nehrotili. Decka vychovavala cela dedina hronadne, a ked prislo na to tak kludne babysitovala aj miestna koza v chlieviku. Zeny mali ovela viac casu bez dietata cez den a ked sa dozilo dospelosti 2 decka z 10 ich tiez sa to nebralo ako koniec sveta. Dnes sa chudak zena , poviem to drsne, 24 hodin denne kuka na decky xichy non stop , ovlada jej to komplet zivot a stane sa to jej bozstvom a okolie neocakava nic ine iba absolutny perfekcoonismus od nej. A to neda psychycky len tak hocikto
@martinmmartin úplne súhlasím
@martinmmartin ten perfekcionizmus je naozaj zlý, je dobré nájsť rovnováhu medzi "prežijú 2 deti z 10 a je to ok" a "mám doma malého bôžika, ktorému nemôžem povedať nie, inak bude mať generačnú traumu"
Ale veď nemusíš mať deti. Nie každý je materský typ. V dnešnej dobe zabrániť otehotneniu predsa neni problém
@martinmmartin ja to viem. Ale nesuhlasim s tým, ze ten tlak na ženu robí okolie. Vytvara si ho sama. Tak, ako to gerenacie pred nami nerobili.
na 100 percent nefunguješ ani teraz, to si len myslíš, tak ako väčšina ľudí, to sa len každý snaží tak fungovať a stále sa o tom hovorí, akoby to bola podstata života, ale realita je iná, sú lepšie a horšie dni,
Deti mat nemusis, nie je to povinnost. Kazdy tak, ako chce. Ale nie je to taka tragedia ako tu popisujes. Je to ine, ale tie deti nebudu vecne babatka, co sa nevedia pregulat. Ten popis je taky ako keby sa to dieta 20 rokov nepostavilo samo. Akoze deti rastu a uz v 4 rokoch vidis ako je to dieta viac menej dost samostatne a vie pomoct aj okolo domu. Potom su uz len viac a viac samostatne, lebo priroda to tak zariadila.
Nedá sa fungovať úplne ako predtým. Dieťa zmení život obom, priority sa zmenia. Avšak to je to krásne zároveň. Znamená to, že sa ty/vzťah posúva dopredu.
Toto je skor pre veriacich ludi,ale mozno ti to pomoze .
A prosim neveriacich sa k tomu linku nevyjadrovat...
Kazdopadne,ak sa na deti necitis,nemusis ich mat.
Ale mozno casom budes sama pocitovat tuzbu.
A urcite nemusi byt vsetko 100% ,ale ty tu pre to dieta musis byt/mala by si/
Budes zan zodpovedna a ake bude v dospelosti, bude najmä tvoja/partnerova vychova.
Vieš ze nie si povinná stáť sa mamou, však. Zariad sa tak aby si ty bola šťastná a spokojná.
Myslim.ze.tvoje obavy su uplne prirodzene dieta naozaj zmeni zivot od zakladov rodinny aj partnersky.ALE hoci mame menej casu aj penazi vacsi bordel nikdy sme sa necitili kompletnejsi. Mojho.muza.som.milovala ako.partnera ale milujem.ho este o 10 levelov viac ked vidim aky je otec.plnohodnotne ma zastupi pri babetku aj pri domacich ulohach so skolackou nakupy poriesi deti okupe sam ma posle nech idem von s babami nech mi doma nezacne harasit..dobre na upratovanie moc neni ale nikto neni dokonaly 😂
100% starostlivost o dieta aj domacnost neexistuje vzdy bude nejaky kutik v dome ktory nebude vylizany.nejaka policka neupratana.nejaky suflik rozbombardovany ale priroda to nastavila tak ze dieta bude mat prednost pred vsetkym ostatnym niekedy aj pred manzelom.. chce to obetu obidvoch a s muzom si to treba vyjasnit nie ze on si bude dalej uzivat mladenecky zivot konicky kamarati a ty ostanes doma s babetkom so vsetkymi povinnostami varenim upratovanim s tymto sa bohuzial stretavame velmi casto lebo niektori muzi to asi nepochopia co to obnasa..
