Ďalší mesiac a ďalšie sklamanie z prichádzajucej menštruácie

1. júl 2022

Myslím že nadpis vraví za všetko..
Ďalší mesiac a ďalšie sklamanie z toho že prišla menštruacia.. 😥
Keď ja už sa vždy tak nadchcem z toho že to mohlo tento mesiac vyjst, sledujem sa sledujem nejake zmeny na sebe, planujem kedy si spravim test a potom aj tak pride ten deň keď ta špina menštruacia príde 🙁
Ženy ste potom rovnako tak sklamané?
Ja viem že by som to nemala tak prežívať ale po prvom tehu, hneď z toho MA tak človek tak dúfa že to vyjde..
Ja už neviem čo je zle 🙁😥😥

tinkavvv
1. júl 2022

Psychika robi vela. Musis si najst ine zaujmy a konicky a skusit to vypustit uplne z hlavy.

janetinka27
1. júl 2022

ahoj rozumiem ti. kazdemu pomoze nieco ine. my to zvladame dobre uz skoro 5 rokov, pre nas boli najtazsie ocakavania a otazky okolia.ale uz asi pochopili a my sme uz kludni, ja mam zdravotne problemy,ale moznost otehotnenia tu je,chodim pravidelne na kontroly,uz len cakat 🙂

autor
1. júl 2022

Okolie sa naštastie nič nepýta a nerieši..
U nas to bolo tak že sme babo chceli ale netlačili sme na to a prišlo to.. to bola obrovska radosť a ani som netušila že vlastne partner po tom tak velmi tužil (vedela som že chce babo a nijak extra o tom nehovoril a tak som bola vtedy prekvapena ešte aj z neho 🙂)
A aj teraz netlačime na to nejak, ja si nejak nemeriem bazalnu ani nerobim ovulačne testy viem kedy mam ovulaciu a ani to na to nejak netlačíme že musime mat vtedy sex, napr minuly mesiac sme mali 2dni pred ovulaciou a potom až tušim 4dni po lebo sme to tak citili.. tento mesiac sme sa viac "trafili" ale dnes rano ms ani neprišla a už hned v hlave rozmyšlanie nad tym a poobede som už citila bolesť podbruška a vravim si okej toto už su kramy to nemusim ani na wcko si ich potvrdiť 🙁

jakoma
1. júl 2022

Prezivam to iste, teraz to boli 2 roky snazenia. Den ked dostanem kramy je tazky psychicky, teraz mam asi 5 dni do kramov a strieda sa mi nalada ze dufam ze to vyslo a potom som nahnevana na seba ze zbytocbe opat dufam.. mozno pol roka dozadu som sa citila tak velmi pripravena na tehotenstvo, aj ten pocit ma uz presiel, uz si neviem predstavit, ze by to realne vyslo. Zvykli sme sa bavit o nazoroch na vychovu, uz sa tej teme nevenujeme, lebo naco. Nasi kamarati sa teraz zacinaju snazit, vyberaju mena, my sme sa o menach nikdy nebavili, asi uz necakame, ze bude komu ich dat. :(

autor
1. júl 2022

@jakoma mne po tom MA zostalo to že som citlivejšia na rôzne pachy.. a tento mesiac to bolo extremne mňa napinalo pri surovom mäse v obchode, mňa napinalo pri smetiakoch a tak
Nemala som žiadne pms čo ja zvyknem mať akne pred tym, bolesti krížov a toto všetko z tou psychikou spravi tolko že ja som už si naozaj myslela že to vyšlo.. väčšinou ms dostavam hned rano a keď dnes rano nič nebolo tak hneď iskričky v očiach ale poobede keď som citila už bolesti v podbrušku už som vedela...
Ešte vravim partnerovi že z tohto nič nebude tento mesiac boli ma brucho...a on ešte že ale veď ked si bola tehotna ta bolievalo brucho... a už len tak neštastne že ale toto je ine proste to už viem že z toho nič nebude 🙁
Naštastie v našom okoli nikto je taky že by sa chystal mat babo ale čo sledujem internet tak tam je toho plno teraz
U nas to dokopy je tiež už 2 roky ale teda vo february bolo MA takže takže od januara do cca marca nebolo nič ale tieto mesiace proste nič
A ja fakt neviem čo už robiť.. tak moc to chcem
Asi si zacnem robit ovulačne testy aby som si tu ovulaciu potvrdila na 100% a zacnem brat listovku aj ked som sa tomuto chcela vyhnut ale technika nechat to tak u mna nezaberá
Ty niečo užívaš ?

jakoma
1. júl 2022

Ja si od januara liecim stitnu zlazu, este nemam vhodne hodnoty (gyn. ma na to neupozornila pri preventivke, aj ked som hovorila, ze sa snazime, o rok sa ma pri dalsej pytala, ci riesim tu stitnu zlazu a dala mi listok,stratila som rok), ale MM tiez nema idealne vysledky co sa tyka spermiogramu. Bravala som kys. listovu, jeden cas aj selen,zinok,E spolu s muzom. Pili sme caje (ja alchemilku a on kotvicnik). Momentalne neberiem nic, chcem zacat kys. listovu. V jeden cas som aj merala teplotu, aj to ma preslo.

autor
1. júl 2022

@jakoma ja idem v auguste na hematologiu (kvoli tomu MA) tak uvidim co mi povedia, v maji mi dr povedala že mi našli ureaplazmu tak sme sa liečili mesiac na antibiotikach .. ale ine vyšetrenia zatial nemam a partner tiež nie to budeme riešiť asi až v tom auguste
Ale ako som pisala tento mesiac som si to tak myslela už že to vyšlo taky pocit som mala v sebe ale dnes 💩 z toho
Tak preto aj ten výlev dnes taky, zajtra to už budem mat lepšie spracovane v sebe

jakoma
1. júl 2022

Drzim palce ;)

autor
1. júl 2022

@jakoma aj ja tebe 🙂 bodaj by sme obe čoskoro našli tie 2 čiarky na teste
Aj keď z vlastnej skusenoti už viem že to nie je všetko a treba hlavne aby bolo zdravé babo hneď od uplneho začiatku

melany4
1. júl 2022

My sa snažíme dva roky a teda už vieme aj príčinu,no a nevyzerá to veľmi nádejne.
Tak mena sme vyberali stále,ale už sme s tym prestali ,,lebo človeku z toho už začína byť veelmi smutno...

autor
1. júl 2022

@melany4 pred tym ako som bola prvy krat tehotna sme sa s partnerom vela krat rozpravali či o menach alebo o vychove a podobne
Ale po tom čo som potratila tieto temy vobec ani len nespomíname už to nie je take ako pred tym a skor ma to zamrzí lebo potom hned začnem myslieť ma to že teraz by som bola už v 6mesisci a už by sme vedeli čo to bude a podobne a zbytočne mam z toho depku potom
No uvidim jul skusim ovulačne testy a v auguste uvidim čo povie ta hematologia 🙁

melany4
1. júl 2022

Vyskúšaj ,ja mám za sebou všetky vyšetrenia aj hematologiu aj reproimunologiu, či laparoskopiu a všetko som mala v norme.Manzel má teda dosť problémy ..Teraz v lete si chcem dať pauzu od trápenia a lekarov ,,mysliet viac pozitívne a dobre sa naladiť.😉Prajem aj tebe nech sa nám to podarí❤️

autor
1. júl 2022

@melany4 uprimne kym som nemala to MA tak ma ani nenapadlo riešiť nejake vyšetrenia aj keď v tej dobe sme sa už 1,5snažili..
Až teraz ma to už každy mesiac viac a viac trápi
Ďakujem 😊 ano možno niekedy aj to je treba na par mesiacov vypnuť od snaženia ..
Držte sa aj vy doma, snáď raz tu seba narazíme s nejakou pozitivnejšou diskusiou alebo príspevkom 😊

