Dá sa "vypnúť" tikot biologických hodín?

19. apr 2023

Mám 30 rokov a som bez partnera.
Cítam však obrovskú túžbu byť mamou. Nerada by som však šla do vzťahu len na základe tejto "potreby" a po 10 ročnom vzťahu sa mi ťažko hľadá nový partner. Nie som úplný extrovert a stretávam sa v pracovnej sfére skôr s mužmi 45+, čo nie je úplne rozumné pre vzťah a otcovstvo už vôbec.
Je možné túto túžbu nejak potlačiť, aby som sa netrápila, bola prajná voči všetkým mojim kamarátkam, ktoré mi oznamujú tehotenstvo alebo posielajú fotky svojich detičiek? Ako túto situáciu čo najlepšie prijať?
Ďakujem za každú radu.

domkakvet
19. apr 2023

Treba otvorit dvere novemu vztahu, aj po sklamaní.

s_o_n_i_k_e
19. apr 2023

vypnúť by sa dalo no žiaľ je tu okolie - TV, rodina, priatelia, kolegovia, známi a to okolie to bude akosi stále nejako možno aj nie naschvál pripomínať, proste im to akosi nedopne :( ja som sa rozišla po 11r v 34rokoch a to som stále len počúvala, že si mam hľadať rozvedených s deťmi. no stále som si hovorila do prdky, ved nemám 50 a aj keby stále je šanca na lásku a nový život. Začiatok bol taký, že presne že by som sa nalepila aj na ponožku, no čas ukázal, že čo môže byť najhoršie je žena s pohladom, že chce dieťa a rodinu a hneď ... tak si hovorím ved som sama, čo mi chýba môžem cestovať, užívať si a keď to príde tak to príde, rok som bola sama užívala som si cestovala, turistikovala no proste vždy rada spomínam na tento čas 🙂 potom prišiel môj manžel. Dva roky sa snažíme o bábätko zatiaľ neúspešne, hlavu hore ani chlap nie je cieľ, že budú deti, treba si užívať, mladšie už nebudeme a všetko sa deje pre niečo a všetko príde ten správny čas.

PS: ak môžem dať zlatú radu, ktorú žial mne nikto v mojích 30 nedal je, že ak by som bola sama a mala 30 dala by som si v moment zmraziť vajíčka, to je zlatá rada, ktorá sa však ku mne nedostala a to budem asi jedine ľutovať :(

autor
19. apr 2023

@s_o_n_i_k_e ďakujem za úprimnú odpoveď 🤍
Držím prsty.

s_o_n_i_k_e
19. apr 2023
ivangeline
19. apr 2023

A nepotlacovat,skor to prijat a priznat a proste akceptovat. Nebat sa o tom hovorit.

deti95060810
19. apr 2023

uvedom si vek... nemáš 40.
v tvojom veku ešte stihneš aj 2-3detičky, len potrebuješ nájsť toho správneho muža...

duppka13
19. apr 2023

Suhlasim co pisala @s_o_n_i_k_e
Daj si zamrazit vajicka. Tiez som olutovala ze som to nespravila (mozno aj skor ako v 30). Potom som to musela riesit v neskorsom veku a bolo to trapenie, nastastie s dobrym koncom. Mojej dcere urcite poviem nech si da zamrazit vajicka co najskor. A co sa tyka tikania biologickych hodin myslim si ze sa uplne vypnut nedaju ale povedz si ze toto je cas kedy si mozno posledny krat vo svojom zivote sama a patricne si to uzi. Tiez rada spominam na to obdobie, ziadne zavazky, ziadna zodpovednost za ine osoby 🙂 mozes si robit co len chces. Ja som sa v 30 tiez rozisla, manzela stretla rok na to, vydavala som sa ako 33 rocna a rodila som 36 rocna takze casu mas dost.

svetlonos
19. apr 2023

Ahoj,
tiez som ti chcela poradit zmrazenie vajicok. Tiez som sa ako 30 rocna rozisla. Za dva roky mi do zivota prisiel novy kolega. Dnes sme manezlia a cakame nase druhe babetko 🙂
On ten spracny este len pride, hlavne vtedy, ked budes mat dokonaly plan 😁 Trebars sa rozhones cestovat/ studovat, karierne rast - proste vtedy, ked budes mat uple vyplneny cas- vtedy pride.
U mna to tak bolo vzdy s partnermi i otehotnenim 😂 Zamerala som sa na uplne nieco ine a vtedy mi prisli do zivota partneri aj deti.
Prajem ti pekny cas teraz samej, uzivaj ako mozes a potom este krajsi s partnerom 🙂

autor
19. apr 2023

Ďakujem Vám za pekné a podnetné odpovede. Ešte ich v sebe nejak spracovať 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre