Som po mimomaternicovom tehu, odstranili mi vajcovod. Potom na kontrole po prvej menstruacii mi nasli cystu. Neviem, ci mozeme zacat "planovat" druhe babo alebo najprv sa musi poriesit ta cysta? Ake mate skusenosti?
Pojdem aj k Dr. na kontrolu, len ma zaujima ako to mali ine zeny. Moje prve tehotenstvo bolo bez problemov.
Ja som otehotnela z vaječníka kde som mala cystu cca 5x3 cm. Tehotenstvo bolo bezproblémové z hľadiska cysty.
@divokykonik aj ja presne tak ako ty
ja som otehotnela s 10cm nadorom na vaječniku, ale dieta som nedonosila
ahoj, nie je cysta ako cysta. doktor by do spravy mal napisat, o aku cystu sa jedna. niektore cysty praskaju samy, hlavne tie, ktore vznikaju z neprasknuteho folikulu. potom su cysty, ktore sa v tele drzia roky a niekedy narastu tak, ze ich treba vyoperovat. ak mas prvy typ cysty, tak odide sama.
Podla toho asi aku.... mne ked oznamil tehotenstvo tak mi oznamil aj cystu....ale jaso mmala asi tu ktora sa vstrebala alebo praskla.no proste zmizla..ale riadne som sa zlakla lebo v novembri mi vyberali cystu ale endometrioznu a 2 mesiace na to msom otehotnela a hned mi pvoedal ze cysta no bala aom sa ze zas ta endometriozna to bola ale nastastie nie
Kamarátka otehotnela aj napriek cyste. Vedela o nej a lekárka jej vyslovene povedala, že keď ešte chce dieťa tak čím skôr, lebo potom to už zrejme nebude možné. Tehotenstvo mala pokojné, akurát pôrod bol katastrofa 🙁
@mima1608 ten katastrofalny porod suvisel s tou cystou? Ak ano, ako resp preco?
@janetinka27 @bejka90
Mne povedala, ze je cira ale ze budeme sledovat, ci zmizne po menzese a ked sa bude zvacsovat tak sa vyberie. Neviem presne ktory typ to teda je 🤷♀️
Tak ten 1 cyklus pockajte aby vam doktor povedal o aky typ ide radsej....
Autorka, jej neodtiekla plodová voda normálne, ale proste niečo jej tam prasklo, išli z nej litre krvi a potom niečo zelené. Ja som to teda nevidela, len podľa toho ako mi to ona opísala. Ale teda keď sa to stalo, tak už vlastne mala mať aj termín, čiže malinký bol donosený a chvalabohu je zdravý.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Kamoska nevedomky otehotnela s cystou,o jej komplikaciach cez cele tehu vratane porodu ti radsej pisat nebudem lebo skolabujes.. pories cystu nech ma nove babatko bezpecne prostredie a ty kludne tehotenstvo v tomto smere. Drzim palceky