radka3619
1. júl 2022

Ahoj, tak my sme na tom podobne. Prvé dieťatko bolo na prvý pokus. No teraz sa snažíme už vyše roka a nič. No medzitým mi zistili ze mam viac inzulínu, plus som mala dernoidnu cystu ktorú mi vyberali operačné, plus syndróm policistickych ovarii. Veľa krát som si aj poplakala keď som si robila testy a myslela ze už to možno vyjde ale nič. Momentálne už nato tak veľmi nemyslím ale skúšam všetko možné co sa vitamínov a podobne toho týka, tak dúfam ze to vyjde.

autor
1. júl 2022

@radka3619 ja kym som nemala to MA a aj my meškala niekedy ms tak som nikdy netestovala skôr ako na 5 den meškania to som mala take pravidlo .. ale teraz po tom ma by som najradšej testovala už v deň ms (aj dnes rano som už nad tym rozmyšlala že pojdem kupit test a zajtra otestujem ale ms prišla nakoniec 🙁) to je všetko ta psychika.. ale najhoršie to je v ten prvy deň potom už prichadzaju take myšlienky ako nevadi ideme dalej a snažime sa
Dufam že teda ja budem mat v poriadku vysledky, uvidim v auguste idem aj ku gyn tak sa jej popytam ake vyšetrenia by som ešte mala absolvovať
Ak sa za mesiac jul nahodou nezadarí 🙂
Ďakujem ze mi tu takto píšete je to lepšie vediet že nie som sama.. aj keď to viem aj bez toho ale takto si to tak viac uvedomujem
Jasne že ma mrzí že nas je tolko čo sa takto trápime na nad tým ale snád sa na každu z nas raz obráti štastie aj v tomto 😊

atheena
20. júl 2022

Tak si predstavte, že sa snažíte 8 rokov ako ja...čo to je za pocity. Za pár mesiacov mám 40 a dieťa nikde. 6 rokov snaženia nič, ani ťuk. Obaja sme zdraví, športovo založení, zdravá strava atď. Nasledovalo IFV, 6x vklad embrii - bezvýsledne. Bylinky, doktori, jóga, vitamíny. Nič! Až zrazu nečakane prirodzené otehotnenie a šok že čakám dvojičky. Prvé sono potvrdilo 9tt, ďalšie sono - srdiečka nebili. Strašný pocit! A to 11.12. pred Vianocami. Podstúpila som samovoľný potrat bez kyretu. Psychika v riti. O 11 mesiacov opäť dve čiarky nečakane, žiaľ MA v 8tt. opäť pred Vianocami. Tentokrát som musela na kyret lebo som sa nevyčistila samovoľne úplne. Od kyretu ubehlo 5 mesiacov a zatiaľ nič. Kto nezažije nepochopí. Je veľmi zložité zvládať tieto situácie, ale človeka to za tie roky naučí, že nič nie je zadarmo a samozrejmosť. A dieťa už vôbec nie. Zostáva len dúfam a snažiť sa na to nemyslieť, žiť život najlepšie a najpozitívnejšie ako sa dá a to dobré príde samo (dúfam).

autor
20. júl 2022

@atheena wau wau wau...žena ty si zaslúžiš obdiv od nás od všetkých❤️ za to čím si si prešla a pri tebe mi moje "fňukanie" príde úplne smiešne
Držím ti hrozne palce nech sa vám ešte zadarí a nech máte aj vy to šťastie 🍀

melany4
20. júl 2022

@atheena mrzí ma to hrozne dačo...😔tak je to určite niečo strasne , keď sa po takom veelmi dlhom čase podarí a zle to dopadne.
Koľko musí niekto vytrpiet na ceste na za dieťatkom.
Prajem veľa síl 🙏🙏🙏🌷

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre