ja mam 17. mesacnu dcerku, kojim ju na poziadanie, menstruciu mam, akokedy ale väčščinou sa je to skor ako ma byť cca 5 hore dole, neskor nie..........
@macik131314 ano da sa velmi lahko
Ja som otehotnela po 4 mesiacoch..kojila som na poziadanie, velmi casto, takze tym reciam ze ked budes stale prikladat a nebudes pouzivat dudle never😀
To odkial beriete zeny take info, ze sa pocas dojcenia neda otehotniet?????
SAMOZREJME, ZE SA DA OTEHOTNIET. DOJCENIE NIE JE ANTIKONCEPCIA.
@macik131314 niektore mozu otehotniet aj pocas dojcenia, ine (ako ja) nie. Takze ak dalsie nechcete, treba sa chranit.
@macik131314 urcite ano
je pravda, ze kojenie (na poziadanie bez pouzivania umelych nahrad prsnika) moze oddialit navrat plodnosti po porode, je to vsak individualne u kazdej zeny. Ak sa uz vratila menstruacia, navrat plodnosti je velmi pravdepodobny v blizkej dobe (zo zaciatku mozu byt cykly anovulacne, ale uz vazne treba ratat s tym, ze ovulacia moze kedykolvek prist). Ak zena menstruaciu este nema, pravdepodobne je neplodna, ale v pripade predchadzania tehotenstvu je potrebne sledovat priznaky plodnosti (hlien krcka maternice, zmeny na krcku).
ak plne kojis, vraj prve 3 mesiace dojcenie ako antikoncepcia funguje - tvrdil to moj gynekolog, ked sme sa na tuto temu bavili.
@katkagreganova no na to by som sa velmi nespoliehala. Mam znamu, ktora plne kojila a ma medzi detmi necely rok rozdiel. Nemala ani kramy, ani nijake naznaky ani nic. Ked sa o druhom tehu v 4. mesiaci dozvedela, skoro skolabovala. Sok riadny.
Ja fakt nechapem kto kedy na tu myslienku prisiel, ze kojenie posobi ako antikoncepcia. Mam osobne dve kamosky, ktore otehotneli pocas uplneho kojenia. Jedna sa to dozvedela dokonca tiez az v 18tt.
@katkagreganova dá sa otehotnieť, je to úplna somarina
@macik131314 Môžeš otehotnieť to či kojíš alebo nekojíš ma s tým toľko spoločné ako ja s výskumom v NASA
@yanni
@niki101988
ja si tiez myslim, ze dojcenie NIE je antikoncepcia, ja som len napisala nazor môjho dokyho...
@katkagreganova cudny doktor. Tak sa spytaj doktora, ci ti bude platit na dieta a vychovavat ho, ked otehotnies, aj ked si sa riadila jeho radami 😕 😕 😕 😕
@macik131314
no väčšina žien si neprečítala, že si napísala do sekcie ideme na to, nie antikoncepcia 😝
Dojčenie môže plodnosť veľmi ovplyvniť, dokonca aj keď už menštruáciu máš. To bol aj jeden z dôvodov, prečo kráľovné mali dojky, teda aby mali čo najviac potomkov. 😉
Išla by som za gynekológom, môže ti urobiť sono - zistiť veľkosť maternice,možno hormonálny profil. Podľa toho sa môžeš rozhodnúť, či budeš malinkú naďalej dojčiť alebo ju odstavíš.
Ja by som veru ešte počkala a začala to riešiť až niekedy po druhých narodeninách dcérky, ak druhátko dovtedy nepríde. 😉
My prave chceme druhe babatko, a tak sa preto pytam, lebo na mna to neplati, ze sa pocas dojčenie da otehotniet.
ja som este ms nedostala a to kojim 5 mesiacov a tehotna asi tiez niesom- ale nevadilo by mi
da
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
..miliondvestopedesiattisica rovnaka otazka. A rovnaka odpoved : ANO, DA SA OTEHOTNIET POCAS KOJENIA.