Ahojte,
Uz rok a pol si meriam bazalnu teplotu a odpozorovala som si, že deň po ovulacii mi teplota nestúpne prudko, ale len cca o 0,1 stupňa. Až na ten ďalší deň mi stúpne tak o 0,2 a viac stupňa. Máte to niekto tiež takto isto , že ten nárast je veľmi postupný? Celkovo sa mi teploty v lutealnej fáze nedržia tak úplne vysoko, vo folikularnej fáze sa teploty pohybujú v rozmedzí cca 36,4 až 36,6 a v lutealnej cca 36,8-36,9 s tým že deň po ovulacii je to ešte len okolo 36,7. Myslíte, že tie teploty sú ok, nemusím sa báť že tvorím málo progesterónu? Uz sa mi stálo aj to že mi klesla v lutealnej fáze na 36,6 a potom šla naspäť na 36,8. Snažíme sa o bábo. Hormonalny profil vraj ok ale robili ho iba raz v piaty deň cyklu takže reálne nevieme či v lutealnej fáze tvorím dostatok progesteróu. Ďakujem.
@frida1990 môj graf v apríli, alebo vo februári.... Nikdy som nedosiahla viac ako 36.8 v ústach. Az ked vyslo iui tak prvy krát bol aj graf stúpajúci hadik. A najvyssia teplota bola max 36,9 na 1 den. Kazda ma ine teploty. Na fertility som videla tehu grafy poslem ti screenshot ze teplota nie je az tak rozhodujuca ale graf ako taký.
@milka1988 ďakujem, ano ale žienka z tohto grafu má predovulacne teploty 35 niečo takže rozdiel medzi teplotami v jednotlivých fázach má výrazný, zatiaľ čo ja to mám také že 0,3 stupňa rozdiel, pritom ovulujem pravidelne mám to potvrdené aj lekársky, a hormonalny profil mi už nechceli opakovať v inej faze cyklu v care ani u mojej doktorky, vraj stačí raz. No ved hadam je to ok. Tiež som práve po IUI, včera mi robili ráno 9:30 IUI a uz na sone nebol folikul, už iba tekutina z prasknutého folikulu a vajíčko už bolo preč z vaječníka,, tak ked dnes ráno bola teplota iba 36,77 dúfam že to môže znamenať že k ovulacii došlo včera skoro ráno a akurát sme to s IUI trafili
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@frida1990 a kde si merias teplotu?