Cysty na vaječníkoch a snaženie sa o dieťa

lorrainet
27. máj 2020

Ahojte baby, prosím o nejaké rady a skúsenosti. Niekoľko mesiacov sa s priateľom snažíme o dieťa, neúspešne. Bola som na gynekológii, kde mi našli cystu na oboch vaječníkoch. Keďže sa snažíme otehotnieť, odporučili ma na laparoskopiu. Chcela by som sa spýtať , mali ste už tento zákrok ? Ako dlho trvá zotavenie, aký je priebeh a hlavne či sa vám podarilo otehotnieť po tejto operácii. Ďakujem za každé info ♥️

slawka2208
27. máj 2020

bola som v novembri, v nemocnici som bola 2 dní, nástup v stredu ráno naločno naobed mi ju robili a v piatok ráno pustili. zotavenie bolo super. prvé dní boli problem pri vstávaní a ešte týzden ma to pobolievalo ale nieje to nič strašne.

ysseba
27. máj 2020

@lorrainet Tak ale to je veľmi radikálna a unáhlaná rada od lekára. Menzes máš pravidelný? Ja by som počkala na menštruáciu a potom šla ku gynekológovi - tesne po MS. Je veľmi pravdepodobné, že cysty sa s menštruáciou stratia. Nešla by som hneď na laparoskopiu. A tiež je možné, že pred ďalším menzesom potom sa ti cysty zase urobia a môže byť z toho diagnóza PCO - syndróm polycystických vaječníkov. Aj ja ich mám. Prvýkrát sa mi podarilo otehotnieť po 3 rokoch a druhýkrát v druhý cyklus.

evulienkaeko
27. máj 2020

@lorrainet bola som v roku 2017, do nemocnice som nastupovala v utorok a v sobotu som isla domov, za tyzden som uz bola v robote, teraz uz ani neviem kde mam tie jazvicky, doma mam rocneho syna, ktoreho sme pocali v mesiav ked mi doktorka povedala ze mam dalsiu cystu a vypisala ma na dalsiu operaciu, tehotenstvo bolo bezproblemove, bohuzial teraz potvrdena endometrioza a dalsia cysta, v juni idem na operaciu

extempore
27. máj 2020

@evulienkaeko panebože, ved tie cysty zvyknú veľmi ľahko a rýchlo praskať a vstrebú sa.. nechápem, načo zase operácia. Doktori si len naháňajú kšefty.

bejka90
27. máj 2020

@lorrainet ahoj, ja akm bola v novembri, mala.skm endometrioznu cystu na vajecniku, a bola tak zazrata ze ki vzali aj cely vajecnik s vajcovodom :( v stredu skm nastupila do nemocnice pustili ma v sobotu rano, zotavovanie mi trvalo asi 2 tyzdne, ake bola som pn mesiac, kedze robim v skolke a treba sa setrit po tom a nenamahat sa hlavne takze ja som bola doma.... no a babo sa nam podarilo splodit hned januari 🙂 dostala som decembri 2x kramy kedze sa to v novembri narusilo a v januari uz bol pozitivny test 🙂 sestricka mi vravela, ze po takychto zakrokoch sa zvykne podarit skoro...🙂 takze ten 1 cyklus treba pockat a potom sa zacat snazit, a to mi aj vsetci lekari v nemocnici vraveli po zakroku ze ak chcem dieta,cim skor, inak by mi nasadili nejake lieky na polroka.... a to by som ich akurat dobrala az teraz a nebola by skm v 6tom mesiaci ;)

mala_kari
27. máj 2020

@lorrainet Ahoj, poradila by som ti ešte konzultovať s niekým iným, ideálne sa obrátiť na CRM. Laparka ako taká nie je nič strašné, ale vždy je tam riziko, že prídeš o vaječník, riziko pooperačných zrastov... Mne konkrétne bolo odporučené neriskovať a operáciu absolvovať až po pôrode 😁 Podarilo sa nám otehotnieť aj bez pomoci CRM do 6 mesiacov.

ysseba
28. máj 2020

A inak dodám ešte, že ja som mala cystu počas celého prvého tehotenstva. Počas sekcie mi ju vyčistili (ale cysta nebola dôvod sekcie)

bellatrix27
2. jún 2020

@ysseba v januári prehliadka úplne ok, teraz potvrdený gestacny vak a dve cysty na jednom vaječníku. Takže sa s tým dá tehotenstvo zvládnuť v pohode? Kontrolovali ti ich počas tehotenstva?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre