Čo vám pomohlo k otehotneniu pri deficite progesterónu?

laurica1232
24. aug 2019

Ahojte ako dlho ste sa snažili o bábätko keď vám chýbal progesteron pripadne co vám pomohlo ja už beriem duphaston od polky cyklu teda po ovulácii plus vitamíny pregnafolin ďakujem

evitka83
24. aug 2019

@laurica1232 osobne mi na hormonalnu nerovnovahu najviac pomohol caj z alchemylky a maca peruanska. Teraz som druhykrat tehu a termin mi vychadza na chlp presne aj podla ms, aj podla sona, co mi doki vysvetlila, ze znamena, ze hormony funguju ako hodinky

majkaaa318
27. aug 2019

@laurica1232 my sme sa snažili skoro dva a pol roka. Absolvovala som aj vyšetrenie hormonálneho profilu v CAR ale tam mi nič nezistili, všetko bolo v poriadku. Vyskúšala som rôzne doplnky a vitamíny. A aj tak to nešlo. Až potom som sa dala na naprotechnology kde sa sleduje/zapisuje hlien a robia sa odbery krvi v presne určených dňoch cyklu. Až tam sa ukázalo, ako málo som mala toho progesterónu a asi preto sa nám tak dlho nedarilo. Lekár nasadil Utrogestan vaginálne a na veľké prekvapenie som hneď v prvý mesiac otehotnela ;) brala som ho celý prvý trimester a raz za mesiac mi ten progesteron kontrolovali v krvi, ale pomohlo to a som v 27tt. Takže u mňa to pomohlo... inak potom neskôr keď som si čítala príznaky nízkeho progesterónu tak som mala snáď všetky a napriek tomu to lekári neriešili, aj keď som sa často sťažovala na špinenie, krátky cyklus či PMS...

kundiboo
25. aug 2022

@majkaaa318 a v CAR ti nezistili nízky progesteron z hormonálneho ? tiež mám pocit že mám málo progesteronu...kratky cyklus, spinenie pred MS, PMS ..:(

majkaaa318
25. aug 2022

@kundiboo nie, a to mi ho robili viackrát. Ale tam brali krv len myslím štvrtý alebo piaty deň cyklu. A v napro to bolo určite aj po ovulacii. U mňa to bol problém aj druhý krát, tiež sa mi podarilo otehotnieť, až keď som zase začala brať utrogestan (plus som ho užívala celý prvý trimester). Myslím, že mám toho progesterónu stále málo, teraz patram ako ho doplniť prírodne.

bayuska
25. aug 2022

@laurica1232 asi ta velmi nepotesim, ale zazrak... :D my sme 10 rokov nevedeli otehotniet (samozrejme nie cely cas to bolo riesene s lekarmi, az posledne roky). Bola som na duphastone, v CAR aj na clostylbegyte a folikuly nerastli... akonahle som prestala s clostylom a dostali sme sa do stavu, ze budeme cca o pol roka ziadat poistovnu o IVF, sla som k svojmu dr na preventivku a tam 22mm dominantny folikul... Akoze vtedy to aj tak nevyslo, ale teraz, ked presiel ten pol rok a podla planov sme sa chystali ist na to IVF, tak som zistila, ze som prirodzene otehotnela. Takze fakt zazrak 🙂 (+ teda od aprila chodim 3x tyzdenne plavat a posledne 2 mesiace som mala uz aj 2-3x tyzdenne silovy trening a obmedzila som sladku vodu - snazim sa aspon polku nahradzat cistou vodou s citronom)

kundiboo
25. aug 2022

@majkaaa318 to si si sama vypýtala u gyn že chceš skúsiť ? tiež sa mi moja hodnota zdá nízka, aj mám pocit podľa B.teploty že nie každý mesiac prebieha ovu, ale dr tvrdí že to je všetko OK, len mám pocit že by sa ma najradšej zbavil a nech idem do CAR

laurica1232
autor
30. aug 2022

@bayuska to bolo v roku 2019 písané..my už máme drobca o pár mesiacov nato som otehotnela.

majkaaa318
30. aug 2022

@kundiboo ako sa to vezme. Pri prvom snažení mi to zislili z krvi tak to bola cielene nasadená liečba. Pri druhom som išla za mojím dr s tým, že zase sa pár mesiacov nedarí tak už sme vedeli, kde môže byť problém a rovno predpísal ten utrogestan. V ďalšom cykle som mala ísť na folikulimetriu, ale rovno to už bolo prvé tehu sono. A hneď aj zdvojnasobenie dávky toho progesterónu na udržanie.

kundiboo
30. aug 2022

@majkaaa318 moja hodnota po 6-7 dni po ovu bola 30 , je to síce v rozmedzí 11 -89 podľa lab ..ale som čítala ze aspoň 50 by malo byt. Tak premýšľam ci to není aj kvoli tomu ze mozno sa aj oplodni ale sa neudrzi

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre