Čo znamená 28 dňový cyklus?

4. sep 2022

Znamená to ze cyklus ma 28 dní a na 29ty príde menstruacia alebo to znamená ze na 28 deň príde menstruacia ?

cocolino234
4. sep 2022

@autorka Si to trošku viac nepochopila. Cyklus nie je u každej ženy rovnaký, je to od prvého dňa predchádzajúcej menštruácie do prvého dňa nadchádzajúcej menštruácie. U niekoho to môže byť 28 dní, u niekoho 35, 25 a podobne. Takže ak ti menštruácia príde na 29 deň a chodí ti tak pravidelne, tak máš 29 dňový cyklus.

autor
4. sep 2022

@cocolino234 ja to chápem veľmi dobre ale tvoja odpoveď nerieši moju otázku

cocolino234
4. sep 2022

@autorka ja viem presne načo sa pýtaš, o to horšie, že to nechápeš. Deň nerozhoduje o tom, kedy príde menštruácia, rozhoduje o tom tvoje telo, takže ak príde na 29 deň, tak si nemala 28 dňový cyklus a počíta sa to vždy V DEŇ kedy príde, takže to, že ti mala prísť na 28 deň je bezpredmetné ak príde až na 29 deň. A čítaj s porozumením, ja som ti na tvoju otázku odpovedala, ak ti má prísť na 28 deň tak to nemá nič spoločné s 29 dňom. Počíta sa to v ten konkrétny deň.

zmrzlinka2021
4. sep 2022

@cocolino234 len pre upresnenie, ty to tak beres, ze ak pride na 29 den, cyklus je 29 dnovy? Ved ked pridu kramy, je to prvy den kramov, zacina novy cyklus a ked pridu na 29 den od prveho dna predchadzajuceho cyklu, cyklus ma 28 dni, ci?

veronikaszabova
4. sep 2022

28 dnovy cyklus - od prveho dna menstruacie po posledny den cyklu, kedy na druhy den uz nastupuje dalsia menstruacia.

nevenka
4. sep 2022

@zmrzlinka2021 ano, podla mna je to tiez tak, ze ak pride 29 den, tak cyklus je 28 dni, ak na 33, tak 32 dni. Prvy den riadneho krvacania je zaciatok noveho cyklu.
Ale den hore-dole - prakticky je to jedno, len teoreticky sa to takto pocita. Podla mna.

cocolino234
4. sep 2022

@zmrzlinka2021 nie, ak príde na 29 deň, tak práve vtedy je 28 dňový, veď predsa tam vynechávame ten 1 deň, od prvého dňa. Ja som to myslela tak, že ak by autorka počítala deň vtedy, kedy jej začne (nehľadiac na to, kedy skončila), tak je bezpredmetné či príde 28 alebo 29 deň, som sa asi zle vyjadrila. 😀 Ale inak áno, ak sa pýta na to AKO sa to počíta, tak moja odpoveď sa uberala trošku iným smerom.

stellarstar
4. sep 2022

@cocolino234 neoznačuj autorku s @ lebo tým neoznačuješ ju ale iny nick tu na mk

andrea_82
4. sep 2022

@cocolino234 na celkom jednoduchu otazku si dala taku odpoved, ktorej ani ja nerozumiem, cele si to prekrutila. Tiez som si myslela, ze to pocitas tak, ze ak pride na 29. den, tak je 29-dnovy cyklus. A este mi tvoj ton vyznel aj trosku utocne. Takze nabuduce odporucam odpoved si najskor precitat a potom odoslat.

esmeronka
4. sep 2022

zjednodušene a velmi polopatisticky....deň kedy príde menštruácia je prvý deň cyklu...po menštruácii uplynie 28 dní a máš dalšiu menštruáciu...čiže cyklus trvá 28 dní....29 deň príde menštruácia ale nepočíta sa ako 29 deň ale ako 1. deň nového cyklu

ivka225
4. sep 2022

Cyklus sa da vyjadrit graficky, kde na osi x budu dni a na osi y odchylky od normalneho stavu. V idealnom pripade takto dostaneme graf periodickej funkcie f s periodou p, pricom pre kazdy den d plati f(d+p) = f(d).

jaskolka
4. sep 2022

Prvý deň menštruácie je prvý deň cyklu. Príklad menštruácia začala 1.1,žena má 28 dňový cyklus, teda daksua príde 28.1 Nie na ďalší deň.Keby prišla 29. 1 tak ma cyklus 29 dňový.
Neviem ci to vysvetľujem zrozumiteľne. Proste od prvého dňa naratas 28 dní a v ten deň (28)by mal byť prvý deň ďalšej menštruácie

andrea_82
4. sep 2022

@jaskolka podla mna presne naopak. Ak pride 29-teho, tak mas 28-dnovy cyklus. 🤷‍♀️ 29. sa uz rata do dalsieho cyklu, uplynulo len 28 dni, kym prisla dalsia menstruacia.

jaskolka
4. sep 2022

@andrea_82 nas to tak učil normálne gynekológ na skole

28 dní uplynulo, kým prišla ďalšia menštruácia - ako píšeš, cyklus je 28 dňový. Keby prišla na druhý deň, už to bude 29 dňový cyklus
Proste počítas od dňa krvácania do dňa krvácania. Nie deň pred krvácaním.

andrea_82
4. sep 2022

@jaskolka no ved ano, uplynulo 28 dni, ale musis ratat aj toho prveho. Takze 1+28, takze 29. pride menzes = mas 28 dnovy cyklus.

kayyaa
4. sep 2022

@cocolino234 utocis na autorku, ze nechape, ale pritom ty si absolutne nepochopila otazku🤭🤭

@jaskolka 1.1. zacne menzes, a ak ma cyklus 28 dni, to znamena, ze 28.1. cyklus konci. Dalsia menstruacia teda pride 29.1. Nas to zas ucili takto a je to dost logicke. Skratka 28dni =28 dni.

andrea_82
4. sep 2022

@jaskolka "Proste počítas od dňa krvácania do dňa krvácania. Nie deň pred krvácaním." Podla tohto tvojho vysvetlenia by si prvy den krvacania pocitala do obidvoch cyklov - do toho predchadzajuceho aj do toho noveho.

jaskolka
4. sep 2022

@andrea_82 ok, nejdem sa hádať. Pre skúšku som si mrkla to na Google, vypocet cyklu, či vypocet menštruácie, menštruacny kalendár a podobne, aj keď so si istá ze to tak sa pocita, ako píšem.
Vyhodilo mi x stránok s výpočtami, skúsila som tri, všetky rátali takto
1.den menštruácie - 4.9.2022
Cyklus 28 dní
1.den ďalšej menštruácie - 1.10.2022
Upkynulo 28 dní. Teda na 28 deň začne nová menstruacia a zároveň je to 1.den ďalšieho cyklu
Presne ako píšeš, prvý deň cyklu sa ráta "2x"

andrea_82
4. sep 2022

@jaskolka to je nieco podobne, akoby si povedala, ze od pondelka do pondelka je 8 dni, takze tyzden ma 8 dni.

konikkon
4. sep 2022

@jaskolka žasnem 🤦

konikkon
4. sep 2022

28 dňový cyklus znamená, že ho máš 28 dní. Trvá 28 dní (od 1 do 28). Na ďalší deň príde menštruácia a to je deň číslo 1 ďalsieho cyklu.

jaskolka
5. sep 2022

@andrea_82 dobre, ja sa nehadam, možno sa mýlia aj v tých aplikáciach.

jaskolka
5. sep 2022

@konikkon ok, možno sa mýlili naši odborní učitelia - gynekológovia, možno aj tie aplikácie na internete robia len laici.. V pohode, mne je úplne jedno, kto ako si pocita cyklus.

basska_b
5. sep 2022

Tie appky byvaju zle. Aj termin porodu davaju blbo - ak bola posledna MS v utorok, aj TP ma byt v utorok. 40 tyzdnov... kalkulacky davaju aj plus 1-3 dni. Datumova delta sa musi dat 28 minus 1 PLUS 1, ak teda zaratavam 1. aj posledny den. Programator to tam nedal.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre