Cysty a problém otehotnieť

luciik2111
8. jún 2023

Dobrý deň, dlhodobo sa snažíme o dieťa a máme s tým veľký problém ešte len mám vyšetrenia ale zistilo sa že mám cysty..no momentálne sa rieši niečo iné,tak sa chcem oboznámiť či to môže byť problém a čo sa v takom prípade robí lebo nechcem zas čakať pol roka ,či rok pokiaľ sa to dá samo do poriadku

janetinka27
8. jún 2023

@luciik2111 ahoj, zavisi od toho, aky typ cysty to je.ja mavam cysty z neprasknuteho folikulu (ale je liecba a beriem ju, aby praskli)

luciik2111
autor
8. jún 2023

@janetinka27 to mi momentálne nepovedali lebo ma vyšetrujú kvôli bolestiam a povedali ,že to môže byť z toho

buberova
8. jún 2023

@janetinka27 akú liečbu berieš?

engel76
8. jún 2023

@luciik2111 bolesti su pri endometrioze. Lekar nic nepovedal?

ninka99865
8. jún 2023

Ja som bola kráľovná cýst. Mala som klasické folikularne ale aj krvavé… riešila som to roky. Nakoniec pomohlo poriadne vyšetrenie a liečba na štítnu žľazu a nasadenie metforminu

janetinka27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lalia33
8. jún 2023

@luciik2111 a aké mávaš bolesti prosim ta, pri cyste?

luciik2111
autor
8. jún 2023

@lalia33 taká ostrá bodavá bolesť

luciik2111
autor
10. jún 2023

@janetinka27 povedali že sú to cysty na vaječníkoch,že to vyzerá ako folikuky a to mi môže spôsobovať tie ťažkosti. No vraj s tým mám ísť ku svojmu gynekológovi. Čo mi ten môže odporučiť alebo ako prebieha nejaké vyšetrenie a liečba? Lebo len na obyčajnej preventívke to nevidel (preventívka bola v ten deň kedy mi tie cysty našli pomocou vyšetrení cez chirurgiu)

janetinka27
10. jún 2023

@luciik2111 ja mavam jednu cystu, vznikne z neprasknuteho folikulu. Liecby su asi rozne, niektory dr mozno nasadi antikoncepciu a folikuly nebudu rast. Ja mam liecbu pracnejsiu, tesne pred ocakavanou ovu si picham gonasi abo ovitrelle, pomozu folikulu dozriet a prasknut. Potom mam nasadeny progesteron (mam nedostatocnost zlteho telieska)

luciik2111
autor
11. jún 2023

@janetinka27 a iná možnosť nieje?antikoncepciu určite nechcem

janetinka27
11. jún 2023

@luciik2111 to neviem. Ja poznam tieto dve cesty. Ja tiez nechcem a neuzivam antikoncepciu a preto sa "trapim" touto liecbou.ale nic lepsie zatial nepoznam.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre