Cvičenie a možné tehotenstvo

27. okt 2022

Ahojte chcela by som sa opytat na skusenosti. Chodievam cvicit do fitka 2x za tyzden. Posledne dni mi byva tak divne ako ked som cakala prveho syna ale menstruaciu som dostala teraz akurat. A sex som mala naposledy necely mesiac dozadu. Ak je mozne ze som tehotna (aj ked som menzes mala) chcem vediet ci by som niako babatku ublizila ked chodim cvicit. (Cvicime aj na brucho, tazke veci sme nezdvihali a ak hej tak len 20kg a to tiez len na ruky)

lavender273
27. okt 2022

Nie som sice kvalifikovana osoba dat odpoved, no osobne si nemyslim zeby si mohla ublizit plodu cvicenim, hlavne v takomto skorom stadiu.

dominika1922
27. okt 2022

Moja trénerka mi sama povedala že prvé 3 mesiace by sme silové radšej necvičili. Predsalen je to kritické obdobie a ona vie čo robí. Samozrejme nejaké ľahšie cvičenie by sa dali ale to už je na každom. Ja by som skôr nie, Predsalen dáva mi váhy 60+ ale napr. Kardio vpohode🙂 treba sa poradiť s lekárom ak by sa potvrdilo tehotenstvo. Čo sa týka toho či by si ublížila ak si teraz tehotná a nevieš o tom.. to je vec prírody keď sa má udržať tak sa udrží. Veď ženy robia horšie veci keď o tom ešte nevedia a majú zdravé deti 🙂 a ja tiež podstupujem toto riziko ale ak by sa mi to potvrdilo a že je zatiaľ všetko vporiadku tak by som nepokračovala, zas až v druhom trimestri. To je môj pohľad na vec

autor
27. okt 2022

@dominika1922 dobre super dakujem. Tak uvidime
@lavender273 ❤️

mamamasama
28. okt 2022

@dominika1922 tiez som trenerka a cvicim silovo cele tehotenstvo. Na legpress si nakladam 25kg kotúče a dávala som cca do 6 mesiaca 120kg. Jasné, že teraz pred pôrodom už idem skôr minimálky a viac opakovaní, ale prestať cvicit silovo? To jedine ženy, ktore nemaju fitness minulost.

dominika1922
28. okt 2022

@mamamasama prečítala som si po sebe ešte raz. Však ja nepíšem že prestať úplne ale pani alebo slečna sa pýta na začiatok tehotenstva. Je na každom ako a či bude cvičiť, každý si je sám za seba zodpovedný ale ja by som určite iba zľahka na začiatku ak by bolo všetko okej. Proste každý ako sa cíti. Moja trénerka má napríklad zdravotné problémy takže ona sa vyjadrila že by to určite neriskovala. Už to by bol zázrak keby sa jej podarilo. Naozaj je to individuálne🙂 samozrejme vzdať sa úplne všetkého a ležať doma ako mrochta nie je riešenie😀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre