Dobrý deň, dlhodobo sa snažíme o dieťa a máme s tým veľký problém ešte len mám vyšetrenia ale zistilo sa že mám cysty..no momentálne sa rieši niečo iné,tak sa chcem oboznámiť či to môže byť problém a čo sa v takom prípade robí lebo nechcem zas čakať pol roka ,či rok pokiaľ sa to dá samo do poriadku
@janetinka27 to mi momentálne nepovedali lebo ma vyšetrujú kvôli bolestiam a povedali ,že to môže byť z toho
@janetinka27 akú liečbu berieš?
@luciik2111 bolesti su pri endometrioze. Lekar nic nepovedal?
Ja som bola kráľovná cýst. Mala som klasické folikularne ale aj krvavé… riešila som to roky. Nakoniec pomohlo poriadne vyšetrenie a liečba na štítnu žľazu a nasadenie metforminu
@luciik2111 a aké mávaš bolesti prosim ta, pri cyste?
@lalia33 taká ostrá bodavá bolesť
@janetinka27 povedali že sú to cysty na vaječníkoch,že to vyzerá ako folikuky a to mi môže spôsobovať tie ťažkosti. No vraj s tým mám ísť ku svojmu gynekológovi. Čo mi ten môže odporučiť alebo ako prebieha nejaké vyšetrenie a liečba? Lebo len na obyčajnej preventívke to nevidel (preventívka bola v ten deň kedy mi tie cysty našli pomocou vyšetrení cez chirurgiu)
@luciik2111 ja mavam jednu cystu, vznikne z neprasknuteho folikulu. Liecby su asi rozne, niektory dr mozno nasadi antikoncepciu a folikuly nebudu rast. Ja mam liecbu pracnejsiu, tesne pred ocakavanou ovu si picham gonasi abo ovitrelle, pomozu folikulu dozriet a prasknut. Potom mam nasadeny progesteron (mam nedostatocnost zlteho telieska)
@janetinka27 a iná možnosť nieje?antikoncepciu určite nechcem
@luciik2111 to neviem. Ja poznam tieto dve cesty. Ja tiez nechcem a neuzivam antikoncepciu a preto sa "trapim" touto liecbou.ale nic lepsie zatial nepoznam.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@luciik2111 ahoj, zavisi od toho, aky typ cysty to je.ja mavam cysty z neprasknuteho folikulu (ale je liecba a beriem ju, aby praskli)