Zdravím. Čo vám pomohlo na otehotnenie pri pcos? Menštruáciu mám len keď užívam progesteron a vtedy je pravidelná ale bez ovulácie. Pár krát som bola na folikumetriu a žiadna ovulacia.. čo vám pomohlo na ovulaciu a úpravu cyklu? Keď neberiem progesteron tak menzes mi nepríde vôbec. Ďakujem za odpovede ☺️
@katka700 a máte s nim osobnú skúsenosť?
Ja zacinam brat tiez progesteron vkladanim...nedari sa nam uz v podstate 10 mesiace ..od juna kazdy mes vyvolavacky ..bola som na endo tak ze mi chyba progesteron ..takze na dalsi tyzden zacinam a dufam ze sa podari ..tiez mam pcos ..a prveho syna mam tiez ked som lieky brala ..inak neviem co na upravu cyklu bojujem s tym roky ..brala som antikoncepciu prave koli tomu ..
Schudnut 25 kil
1. Myo inozitol (napr Inofolic premium, ale kludne aj ina znacka)
2. Skontrolovat na endokrinologii, ci nemas inzulinovu rezistenciu, v takom pripade sa nasadzuje metformin (ale mozno ju vobec ani nemas, ja napriklad tiez nie)
3. Niektorym pomaha obmedzenie sacharidov
@viks33 Mas odsledovanu ovulaciu? Samotny progesteron ti bohuzial zrejme nepomoze, ak mas anovulacne cykly, treba aj lieky na indukciu ovulacie
@viestta Nie kazdy s PCOS ma aj nadvahu 🙂 Ja mam cely zivot uplne normalnu vahu (aj postavu), a napriek tomu PCOS mam...
@stanzi brala mi na hormony krv ..a ovu si sledujem testami ..tak asi vie dr co mi treba ..kedze aj pred 7 mimi rokmi mi nasadila lieky a v tom mesiaci som aj otehotnela 🤷♀️..nazov liekov nepamatam .. a teraz mi toto povedala ..a schudnut 25 kg tak to by ma uz ani vidno nebolo 😂😂😂😂
@stanzi dakedy som inofolic kombi premium skúšala a nepomohol. Bola som na preventivke v júni a vraj všetky výsledky sú ok až na to že mám pcos a chyba mi progesteron. Tuším zvýšené aj ahm ale to si už nepamätám. Pred dvomi rokmi v car keď sme boli tak vraj inzulinovu rezistenciu nemám. Teda aspoň vtedy. Niekoľko cyklov som bola na folikumetrii cca 12-15dc a ani raz som tam nemala žiadny folikul. Momentálne k dr nechodím.
@viestta mám nadváhu aj som schudla 20kg, ešte mi pár kg chýbalo aby som mala ideálnu váhu ale keď som sa prestala zdravo stravovať a nedávala som si pozor tak postupne som pribrala všetko naspäť za dva roky… teraz prinútiť chudnúť sa nedokážem. Aj keď si poviem idem na to tak vždy vydržím tak týždeň.
Autorka, ako som pisala, samotny progesteron ti ovulaciu nespusti. Ak ti chyba, tak ano, urcite ho treba brat, ale ovulacia sa vyvolava inymi liekmi
@viks33 Ovulacne testy pri pcos nemusia byt presne, vlastna skusenost. A ja som ti nepisala, ze mas schudnut 25 kg, to bola ina uzivatelka 🙂
@stanzi ano viem ze tie testy niesu 100% ..ale vyskusam co to zrobi ci sa mi aspon kramy upravia alebo pomoze to k otehotneniu .. dala mi dr kontrolu na konci mesiaca ..no na endo mi toto povedala tak isla som s tym na gyndu a predpisala mi progestanelle ci ako sa volaju..takze sama som zvedava co to urobi tento mesiac ..ale teraz som dostala kramy na 35 ty den co som bola sama prekvapena 😂..ano ja viem ze o chudnuti pisala ina pani ale zhrnula som to do jedneho .. neviem mne o chudnuti nebolo nic povedane ale zaujimave ze to tal je .ja mam 32 a od 17tich viem o pcos ..a bolo mi povedane ze deti nebudem moct mat ..isla som s placom vtedy od doktora .. a mam 7 rocneho syna ..takze drzme si ✊ aby to bolo tak ako chceme
@stanzi ani chyba mi progesteron preto mi ms nepríde ale tak isto nemám ani ovulaciu, preto som sem písala že či nejaké vitamíny na podporu ovulácie.. viem že sú na to aj lieky napr clostil. Áno viem že ty si mi nepísala že mám schudnúť 25 kg. Ale mala mala by som
No je na to dr podla mna aby povedal co treba ..bud s endo alebo gyn to riesit ..ja som isla v auguste na endo nech mi da lieky ze chceme druhe 😂😂😂..tak sa usmiala a isla som na krv pocas cyklu
pri PCOS je dobré brať folát (kyselina listová v aktívnej forme), myoinositol, Ubiquinol (koenzym Q10, aspon 400 mg denne), R-alpha lipoovú kyselinu (200mg denne), N-acetylcysteín (600mg denne), L -karnitín (3g denne). Treba si dávať pozor aj na optimálne hladiny vitamínu D, ale nie také, čo bežne hovoria lekári, že je v poriadku. Mala by byť minimálne 40 ng/ml čo sa dá dosiahnuť braním 4000-5000 IU denne.
ešte by som spomenula jednu vec, veľa báb má dobré výsledky s produktami TIANDE, myslím otehotnenie- nechcem im robiť reklamu, ja ich nepredávam🙂 brala som ich tiež, súčasťou kúry sú aj bylinné vložky, ktoré upravujú hormóny, možno to stojí za vyskúšanie. Ja trošku selektujem, čo lekári povedia, oni veľakrát nechcú vidieť riešenie, alebo ho nepoznajú. Mne napríklad moja gynekologička povedala, že majú "príkaz", že ak má pacientka, teraz neviem či nad 35 či 38 rokov a nedarí sa jej otehotnieť, že to ani nemajú riešiť a rovno poslať do CAR! a pritom je podľa mňa toľko možností..
Áno mam, len to bolo toľko rokov dozadu že to radšej nejdem rátať.
Glucose godess knizka obmedzit cukor a sacharidy brat pcos vitaminy znizenie stresu. Su rozne insta ucty ako pcosmentor a womensdietitian. CoQ10!
Schudnúť....najprv som schudla cez 30kg...hneď sa mi menštruácia vrátila a aj ovulácia...otehotnela som plánovane, po 7 rokoch od schudnutia...potom sa mi váha vrátila 🤣 v tehotenstve...po.pôrode zase skoro 100kg hrošica a menštruácia nikde...dcéra už bude mať 6 rokov a ja som svojvoľne menštruáciu mala až od januára tohto roku, keď som sa dala na chudnutie...už schudnutím prvých 5kg sa menštruácia vrátila...a schudla som 25kg a menštruáciu mám pravidelnú ako hodinky 🤷♀️ takže áno...TREBA SCHUDNÚŤ a veľa sa v tvojom tele zmení k lepšiemu...už keď nemáš motiváciu, tak pomyslí na to, že chceš byť matka...a myslím, že to chudnutie za to bude stáť...
Nerieš váhu , nie je to váhou .. ja som dlhé roky cvičila , strava strava a nič .. otehotnela som práve pribrata aj 1a 2 x . Pri prvom tehu som pribrala len cca 5 kg a teraz mám hore 7. Daj si porobiť vyšetrenia všetky plus aj u muža 🙂 hlavu hore
Ja SIM nikdy nemala ovuláciu ani ms aj keď som bola tintitkoo takže nie vždy je to o váhe
@earlgrey keď som pred 2 rokmi schudla 20kg tak menštruáciu som nemala ako ty pravidelnú
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Skus agnucaston ak to ešte vyrábajú.