Cvičenie a snaha otehotnieť

30. jan 2024

Dobrý deň,

mam takú zvláštnu otázku. Ženy, ktoré cvičíte a snažíte sa o bábätko, robíte si testy skôr ako mešká menštruácia, aby ste vedeli, či treba upraviť tréning pripadne prestať cvičiť alebo cvičíte normálne naďalej?

Ja cvičím len doma s jednoručkami, gumami a podobne. Minulý cyklus sa mi však stala taka vec, že som si robila test pred meškaním menštruácie a vyšiel slabo pozitivny, zopakovala som ešte jeden a tiež tak vyšiel. V ten deň som však cvičila iba zľahka, ale i napriek tomu som po tréningu mala na toaletnom kvapku krvi, na ďalší deň už test negatívny a menštruácia prišla o dva dni na to. Mohlo to spôsobiť cvicenie?

Teraz sme sa snažili opäť a ja premýšľam, či je potrebné testovat sa ešte pred menštruáciou alebo je to úplná hlúposť, môžem normálne cvičiť ďalej a otestovať sa až keď bude menštruácia meškať?

Ďakujem

janakomancova
30. jan 2024

Takéto cvičenie určite neublíži práve naopak. Kľudne by som pokračovala. Je úplne zbytočné rozmýšľať co by ak by... Keď otehotnieš upravíš tréning. Ja som robila thajský box, to už bolo o inom. Akonáhle som otehotnela tak som to zavesila na klinec. Ale 10dni po pôrode už som bola v gyme😄 samozrejme len tak zľahka

aiana24
30. jan 2024

Tehotenstvo nie je choroba. Ak sa dobre citis tak aj cely prvy trimester mozes sportovat naplno tak ako si zvyknuta. Telo ti povie kedy uz bude na case zvolnit.

autor
30. jan 2024

@janakomancova
@aiana24 určite cvičiť aj chcem🙂 len nam za sebou už potraty a som preto opatrnejšia aj keď tie nemali nič spoločné s cvičením. Skôr ide len o to ci cviky ako brusaky a pod nemôžu uškodiť v čase pred menštruáciou keď žena tehotná je ale nevie o tom, lebo si nerobí test

pet888
30. jan 2024

Nie,to urcite nijak neuskodi,ked je telo zvyknute na cvicenie,tak mozes pokracovat aj pocas tehotenstva,ak je bezproblemove.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre