Ahojte, stojím pred rozhodnutím či ísť do využitia darovaného vajíčka, alebo nie. Nakoľko s mojimi vajíčkami to nejde ( 2 x neúspešné IVF, jeden potrat v 4 mesiaci) :( Váham trošku, aj keď po bábätku veľmi veľmi túžim. Ide mi o to, že "geneticky" nebudem jeho matka a keďže s priateľom nie sme ani manželia, lebo on sa nechce ženiť nebude mať ani moje priezvisko. Neviem či je to len môj blok v hlave. Keď som sa s ním o tom rozprávala, povedal, že nech to tak neberiem, že to BUDE NAŠE bábätko po všetkých stránkach. No ja sa s tým nejak neviem stotožniť. No moc sa milujeme a nechcem len kvôli nejakému môjmu "bloku" všetko pokaziť. Je to po dlhej dobe konečne normálny vzťah. Žijeme spolu 3 roky a všetko ostatné je v maximálnom poriadku. Ani neviem čo vlastne tu od toho čakám, asi som len zmetená..... možno potrebujem iba povzbudiť... neviem :(
Prečo by bábätko nemohlo mať tvoje priezvisko? Práve preto, že si ťa priateľ odmieta vziať, tak by malo mať tvoje priezvisko. Biologicky aj právne to dieťa bude tvoje, z tvojho tela bude živené, ty mu dáš život. A genetika? Na tú sa vykašli. Koľko je ľudí, ktorí vychovávajú “cudzie” dieťa, či už vyženené, adoptované, “kukučie”, z darcovských spermií / vajíčok, a ľúbia a vychovávajú ho rovnako ako 100% svoje.
@s_a nad adopciou vôbec neuvažujeme. Ďakujem za povzbudenie 🙂
@sissy27 lebo on bude jeho otec, preto bude mať jeho priezvisko. Nespravila by som to priateľovi, nevyčítam mu, že sa nechce ženiť, má na to svoje dôvody a ja ich rešpektujem.
Ty budeš takisto jeho mama, ani jeden z vás nebude viac a druhý menej. Bez tvojho tela mu tá spermia bude nanič.
inak ešte mi napadlo, že tie ženy, čo darujú vajíčka, podstupujú celkom dlhý a nie úplne ľahký a príjemný proces, aby pomohli úplne cudzej žene k babätku a bola by určite rada, ak by sa dostala do milujúcej rodiny, akou môžete byť aj vy 🙂
@s_a Ďakujem ❤
Ahoj, viem čo prežívaš, tiež som na tom podobne, mame za sebou 3ivf,z toho už posledné s darovanimy vajickami, chystáme sa ešte raz to skúsiť na jeseň ak bude všetko ôk a tým myslím financie a aj náš vzťah, priateľ sa tiež nechce ženiť a ja to znasam veľmi zle a preto som radšej začala chodiť k psychologické, lebo možno kvoly tomu nám nevyšli vklady... Boli veľmi ťažké prijať fakt, že nebudem môcť mať s nim svoje dieťatko, ale túžba je väčšia, veľmi rýchlo som si zvykla na pocit ze to beriem tak ze jednoznačne to bude moje dieťa a hotovo♥️
@kathrin1978 ahoj, ani to s darovaním nevyšlo? Aj vieš prečo? Ja som s tým, že si ma nezoberie zmierená už, aj keď to dlhšie trvalo.
To dieta bude Tvoje, vynosis ho a Teba bude kopkat v brusku, Ty prva pocitis, ze to babo existuje. Chlap mozno ak bude mat stastie tak nieco pociti. Ale v tomto smere bude za kratsi koniec tahat on. A mozes mu nechat svoje priezvisko ak chces
Žiaľ nevyšlo, Dr chcel len dookola vklady a žiadne vyšetrenia odvtedy už som v inom centre😊
mnoho obety pre jedného muža . Príliš milujúce a príliš obetavé ženy zväčša nedopadnú dobre. Na toto by som si dávala pozor.
Ked ta trapi to priezvisko tak velmi, tak si ho zmen ty na rovnake, ako ma priatel aj bez svadby. Moja kolegyna to urobila. Sice som si myslela, ze je to divne, ale je to jej vec, nikto to neriesil.
@qetka tak v tomto prípade nejde o to "priezvisko ako priezvisko" samozrejme....
@maminuska aj on pre mňa veľa toho obetoval. Ak sa dvaja milujú vzájomné obety sú samozrejmosťou si myslím.
neviem čo pre teba obetoval , ale určite sa to nevyrovná tomu čo sa chystáš obetovať ty. Dieťa bude jeho , bude mať jeho meno a zároveň nebude mať voči tebe žiadne povinnosti keď sa tak rozhodne. Obety vo vzťahu nie sú dobré , to zistíš keď budeš vo vzťahu dlhodobo . A jedno čo nemožno chlapom uprieť je ich krátkodobá pamäť. Zásluhovosť vo vzťahu im nič nehovorí . A nie nie som zatrpknutá , som vydatá a myslím že žijem v dobrom 12 ročnom manželstve , ale neexistuje muž na svete ktorý by ma do takéhoto nevýhodného postavenia dostal .
@maminuska ja nie som nejaká mladá buchta, mám za sebou 17 ročný vzťah a presne viem ako to s "obetami" je a nepoznám žiaden vzťah na svete, v ktorom sa obete neprinášajú. Píše, že nie si zatrpknutá, ale podľa mňa ťa niečo trápi, keď máš takýto názor. Nič v zlom, neuraz sa prosím. Už len keď to označuješ toto ako "obetu" je pre mňa zvláštny postoj. Ja to ako "obetu" nevnímam.
no paradoxne ma netrápi nič. Tak ak to nevnímaš ako obetu , tak to potom nerieš. Ja by som toto pre muža ktorý by si ma nechcel zobrať neurobila, do tak nevýhodného postavenia by som nikdy nešla. Vynosiť mužovi dieťa, ktoré nie je geneticky moje , nemá moje meno a ešte byť iba družka , toto by u mňa nehrozilo . Takéto obetavé žienky končia po pár rokoch nie dobre.
za mna ano.... lepsie mat dieta ako ziadne.... 🙂
Ja som zástanca toho, že ak je to iba tvoj priateľ a nie ste zobratí, tak by som dala svoje priezvisko. A je jedno ako ste k tomu dieťaťu prišli. Nemôže ti ho zobrať, lebo podľa zákona ty si jeho matka. Dieťa bude tvoje, lebo ho porodíš ty. Ak váhaš kvôli genetike, tak si vyberte darkyňu, ktorá sa ti bude podobať. Rovnaká farba očí, vlasov, výška, váha, ak máš VŠ tak s VŠ.
@acrobaleno ako si to môže vybrať? Nie je to náhodou anonymné?
Ja mam synceka z DV....nikdy ani len na minutu som nezapochybovala o tom ze to nie je moje dieta...vynosila som ho, porodila, krmila, drzala v naruci ked plakal, ked sa smial...je to moj vytuzeny syncek...a to ze nieco mikro malicke nepochadza z mojho tela ma nikdy netrapilo...predtym som o 5 deti prisla....toto je nas vytuzeny drobcek...uz ma 5 rokov 😉 jedine co lutujem, je to,, ze sme nesli do DV hned, a stratili sme par rokov...keby sme neskusali mat mimco z mojich vajicok, tak by sme mozno stihli este jedno....
Vobec nemysli na to ze vajicko nie je tvoje. To dietatko rasie v tvojom tele, ty ho porodis, das mu lasku a budes sa o neho starat a vychovavat. Ja mam dve zdrave deti a su pre mna vsetkym. Preto som sa rozhodla darovat vajicka aby tuto lasku prezili aj zeny ktore maju problem. A keby som to brala ze "to" dieta je moje nikdy by som do toho nesla. A veru cely ten proces pred darovanim, myslim stimulaciu a vsetky vysetrenia nie je to prave najprijemnejsie.
@maminuska ja s tebou uplne suhlasim. je to prilis vela obety. neviem ci to je vekom alebo co, mam 41...jednak voci muzovi a jednak vynosit a porodit dieta ktore nie je geneticky vlastne, ja osobne by som nezvladla. Ale obdivujem zeny co to zvladnu. Ja by som tak silna nebola.
@ingelika78 ja by som to dala ALE ...musela by som cítiť že ten druhý je ochotný tiež niečo urobiť pre to aby som bola spokojná . Tu je tak silná disproporcia vo vzťahu k zakladateľke že u mňa za takýchto okolností nie.
Ak tuzis mat dietatko, chod do toho. Nam vysiel ET s DV na prvykrat.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
myslím si, že ten vzťah si počas toho tehotenstva vybudujete.. geneticky síce vaše úplne nebude, ale bude vo vás rásť 🙂 a pre neho budete vždy mama,, ja by som skôr pristúpila v prvom rade k tejto metóde, ako napríklad k adopcií