Ahojte, s manželom sa pokúšame o bábätko už vyše roka. Od mája to riešime ak v CARe. Užívam clostilbegyt, duphaston mala som aj nejaké injekcie ovitrelle.
Vždy nastanú dve situácie. Buď ani po clostilbygite nedozreje žiaden dominantný folikul a dostanem duphaston, alebo aj dozreje ale otehotnieť sa nepodarí. Užívala som inofolic, včeliu materskú kašičku - ako nejaký doplnok.
Už som z toho naozaj zúfalá 😔 hlavne keď sa má okolie pýta, kedy sa chystáme na babo, že už by bol najväčší čas a podobné reči.
Ďakujem za každú radu.
@danusa63 na tu chodím pravidelne aj ja
@elisabetta14 Mne žiadne lieky nepomohli, ani duphaston, ani utrogestan a na clostil som nereagovala vôbec. Na folikulometriu som chodila pravidelne, ale bez výsledku. Pomohli mi až v CAR, kde som nakoniec podstúpila umelé oplodnenie a rovno som ostala aj tehotná.
@elisabetta14 ja som dobre reagovala na letrozol,náhrada clostylu. Riešim otehotnenie 2 roky z toho rok v CAR,ale teraz hlavne manžela potrebujeme dať dokopy po zdravotnej stránke,takže máme pauzu od plodenia. Tiež som z toho už zúfalá,keď každý deň vidím z pôrodnice odchádzať novopečene mamičky a v článkoch sú samé tehotné celebrity. V mojom okolí už aj mladší od nás majú deti,vždy to zamrzí.
@elisabetta14 odkiaľ si?
@elisabetta14 v podtate to riešime tiež - výška a váha? Nepomaha schudnúť ? Aké máte hodnoty.
@juliavolna nie, mám 160cm a 55kg. Váhu mám podľa dr. ideálnu.
@juliavolna pendlujeme Bratislava- Žilina
@elisabetta14 ok a hodnoty krv atd ?
Ahoj, mne pomohol clostil/v kombinácii s ovitrelle.
Prvý cyklus nič.
Druhý zvýšená dávka, 2 krásne folikuly, nič.
Keď sme si povedali s dr že dáme tretiu dávku a ak nič ideme CAR, tak na ten tretí pokus 3 folikuly krásne, a momentálne som 30tt. Držim silno palce ❤️❤️❤️
@bajaja123 prosím a vaše hodnoty horm profilu?
@juliavolna naposledy áno. Skúsim sa vypýtať na nejaké vyšetrenia
@barju najhoršie je to na tú psychiku. :(
@elisabetta14 ahoj, ja mám pcos a mala som problém, že nereagovala som na costylbelgit vôbec. Prípadne minimálne a doktorka ma odporučila ešte na diabetologiu, že v prípade ak žena na to nezareaguje tak môže mať inzulínovú rezistenciu. A presne sa mi to potvrdilo z tej dia, že mám nejaké hodnoty zvýšené a predpísali mi siofor. Je to na úpravu cukru a je to aj pre tehotné. Ja mám síce váhu vyššiu ako by som mala mať, ale schudnúť sa mi moc nedarí. Aj som skúsila upraviť stravu, pohyb, ale vždy max 10 kg dole a stále je to pár kíl + a potom - a zasa +. Proste čo som čítala tak ženy s pcos môžu mať problém s váhou. A skúsili sme ivf v car a na prvý pokus som otehotnela, žiaľ biochemko v 6tt. Teraz koncom mesiaca ideme zasa na vklad posledného embryjka tak uvidíme 🍀🤞🏻 držím palce 😊
@emmitko prosím a aké máte hodnoty hormonálny profil.
Pomohlo schudnúť, prestať sa stresovať...žiť naplno a pozitívne...a ani nevieme ako a už som bola tehotná...teraz máme 3 detí 😁
@mimka2019 ja tiež chudnem ale ztial nič , koľko ste schudla ? Pamätáte si aj hormonálny profil.
@juliavolna netuším aký ho mám. Bol mi robený dávnejšie.
@emmitko siofor užívam aj ja. Cca 3mesiac
Držím palce 🍀
@elisabetta14 zúfalá ? nám sa nedarí 7 rokov , a stále verím ,ze to raz príde ... ty v tvojom prípade nemáš dôvod byt zúfalá ...
@bajaja123 ja som mala 3x clostyl po sebe. Iba raz dozrela folikula. Potom som mala 3 mesačnú pauzu. Minulý mesiac mi dozrel folikul, ale nič z toho. Teraz clostilbegyt beriem 5x. Tak uvidíme či z toho niečo bude
@monika12323 a ty mi nemáš hovoriť na čo mám a na čo nemám právo. Proste to tak cítim.
Túto diskusiu som začala, preto, aby sme si tu dali nejaké rady/nádej. Nie aby sme na seba útočili.
@elisabetta14 veľmi veľmi držim palce aby to vyšlo a našla si vytúžené //.
My sme sa snažili síce “len” rok a pol ale sa mi to zdalo ako večnosť 😏
Príde to,určite❤️❤️
Z clostilu si inak okey? Namňa strašne zle pôsobil 🙄🙄🙄 som bola z neho taká všeljaká
@bajaja123 ďakujem.
Áno, som ok, ani neviem že ho mám. 😊
@juliavolna neviem Vám presne povedať, lebo si to moc nepamätám už 😏
@juliavolna schudla som 30kg 😁 ale ja som bola veľkááá...a pomohlo až schudutie, hormonány profil nepamätám...to bolo cca 10 rokov dozadu...ale viem, že bol OK...jedine tá obezita bol problém a stres.
@mimka2019 ja aktuálne chudnem som -14 , vám to naštartovalo prirodzenú ovulaciu?
@juliavolna áno...úplne bez problémov, bez zákrokov...poschudnutí hneď ovulácia a hneď som aj otehotnela
@elisabetta14 ja mam tiež stim problém. Neviem si pomoc už som na nervi tak isto . Ja užívam verra komplex každý ich chváli, veľa že pomáhajú aj pri PCOS .ja ich užívam 4 mesiace a zatiaľ tiež nič a alchemikovi čaj,jansom tak tiež zúfalá už aj umelé oplodnenie som mala aj iui , a negatívne držím palce tak sa to podari aspoň tebe..🙏🍀
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@elisabetta14 pomohol mi lekár. Pravidelne robil folikulometriu.