Ahojte radi by som vedela baby ktoré majú ten istý problém a podarilo im otehotnieť čo im pomohlo ďakujem
Mne Ovitrelle ...čakám na vyšetrenie, či je všetko ok 🙂
@matka249 ahoj, ja mam pco. Nedarilo sa nám cca 2 roky. Trištvrte roka sme navštevovali CAR. Mam za sebou stimulácie clostilbegytom, hormonalnymi injekciami, odsávanie cysty, dve IUI a z toho jedno biochemické tehotenstvo. Uz nám odmietli urobiť IUI, ze to nemá u mňa význam, tak len IVF, no na to som nebola psychicky doteraz pripravená. Tak sme sa rozhodli, že to necháme nejaký čas tak. Brala som kyselinu listovú, čistý inofolic, ďalšie rôzne vitamíny, stadamet od diabetologa na upravenie inzulínu (i napriek tomu, ze nemám inzulinovu rezistenciu). Brala som aj bylinné tinktúry, matuzalem, ženské probiotiká. Problém s nadváhou nemám vôbec, ale čítala som veľa o úprave stravy pri pco. Začala som si kupovať bezlepkový chlieb, bezlaktozove maslo, syry, jogurty a obmedzila som sladké. Nevravím, že som to všetko vylúčila úplne, ale snažila som sa obmedzovať. Pred dvoma mesiacmi som si kúpila prvýkrát vceliu materskú kašičku v kapsulach (bee well bee fertile), prvý mesiac pri uzivani som mala covid, tak i menštruácia dosť posunutá. Pri druhom cykle užívania som už otehotnela. Zistila som to teraz medzi sviatkami. Ešte som nebola u dr, lebo nerobí, tak neviem ci je všetko v poriadku, ale aspoň už viem, ze sa mi podarilo prirodzene otehotnieť a pripisujem to materskej kasicke. Teraz sa už len modlím, aby bolo všetko v poriadku 🙏🍀. Niektoré ženy pri pco nemajú problém s otehotnenim, a niektoré mame problém, aby aspoň jedno vajíčko dorastlo a došlo k ovulacii. Veľmi Ti držím palce ❤
@matka249 ahoj, písala som to už vo viacerých diskusiách podobných, tak len tak v skratke - mam nadváhu, PCO a po dohode s gynekologickou, že chcem poriešiť tie cysty, keďže ani ovulácia nebola vraj, aby nebol problém do budúcna otehotniet (to bol rok 2020 a škvrňa sme plánovali tak cca za 2 roky), no nechcela som hormonálnu liečbu, mi odporučila gynex kvapky, že ma s nimi pozitívne skúsenosti hlavne so ženami s PCO. Tak som ich začala užívať, môj nekonečné dlhý cyklus (1x za 3 mesiace) sa upravil tak cca na 45 dňový plus mínus. No a čo sa nestalo, otehotnela som neplánovane, bez snaženia, ničoho. Keď som sa to dozvedela, bola som skoro na konci 2.mesiaca,kedze meskajuca MS nebolo nič nezvyčajné a žiadne príznaky tehu som nemala, a ani som tehotenstvo nebrala do úvahy, keďže nemalo byt ani nejak z čoho, iba taky divný šiesty zmysel stále, no testy boli biele, tak som neriešila, až potom sok a dve koľajnice 😂 takže za mňa veľmi účinné, no netreba čakať v zázraky hneď prvý cyklus užívania, keďže tuším treba 3 mesiace na to, aby sa dalo povedať ci to trosku zabralo.
@kristinatop96 ďakujem o tých kvapkách som už počula skúsim to 😄😄😄 a gratulujem že sa to podarilo tiež by sa ja mne
Mne pomohlo len umelé oplodnenie, bez toho by som asi deti nemala, aspoň tak mi hovorili lekári.
@30kvietok30 to ti moc gratulujem 🙂 dúfam že aj mne sa podarí
@matka249 po piatich IVF ked uz sme nemali vajicka som si kupila ovulacny test zo slin. Predtym som si robila bezne ovulacne testy a tie mi stale vychadzali pozitivne aj 7 dni. Ten zo slin bol pozitivny iba asi 8 hodin. Otehotnela som na prvy pokus. Termin porodu mam o tyzden. Okrem toho som brala iba inofolic vtedy. 1.4. som mala negativne HCG po vklade a 22.4. som otehotnela. Ked som potom bola v CAR na kontrolu tak nemohli tomu uverit ale lekar mi povedal ze ten test je na 98% spolahlivy.
@matka249 súhlasím s @30kvietok30.. Ja som mala prvé prirodzene, druhé sa nám 2roky nedarilo, laparka ukázala nepriechodné vajíčkovody, takže len IVF... Šli sme dokopy 3x, spolu 4vklady a až pri treťom IVF som brala materskú kašičku (priamo od vcelara), podarilo sa.. Ona okrem toho, že upraví žene cyklus, posilní mužovi spermie aj ich rychlost a kvalitu, tak účinkuje aj ako detox pre organizmus a ako psychicky liek... Čiže ja tiež pripisujem materskej kasicke všetky plus a aj to naše dieťa z IVF, už 2,5rocne...no a momentálne mám 8,5m syna prirodzene, napriek tým všetkým, ne priechodný vajickovodom a kontrolam u Dr. A to veruže pripisujem pohode v duši, že vlastne mam už dve deti tak chvála Bohu... Odbila som aj pomyslenie, že by som ešte nejaké mohla mať, teda mohla, mame jedno zmrazené a po to si pôjdem, keď Boh dá cca o rok.. A zrejme, ze som všetko hodila za hlavu, prišlo toto tretie jak slepé kura k zrnu😉 držím palce
@matka249 ahoj 4r nič, pomohlo IVF ..
@matka249 my sme sa snažili 8 rokov...potom ivf...druhý cyklus vyšiel....nooo a po 40dsiatke som prirodzene otehotnela... dvakrát...a aj potratila oba razy v 13 tt....takže my sme mali kyselinu listovú...ja nie som zástanca vitamínov v tbl forme...ani počas tehotenstva.takze len tú kyselinu som užívala.
Držím prsty
@matka249 ahoj my sme sa snazili 4 roky brala som duphaston len na upravu cyklu kedze u mna bol problem len s ms no neskor sa ukazalo ze mam pcos a prognoza sa zmenila otehotniet bolo tazsie takmer nemozne ... ja som dost pribrala na vahe kvoli lymfedemu, nakoniec som schudla vyse 10 kg upravila stravu a z nicoho nic som ostala tehotna.. druhe dieta sme planovali a podaril sa na 1x snazenia prirodzene a teraz cakame tretie, podla lekara som omyl prirody takze hlavu hore mysliet pozitivne a drzim palce. Aj ked mi tvrdili ze to bude tazke a mozno sa bez pomoci ani jedneho dietata nedockame budeme mat 3 zazraky prirodzene 😊
@matka249 tabletky siofor a do 3 mesiacov som otehotnela 😉
@matka249 Si v snazilkach? Ak chces vyhladaj si tam moj status na tuto temu. Tam pisem co pomohlo mne a nielen mne
@matka249 ulahcim ti to 😂 verim, ze sa coskoro dockas
@danielina30 ja užívam
@matka249 V tych mojich je zvysena davka inositolu a prave ten pomaha pri PCOS, ale mozno maju aj tvoje, neviem a ja som si k tomu este gynex kupila
@danielina30 ja som si kúpila samotný inositol a ten pojem ráno aj večer
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@matka249 mne pri prvom Clostilbegyt a Duphaston teraz sa snažíme dlhšie o druhé, zatiaľ sa nedari