Cysty na vaječníku a tehotenstvo.

mishelin_0801
23. feb 2020

Ahojte, dlhodobo sa snažíme o babo a nič. Bola som pred pár týždňami na vyšetrení a zistili mi na pravom vajecniku veľa malých cyst. Doktorka mi predpísala progresteron plus asi 3 mesiace pijem alchemiku. Bola ste už niektorá v podobnej situácii? Podarilo sa vám otehotnieť aj napriek cystam? Ja som z toho nešťastná.

velvet9
23. feb 2020

@mishelin_0801
Ahoj my sme dieta este neplanovali a mala som cysty na oboch vajecnikoch a plus problem so stitnou zlazou (zvysena funkcia) a strasili ma aj gynekologicka aj endokrinologicka ze bude zazrak ak ja niekedy budem mat deti. Bola som z toho nestastna lebo kazda zena tuzi po dietati aj ked v tej dobe sme ozaj neplanovali a nechceli ba dokonca davali pozor. Po tejto info hovorim muzovi sak co aj tak nemozem byt tehotna ze to je jedno. A buduci mesiac uz mnz neprisiel cize hned na 1x.. myslela som ze zmena prostredia lebo sme zili v zahranici a letela som na SvK ked meskal mnz No ked nechodil dalej kupila som si test a //. Takze da sa to. A teda bola som ozaj v soku a potom som sa uz samozrejme aj zacala tesit a teraz mam skoro 4rocnu dcerku.

andreagartnerova
23. feb 2020

Zistila som, že som tehotná a pri tom mi zistili veľkú cystu takže už som ju mala keď som otehotnela.

mishelin_0801
autor
23. feb 2020

@velvet9 my sa snažili dlhodobo a nič. Tak som zašla k doktorke a zistila mi tie cysty:( ešte mi aj povedala že mi akurát prebieha ovulacia no a zase ďalší mesiac nič:( mrcha dorazila opäť:(

strapec
23. feb 2020

@mishelin_0801 aj ja som mala od puberty, začala som piť inofolic a cisty sa začali uvoľňovať, ale neriešila som vôbec tehotenstvo. Po asi pol roku som si začala robiť ovulačne testy, či vôbec vajíčka zbiehajú, alebo sa menia na cysty, testy negatívne, no začali ma chytať kŕče v bruchu a dlho som netušila čo to je, mala som doma jeden tehotensky test, spravila som ho a bum pozitivny, skoro som odpadla... Tak teda držím palce nech ti to dobre dopadne🙂

mishelin_0801
autor
23. feb 2020

@strapec ďakujem, asi aj ja vyskusam ten inofolic🙂

macko1007
23. feb 2020

@mishelin_0801 ahoj mne sa stale tvorili nove a nove cysty a praskali a zase sa tvorili a hormony boli uplne rozhadzane..podla dr len tak by som deti nemala,chcela mi predpisovat clostilbegyt a neviem co..a ostala som tehotna na prvu supu🍀hlavne nestracaj nadej..

mishelin_0801
autor
23. feb 2020

@macko1007 ďakujem, dúfam že všetko nakoniec dopadne dobre 🙏

strapec
23. feb 2020

@mishelin_0801 presne tak ako píšu baby, mne ešte povedali, že mám o polovicu menšiu maternicu ako je norma... Skús dať tomu voľný priebeh a skús aspoň nejaký čas nič od toho nečakať a len si užívať svojho muža🙂

kiki23
20. máj 2020

@andreagartnerova ahoj môžem sa spýtať ako potom dr riešil tu cystu? Alebo sa to nerieši, nerobila ťažkosti v tehu?

andreagartnerova
20. máj 2020

@kiki23 sledoval mi ju ale ona sa počas tehotenstva začala našťastie zmenšovať, povedal, že jej dáme čas do 4 mesiaca a keby sa nezačne zmenšovať by ju riešil. Teraz som v 22tt ale už ju iba skontroluje nejako to nerieši keď vidí, že sa zmenšuje.

kiki23
20. máj 2020

@andreagartnerova to je super a robila ti aj nejaké ťažkosti,ako napríklad bolesti alebo tak? či keby nenájde ani nevies?

andreagartnerova
21. máj 2020

@kiki23 nič, ja som sa o nej dozvedela náhodou počas tehotenstva, keby nie som tehotná neviem ako by to bolo, keďže chodím na preventívnu zhruba v auguste až a cystu mi našli v januári tuším.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre