Čo vám pomohlo na hormonálnu nerovnováhu?

lienka_9
25. máj 2021

Ahojte dievčatá, ktorá máte problém s horm. nerovnováhou? Čo nato beriete? Čo vám pomohlo?Mne dva roky gynekolog hovorí ze mám hormonálnu nerovnováhu ale aby mi niečo nato dal tak to nie, všetko aby som si sama zháňala. Asi aj kvôli tomu sa mi nedarí otehotnieť 😕🙁 vadí mi aj to že nemám normálnu MS ale ze sa mi pomaly spúšťa spinenim. Mala som vysoky prolaktin, ten už mam v norme lebo som naň brala lieky ale zároveň mám nízky progesterón a naten neberiem nič 😔

lula3108
25. máj 2021

Skus akupunkturu. Kym som chodila tak som mala idealny cyklus ako hodinky

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lorin29
25. máj 2021

@lienka_9 odporúčam ísť na endokrinológiu.. Ak je možné sa dopraviť do Ľubochne tak tam... Najlepšie vysetria a začnú riešit

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka_9
autor
25. máj 2021

@lorin29 bola som a tam mi povedali ze všetky hormóny su v poriadku že žiadnu liečbu pre mňa nemajú

lorin29
25. máj 2021

@lienka_9 a aj s hospitalizáciou alebo len zobrali krv a išli ste domov

flakulka
25. máj 2021

@lienka_9 gynex kvapky a pupalkový olej

lienka_9
autor
25. máj 2021

@lorin29 na 3x som bola na odber krvi lebo to sa muselo brať len v určitý deň cyklu a jeden krát moč z celeho dňa som musela priniesť

lienka_9
autor
25. máj 2021

@flakulka mam ich kupene...od prvého DC ich chcem začať piť...to sa berie 3 týždne a týždeň prestavka? A este macu chcem začať piť a alchemilku

flakulka
25. máj 2021

@lienka_9 gynex pijem tri tyždne a keď dostanem menzes tak 7 dni nepijem a pup olej každý deň 1 lyžičku mne pomahaju

viktoria1425
25. máj 2021

@lienka_9 ja by som prvom rade zmenila gynekológa a vyhľadala čo najlepšieho v okolí. A ten už poradí najlepšie čo robiť ďalej 🙂

kubkovamama
25. máj 2021

@lienka_9 gynex 2x kúra,šport,veľa veľa pohybu vonku,zmena práce a rozchod😂

lienka_9
autor
26. máj 2021

Baby a myslite ze aj alchemilka je dobra na hormonálnu nerovnováhu?

andula1988
26. máj 2021

A neskusala si nejaku hormonalnu jógu napriklad ? Ono velmi pomaha aj cvicenie....
Ono vitaminy a doplnky su fajn, len na kazdeho zabera naozaj nieco ine

avril299
26. máj 2021

ja sa tu len pripnem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sjuzan0211
26. máj 2021

@lienka_9 ahoj moja skúsenosť je ze alchemilka je výborná.. Poznám z vlastnej skúsenosti.. Môj cyklus bol 30 až 40 dňový, 4 mesiac pijem alchemilkovy čaj od začiatku menštruácie po ovulaciu, cca 14 dní a veru posledné 4 cykle ako hodinky.. 28 dňový cyklus. Takže za mňa alchemilka úplne super..

frida1990
30. máj 2021

@lienka_9 mne pomohlo viac vecí, ale vždy je to veľmi komplexné, treba urobiť aj úpravy v žitospráve, dôležitý je pohyb, ideálna je hormonalna joga - na hormóny a úpravu cyklu je to top cvičenie ale treba pravidelne cvičiť, plus snažiť sa odbúravať stres, zabezpečiť si dostatok spánku, kvalitnú stravu, pitný režim, a teraz bylinky - píšem čo pomohlo mne: ja si dávam od prvého dňa menzesu až po ovuláciu denne čaj zo zmesi z alchemilky, hluchavky a rebríčka (2 diely alchemilka, 1 diel hluchavky a 1 diel rebríčka), k tomu každý deň pupalkovy olej (tiež po ovu už neužívam), denne počas celého cyklu užívam vitamíny Optivite (vygooglite, je to pre ženy skvelé na veľa vecí vrátane plodnosti), na podbruško 2x denne natieram zmes esenciálnych olejov clary calm z Doterry plus ja si na to kvapkam aj kadidlo, po ovulácii už natieram iba levanduľu a kadidlo, plus od konca menzesu až po ovuláciu robím teplé obklady z ricínového oleja (a jemnú masáž). Kedysi som mala po celé roky šialene dlhé cykly - celé mesiace mi vynechával menzes, nemala som pravidelnú ani ovuláciu, bolesti cez menzes atď, a teraz už vyše roka menzes chodí krásne pravidelne, cykly už sú normálne dlhé, ovulácia pravidelne, žiadne špinenie, žiadne PMS, bolesti minimálne. Ešte je inak fajn aj progesterónový krém ale ten ja osobne nemám odskúšaný, ten sa aplikuje po ovulácii až po menzes, potom sa prestáva natierať, ale to by som skúšala asi až neskôr ak by iné ozaj nezabralo. Treba čas, ešte skúste prípadne pozrieť fyfoestrogény.

kamajka
30. máj 2021

@lienka_9 pomohla mi hormonálna antikoncepcia. Konkrétne Leverette. Brala som 8 mesiacov.

frida1990
30. máj 2021

@kamajka s tou by asi ťažko otehotnela 🙄

kamajka
31. máj 2021

@frida1990 veď tak ju nemusí brať roky. Niekedy stačí aj 3 mesiace, pol roka a potom vysadiť a pokúsiť sa snažiť. Aj také prípady už som zaregistrovala. Ja som mala iný problém, len som napísala čo mi na túto diagnózu pomohlo.🙂

lyduska2312
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka_9
autor
18. apr 2022

@lyduska2312 uz netreba 🙂 ale ďakujem...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre