Baby, prosím vás, ako sa ráta, kedy mám prvý deň po ovulacii, ak sa testujem ovu testami?
Ak mám pozitívny ovu test tak viem, že ovulácia má prísť o +-24 hod. Čiže 1DPO je dva dni po pozitívnom ovu teste? Dobre to chápem? Či ako to rátať? Vďaka
A čo myslíte, aká je šanca otehotnenia(vysoká či nízka) ak sme v nedeľu mali nechránený styk a ovu test bol pozitívny v utorok? (V pondelok čiarka silná ale v utorok ešte silnejšia). Vďaka
Inac sme na tom podobne. Ja silnejsia ciarka v nedelu a potom pozitivny ovu test bol v pondelok cize pocitam ze v utorok bola ovulacia a dnes som 1dpo 🙂
Podla testov to nevies, to je ten vtip. Musi po uvolneni vajicka zacat stupat progesteron a ten zvysuje BT. Takze meranim BT to vies dost spolahlivo zistit. Ja som napriklad po pozitivnom teste ani nemala ovulaciu parkrat. Alebo ovela neskor, ale ak funguje hormonalny system dobre, tak ovu prebehne do tych 2-3 dni a potom ja ratam este 3 dni vysokych teplot a az potom mame sex bez ochrany, ked nechcem otehotniet.
Svagrovci sa spoliehali, ze to "uz bolo" a akurat sa trafili 😆.
@andrejkap123 ovu moze byt kludne aj dnes 😊
ahoj, pozit ovu test hovori o tom, ze stupol LH. ale ci dostatocne, to zena nevie. a ked stupne dostatocne, este nemusi dojst k prasknutiu folikulu. nemusi nakoniec prasknut vobec. LH moze stupnut este vyssie o par dni a ovu prebehne az vtedy. alebo neprebehne 😂 keby to bolo take jednoduche, ze si to zena vypocita od pozit ovu testu, jaaaaj, to by bol zivot lahky 🙂
Presne ako tuto ženy píšu, ovu testy sú super, ale ovuláciu si vieš potvrdiť až meraním teploty.
Ja napríklad mávam ovuláciu často práve v ten deň kedy mi výjde aj prvý ovulačný test pozitívny.
A zase mala som aj mesiac kedy mi vyšiel pozitívny ovu test na 15. deň cyklu, ale ovulácia neprebehla, čo som zistila podľa teploty - a potom som mala zase pozitívny test na 18. deň cyklu, kde už ovulácia prebehla.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ano dobre to chapes