@osky preco sa neveriaci nesmu vyjadrovat?
@martinmmartin suhlasim a presne to su moje obavy,hlavne ak sa tomu dietatu chcem naozaj venovat a nebrat to tak ze ma co jest,kde spat tak vybavene,do toho cim skor do prace a mna moze drbnut
Neviem, co si zac, ale poznam parik, ona 20 on 28,ked sa brali. Deti neriesili, casu hafo. Len pred 40.tkou chlap uz by aj chcel a ona ani za nic. Bezdovodne. Dobre situovani, kariera, cestovanie, jej rodicia basnili o vnukovi, keby uz bol a nebol. Radsej sa po 12.rokoch rozviedla. To bol blesk z cisteho neba, len tak sa posuskavalo od jednej blizkej kamosky, ze ona si teda nepokazi postavu kvoli decku. Povrchna skebla, jjej ex mal po nej 2 vazne znamosti, zatial bezdetny. 🥀
Tak tu je drvivá väčšina matiek, ktoré sa dieťaťu, aj viacerým skutočne venujú a nehrotia to teda ako ty, proste neberú starostlivosť ako strašnú obetu a sebatýranie (tak to vyznieva z toho čo píšeš)...ak sa teda chceš cítiť ako výnimočná, lebo ty sa chceš deťom skutočne venovať, tak nie si nijako výnimočná.
Ak to takto analyzuješ, kašli na to. Detí je na svete dosť a žiadne nepotrebuje mať pocit, že matke skazilo život.
@martinmmartin nepisem ze nesmu
Ale ved pozname sa...
Väcsinou neveriaci veriacich vysmeju,ci osocuju...ja sa tomu chcem vyhnut.
Myslim ,ze neveriaci to celkovo ani nepochopia,kedze nepraktizuju vieru..
Je to logicke,nie?
Nikde nie je napísané, že dieťa musíš mat. Proste ho nemaj. To nie je obeta. Ja nechápem, ako niektoré ženy píšu o obetovani samej seba, že sa musia starať o dieťa. No nie, nemusia. Nemuseli si ho ani robiť. Dieťa nie je povinnosť a nie každý dieťa zvládne. Dieťa ta naučí strasme veľa o sebe samej. Ak sa teda bavíme o matke, ktorá sa reálne dieťatu bude venovať, nie ze tu máš pribinacik a čajík v 6m, TV a mne daj pokoj.
A len tak mimo, sex, sprcha, spánok, čas na koníčky sa dá úplne v pohode rozvrhnut a mat aj pri dieťati, len na to treba mať pri sebe dobrého muža.
@osky ale ked neveriaci maju pravdu tak by si sa im mala za to praveze podakovat nie? A takto si strkas hlavu do piesku a nedas sancu nicomu iba tomu comu ty zrovna na zaklade bohviecoho veris
na 100% nefunguje nikto a je jedno ci ma ci nema dieta.
zas doma s dietatom v casoch internetu centier volneho casu ..... "pampersiek" hotovych prikrmov.... donadok... co chces robit cely den? pohoda.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Podľa tvojho opisu vnímaš ako keby dieťa bolo na príťaž. Tak keď takto to vidíš tak dieťa radšej nemaj a to ti v dobrom Radim. No kto by chcel takúto mamu, ktorá vidi všetko čierne? A kľudne ma zhejtujte ženy. Je mi to jedno. Ja som mama lebo som vždy túžila mať dieťatko. A moje sa narodilo o 2 mesiace skôr, čiže ja som sa ani nestihla pripraviť na pôrod. A synček ma dva roky a sú to moje najkrajšie roky môjho života. Ale každý ako si urobí tak ma. Mňa by ani nenapadlo raz sa zamyslieť, že 24/7 sa starať… bože… čo budeš robiť keď budeš spat 4 hodiny z 24? 🤦♀️🤷♀️ Ah jaj