Dá sa ovplyvniť pohlavie dieťatka?

14. júl 2023

Ahojte, da sa nejakym sposobom ovplyvnit pohlavie dietatka (aby to bolo dievcatko)?.. Nieco co ste skusili a fungovalo?… Prosim nesudte, jedna sa o geneticky problem, ktory chceme eliminovat 😞

palculienka40
14. júl 2023

Nie o pohlavi rozhoduje muzska spermia.

mimuska328
14. júl 2023

Presne tak za všetko môže len muzova spermia ktorá prenikne. Zbytočne niekto rieši lunárny kalendár, podľa toho kedy je sex a podobne blbosti..

stannkal
14. júl 2023

Pri prirodzenom otehotneni sa to nedá ovplyvniť. Pri umelom sa dá, aj keď myslím ze na SK sa takéto možnosti neponúkajú.

zuza265
14. júl 2023

Pri ivf je mozne zistovat pohlavie embria na genetike ALE iba ak je to vas pripad a ide o nejaku zasadnu chorobu, ktora postihuje nejake pohlavie. Toto moze byt vasa cesta🤗

stellarstar
14. júl 2023

Naštuduj si funkciu spermií

taktotedanie
14. júl 2023

Nie
Chodte do car

pininka1
14. júl 2023

Áno dá, keďže spermie majú rôznu rýchlosť a aj rôzne žijú v závislosti od pohlavia. Ženské vydržia dlhšie ale sú pomalšie, mužské sú rýchle ale aj kratšie žijú. Čiže ak je styk pred ovulaciou spermia môže prežiť do 5 dní a je to väčšinou dievča, ak došlo k oplodneniu v deň ovulácie sú to z veľkej väčšiny chlapci. Venujem sa tomu roky, sebe aj iným som počítala kedy je asi naj ísť na to pre ktoré pohlavie. Je to záležitosť biológie, žiadna mágia. Ale chce to poznať naozaj dobre svoje telo a vedieť si odsledovat ovulaciu.

taktotedanie
14. júl 2023

@pininka1 zaujimave, podla tohto navodu mame mat chlapca ale mame dievca takze az take presne to teda nebude a neviemci autorka chce stavat a riskovat na neoverenych postupoch ked ide o geneticky prenosne ochorenie

pininka1
14. júl 2023

@taktotedanie samozrejme nič nieje 100 percentne, každé telo je individuálne a mnohé ženy si myslia ze asi mali ovulaciu a pritom ju ešte nemali. Ja nejdem nikoho presviedčať, odpovedám na otázku.

taktotedanie
14. júl 2023

@pininka1 lebo toto je dost zavazny dovod preco chce autorka riesit to pohlavie a dat taku raduje podla mna velmi trufale pretoze to nefunguje

pininka1
14. júl 2023

@taktotedanie myslím ze v jej prípade rozhodne nepomôže pýtať sa na MK, poznám také prípady ako je ona, robím v špeciálnej škôlke a rozhodne to treba riešiť s odborníkmi. Nepoznám ju ale. Je tu veľa žien ktoré z náboženského presvedčenia nikdy nepôjdu do centra, preto píšem, že sa to dá, ale rozhodne to nie je len tak, chce to si to poriadne naštudovať.

zuzana111984
14. júl 2023

@pininka1 mne to podľa tejto teórie tiež vyšlo, dokonca aj moj bývalý gynekológ mi to po narodení dcéry hovoril, že chlapca treba plodiť v deň ovu. Dcéru sme asi dva dni pred ovu. Syna večer, ráno bol folikul prasknutý.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maggie1978
14. júl 2023

Niekomu to vyjde, niekomu nie...ako píšu vyššie. Ja po dvoch dievčatách som si sledovala ovuláciu, skúsili sme to raz ,presne v deň ovulácie, iba ten jediný raz, keďže už som mala vyšší vek, tak to bolo buď áno, alebo neriešime .... Otehotnela som hneď a mám vytúženého chlapca. Ale možno je to iba náhoda 😉

pininka1
14. júl 2023

@elizabet173 ved píšem, že telo je telo, niekedy proste zafunguje podľa seba

alana1
14. júl 2023

@pininka1 ano je to tak ako pises...aj nam to vyslo, chodila som na folikulometriu, cize sexovali sme v den ovulacie a mam chlapca...starsieho sme tiez splodili presne v den ovulacie...

autor
14. júl 2023

Dakujem vsetkym za skusenosti a nazor

zojeva
14. júl 2023

To treba riadiť v centre asistovanej reprodukcie, keď ide o takýto problém. Ak choroba ovplyvňuje jedno pohlavie vtedy sa to dá. Prirodzene určite nie.

sarita510
17. júl 2023

Ano da sa jasne nue na sto percent,tvoja gynekoligicka ti urcite povie.Ide v skratke o to ze spermie ktore nesu muzsky gen su rychlejsie aki zenske ale aj rychlejsie umieraju tak podla toho sexovat pred a na zaciatku alebo na konci ovulacie to tak v skratke ale velku rolu hra aj genetika atd najlepsie s gynekolgom

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre