Ahojte žienky,uz dlhsie sa snažíme o babo.chcem sa spýtať co vam pomohlo pri snažení sa?niake vitamíny alebo co? (Na vyšetrenie sa chystám) .budem veľmi vďačná za rady 😊
@stellarstar uz to bude 2 roky
Tak ste mali byť už dávno u Dr obaja, teraz nekupuj žiadne doplnky ani vitamíny. Nechajte sa obaja vyšetriť. Tvoj komplet spermiogram a ty štítna žľaza, hematológia, repro imunológia, priechodnosť vajcovodov atď atd
Najprv choď do CAR a potom vitamíny. Bude to istejšie 🙂
Nam v CAR nakazali kyselinu listovu a vit D, otehotnela som po dvoch rokoch a pol snazenia, posledny cyklus pred planovanou inseminaciou, asi po 2 mesiacoch vitaminovania. Ale nam nezistili nic, vsetky vysledky v poriadku boli, tak neviem, ci u nas nezabrala aj psychika, ze konecne v januari uz budu s nami nieco skusat alebo aj ze sme boli 1x na “dovolenke” bez maleho (otehotnela som zrejme hned prvy alebo druhy den nasho predlzeneho vikendu)
Návšteva CAR
Nic, len lekari
Opiť sa
Sexovať. :D
Laparoskopický ,,prefuk,,
Este ma napadlo ja som este zacala chodit na fertility jogu 🙂 bolo to super aj po fyzickej aj psychickej stranke, to som chodila asi 6 mesiacov.
Dva roky? Vies co mi/nám VZDY pomohlo? Pustiť prianie, túžbu a upnutie sa na dieta!
Riez sme sa snažili 2 roky, bez stresu z ratania ovu q plodných dní. Mali sme obaja azrws v praci. Ja som si v jeden moment po xy negatívnych testoch pivedala, stačilo. Tamwrala som sa na zmenu pracovného zamerania, začala kurz, dostala pracu na leto v tom obore. Bola som po dlllhej dobe šťastná. Povedala som si - ok, bude bude, nebude - tak asi ma tak byť. Dostala som vypoved, bola mesiac doma, muz vypoved dal sám. Obaja vobec k9li dietatu, koli osobnej pohode. Po tomto mojom prijati/ rozhodnutí a holení sa do kludu u nas oboch - som do mesiaca otehotnela.
Druhý krát- chceli sme druhe co najrýchlejšie- kojenie u mne fungovalo ako čistá antik9ncepcia. Tiez som to vzdala a povedala si, ôk, bude jedináčik. Prestala som po 2 rokoch kojiť, pohadalivsme sa s muzom dosť. A vtedy zrovna som si povedala, nehrozi druhe! A bum. Do 2 mesiacov. Teraz tretie? Parxnesiacov sme xhceli až som pi x chorobách oznamila, nehrozi tretie! Keby náhodou, tak fajn, budeme sa tešiť. Ake cielene neexist! Na tu máš, o dva mesiace neskôr!
Ja viem, že to znie ako klišé ale skutočne to zaberá. Pusti to z hlavy tak naozaj a zdarit sa môže potom lepšie. Samozrejme za predpokladu ze ste ok. Neviem koľko maže rokov, prve babo sa nám narodilo v 36 rokoch 😁 Dr mi dával koli veku 20% šancu 😂
Dúfam, že som ťa aspom trosku rozveseliť 🙂
Opit sa,konecne si to uzit bez pocitu snazenia sa a oplodnovania a bum bolo 😁 a velmi pomaha najst si zaluby,pri ktorych by si nemala byt tehotna,to je rada priamonod gynekologicky a velmi ucinna.
Nemyslím si, že sú pre teba vhodné odporúčania typu opiť sa, začať si užívať a pod....viem ako ako sa cítiš....mne žiaľ vitamíny nepomohli žiadne, teda možno ako placebo efekt, že robím preto nieco viac. Dlhodobo som užívala inofolic, čo šlo riadne do peňazí a nič z toho, hoci to každý odporúčal.
Nakoniec sa mi podarilo otehotnieť pomocou liekov na ovuláciu od doktora - clostylbegit. Ale samozrejme závisí od pôvodcu tvojho problému, ja som mala problém s ovulaciou, inak bolo všetko ok.
Po ročnom neúspešnom snažení sa,som nasadila Lady vita+ alchemilkový čaj+magnerot.
2mesiace po užívaní sa zaradilo 🙏
Veľmi veľa robí psychika. Držím palce 🤞
Môj názor a aj osobná skúsenosť, že najviac pomôže psychika - čiže prestať na to myslieť a tlačiť na pílu... Bohužiaľ, toto sa lahko hovorí a len veeeelmi ťažko "urobí"...väčšinou to príde až v bode, keď človek totálne stratí nádej a vykasle sa na to, že už je to fakt v keli...a vtedy to až príde....ale, áno, môžete mať aj zdravotný problém, čiže sa dajte obaja pre istotu vyšetriť, tým nič nepokazíte...veľa šťastia ✌️
@toscania pravda, nam ked vysli vsetky vysledky v poriadku a lekar nam rovno povedal, ze nevedia preco, ze budeme skusat najprv 3x inseminaciu a potom dalsie kroky, tak ja som sa zdala nadeje uplne, uz som nechcela skusat, manzel velmi chcel, tak som si povedala dobre, v januari skusime tu inseminaciu kvoli jemu, ale pre mna to bolo uz uzavrete, proste dalsie dieta nebude a bum, cely december som na to nemyslela, nekontrolovala plodne a neplodne dni, jedla a pila vsetko mozne 🙂 buduci tyzden mam termin 🙂
@pato88 my sme mali podobne, nevedeli prečo, všetky výsledky ok, podstúpila som IVF, hneď na prvý krát som otehotnela...bola som šťastná, druhé dieťa sme extra neriešili...a bum po 2,5 roku som otehotnela spontánne, len to v začiatkoch skončilo(pripisujem to horúčkam a veľmi silnej chrípke, ktorú som vtedy prekonala),..o 2 mesiace sme šli na dovolenku všetci traja, no a vrátili sme sa štyria z nej😄
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Niake neexistujú
Ako dlho sa snažíte?