Cukrovka a otehotnenie

simuska255
25. jún 2022

Ahojte baby..je tu nejaká z vás čo mala cukrovku a otehotnela? Aké máte skúsenosti? Brali ste aj naďalej lieky ,alebo ste si museli pichať inzulín? Prípadne riešili ste to už pred plánovaním tehotenstva?. Budem rada za každú odpoveď. Ďakujem 🙂

loginexistuje
25. jún 2022

@simuska255 ak sindiabeticka a otehotnies tak ti upravia davky inzulinu ak si si ho predtym pichala vsetko zavisi od tvojich hodnot

simuska255
autor
25. jún 2022

@loginexistuje ja beriem len lieky.. preto neviem ci sa možu aj v tehotenstve . a dosť ma to zaujíma

loginexistuje
25. jún 2022

@simuska255 a ake beries to uz uvidia z hodnot ale diabetologickych liekov je plno urcite nieco nakombinuju

simuska255
autor
25. jún 2022

beriem Glucophage 1000mg rano a večer
@loginexistuje

totatimeka
25. jún 2022

Popytaj sa na to nabudúce diabetologicky keď pôjdeš na kontrolu, ona to bude najlepšie vedieť podľa tvojich výsledkov a toho aké lieky berieš. Počas tehotenstva sa chodi aj častejšie na dia kontroly takže potom tiež podľa výsledkov uvidíte či treba inzulín. Na FB je skupina diabetici pomôžme si navzájom, skús sa možno ešte tam opýtať. Držím palce 🍀

20erika07
25. jún 2022

@simuska255 myslim, ze to bude ok, samozrejme porada s lekárom. Kamoska ma od puberty pumpu a ma dve zdrave detičky,tehu bez problemov

loginexistuje
25. jún 2022

@simuska255 idealne by bolo dosahovat pred otehotnenim vyrovnane hladiny glukozy a uplne super ak si obezna upravit hmotnost lebo diabetes 2 typu na liekoch moze sposobovat problem pri otehotneni
a s tvojim diabetologom sa porad o postupe pri otehotneni

janewithane
26. jún 2022

Pri DM1 a pichani inzulínu viem, že je ideal prejsť na pumpu, neviem ako pri liekoch

nina004
26. jún 2022

@simuska255 Poraď sa s doktorom. Ale glucophage sa predpisuje aj tehotným. Niekedy keď je nutné aj s inzulínom. Inak sa väčšinou hodnoty glukózy na začiatku tehotenstva nemenia. Na poslednej kontrole mi dr vravela ,že zhoršovať sa to začne až okolo 16tt ,keď sa začne produkovať kortizol v tele. Ale je dobré mať už pred tehotenstvom stabilné hodnoty a tiež závisí veľa od typu cukrovky. Mám MODY 2 a aj keď mám vyššie hodnoty lačnej,tak zatiaľ doktorka inzulín nedala ,aby prípadne neohrozila dieťa kým nie sú váhove odhady od gynekológa. Ten povedal,že ich má zmysel robiť až okolo 18tt. Potom sú tam častejšie kontroly, ja mám v papieroch od Dia,že chce ultrazvuk s vahovým odhadom každé tri týždne ,aby vedela ako s liekmi

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre