Ahojte. snažime sa 3.mesiac ale tento mesiac sme obaja chytili covid. v nedelu ovulacia a sex a v pondelok pozitivne covid testy. chapem, neovplyvnim. lenze mam dost naprd priebeh a extremne sa dusim, cez den aj v noci, az take zachvaty kasla mam ze som vcera popri silnom napinani na kasel 6x vracala a min. 3x sa pocikala a prepacenim. doktorka mi predpisala codein, keby ten nemam v sebe tak kaslem 24 hod bez prestavky. nie, nie som tehotna, od ovulacie su to 4 dpo. ale predsa sa pytam, keby sa nahodou postastilo, moze sposobit codein nejake vazne problemi? keby nemusim nedavam si nic len paralen ale tie zachvaty trvaju hodiny a su neznesitelne. dakujem
@mogaa nemam mat ako pozitovny test, kedze som 4 dni po ovulacii. viem ze je to opiat a viem ze moze ublizit, pytala som sa konkretnd na moju situaciu, kedze tehotna este urcite nie som ALE mozem byt..
Pozri na nete kedy od oplodnenia je plod napojený na telo matky pupočnou šnúrou
Pozri na nete kedy od oplodnenia je plod napojený na telo matky pupočnou šnúrou
@stellarstar dieťa je spojené s telom matky oveľa
skôr, ako len pupočnou šnúrou, k oplodneniu dochádza vo vajickovode, odkiaľ oplodnené vajíčko putuje do maternice a vnori sa do jej sliznice = spojí sa s telom matky, napája sa na jej krvný obeh a teda prijíma všetko, čo je v krvnom obehu, toto sa deje cca na 7. deň po oplodnení
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Implantation_(e...)
@lenkike co to mne vysvetľuješ? Dôležité je odkedy je cez pupočnú šnúru napojené. To vysvetli autorke
Ako dlho ti odporúčala doktorka brať codein? Ja by som ho na tvojom mieste skúsila vysadiť zajtra alebo v sobotu, možno uz ten kašeľ nebude taký silný. Ak ti kašeľ neustúpi, tak veľmi na výber nemáš 🤷 Ale ak by si aj otehotnela v tomto cykle, ten codein ublížiť nemusí, rovnako ako sa môže stať aj to, že žena neberie žiadne lieky, je zdravá a s bábätkom napriek tomu nie je všetko v poriadku. Netráp sa tým, čo zmeniť nevieš, sústreď sa na to, čo ovplyvniť vieš 😉
@stellarstar vysvetľujem to tebe, lebo ty v tom očividne nemáš jasno 😉 Autorka si to hádam prečíta tiež, ak ju to zaujíma. Keď tvrdíš, že dôležité je, odkedy je dieťa napojené cez pupočnú šnúru, tak kým nemá pupočnú šnúru, z čoho žije? Dôležité je, od kedy je napojené na krvný obeh matky a to je oveľa skôr, než má pupočnú šnúru.
@lenkike ja v tom mam veľmi dobre jasno 😅 pravdepodobne ty v tom nemáš jasno 🙈
@stellarstar ok, ako myslíš 💁
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
codein je opiát, takže čo myslíš? jasne že môže ublížiť bábätku, ale to len v prípade že by si bola tehotná, teda že test ti ukáže pozitivitu....takže ak nemáš pozitívny test, nemá ti ako ublížiť....