Čo ste robili preto, aby ste otehotneli?

cicka22312
3. okt 2011

Ahojte snazilky a mamicky chcela by som od vas radu...Co robite preto, alebo ste robili, ked ste otehotneli na prvy sup,alebo povedane za necely rok bude velmi rada ak nieco poznate take ze co sa nemusim stale spoliehat na ovulku ze ci poznate niake dobre rady budem velmi vdacna snazim sa o babatko 3 mesiace zatial...Dakujem za vase prispevky a rady 😉

poleva
3. okt 2011

nemyslieť na to...

meatfly24
3. okt 2011

skus nakuknut do temy : v roku 2012 budem maminkou, alebo 2011 zaciname... -neviem presne nazov temy... su tam snazilky ktore ti urcite vlemi radi pomozu 🙂 teda aspon mne pomohli... a my sa tiezsanzim teraz treti mesiac... no zatial nic... :/

mamabiba
3. okt 2011

@cicka22312 Babulky, 3mesiace je ešte krátka doba na stresy. Aj v reprodukovaných centrách sa s tebou začnú zapodievať až po roku snaženia. Nám sa to podarilo asi po 2 rokoch. Držím palce a hlavne sa nestresovať.

cicka22312
autor
3. okt 2011

@meatfly24
dakujem hadam to najdem a tebe co poradili co mas robit??? mas niake vitaminky uzivat alebo take daco??? Lebo mne na gynde to poradila bud kazdy druhy den sa milovat,alebo 3 dni milovat 3 dni pauzu ze varj to funguje a je dost mozne ze pri orgazme sa ti uvolni vajicko a mozes otehotniet aj ked nemas plodne dni drzim palceky aby si mala coskoro na teste // ciarocky 🙂

cicka22312
autor
3. okt 2011

@mamabiba
Dakujem za odpoved no tak je to malo zatial ale tak uvidime ja to neplanujem len som chcela niaku dobru radu ze to trosku ulahcim aj telu 😎

annaopialova
3. okt 2011

ahoj ak by sme sa aj snazili tak to nejde podla nas ved vies neviem ci su tu maminy a slecny ktore vedia ako na to

aadulik2110
3. okt 2011

ahojte, ja som mala polyp na maternici, ktorý mi odstránili vo februári, zároveň mi spravili kyretáž, doktor mi dal kyselinu listovú a povedal, že tak do pol roka by sme sa mohli začať snažiť otehotnieť. My sme však chceli začať až tak v decembri (z praktických dôvodov), ale povedal, že čím skôr bude najlepšie.... tak sme v júli začali, ale nemilovali sme sa počas ovulácie... nevyšlo to z pracovnej vyťaženosti, v auguste som si pozrela stránku:
http://baby-web-sk.sprinx.cz/Ovulacny-kalendar.... a tam mi vypísalo presne rozpätie 1 týždňa možného otehotnenia, snažili sme sa každý deň, niekedy i viac krát do dňa a v septembri už mrcha neprišla... možno sme mali šťastie.... a ešte jedna malá poznámka - od toho zákroku som denne užívala kyselinu listovú.

taja27
2. feb 2013

@aadulik2110 hm sranda neviem či to pomohlo skor je to o nahode štasti....lebo spermie sa tvoria za 24 hodin..niekede pisš že sexovat každý 2 či 3 den..... no neviem či niekolkokrát za den je dobre sexovat....

lucia1610
11. feb 2013

@mamabiba ano to je pravda, my sme sa snazili 2,5 roka,nedarilo sa, isli sme na IVF, to sa tiez nepodarilo,ale hned na prvy cyklus na neuspesnom IVF som otehotnela,ateraz mame krasnu 16 mesacnu dcerku, cize "nemysliet na to" a drzim palce 🙂

lussy013
17. feb 2013

@cicka22312 Podľa mňa je veľmi dôležitá psychika žiadne ,,tlačenie na pílu " mi sme sa snažili asi dva týždne ale to bolo viacmenej len to že ked sme sa milovali tak sem išli naplno ....čo sa týka ovulácie tak to nie je 100% ja som otehotnela úplne mimo ovulačných dní 😀 ono to je individuálne jedine čo som robila inak bolo to že som po styku chvíľu ležala s nohami hore čo pomohlo k rýchlemu oplodneniu o neviem 😀

cicka22312
autor
17. feb 2013

@lussy013 Ahoj no uz netreba radit uz mam doma 8 mesacnu dcerku tak sa to podarilo 🙂 ale inak dakujeeeem

ita111
17. feb 2013

posilni maternicu prírodnou cestou....rada poradím tým ktoré naozaj to chcú riešiť nielen slovami.. 🙂 🙂

katkanagyova
18. feb 2013

ita, tak porad 🙂

usiko
18. feb 2013

no, nepouzivat lubrikacny gel, nezamerat sa na otehotnenie, a pride to..napriklad my sme mali sex maraton dva tyzdne, teda tyzden pred a pocas a potom tyzden po ovulke, a lubrik. gelom a nepochodili sme..na dalsi mesiac som sa na to vybodla , mali sme sex tusim dvakrat a zadarilo sa.....

lucianellamartin
18. feb 2013

Babuľky chcem sa ešte opýtať tak všeobecne všetkých 🙂 Chceme bábätko a aké by som si mala kúpiť vitamíny aby som mala väčšiu pravdepodobnosť, že otehotniem a plod sa udrží? Máte nejaké skúsenosti?Ktoré by ste odporúčali vy?...plánujeme prvé tak sa chcem spýtať či máte niečo overené 🙂

mariankamk
18. feb 2013

@lucianellamartin radsej investuj do chlapa a kup mu Selezin ACE, aby mal kvalitnejsie spermijky, castokrat uspech zavisi prave od nich... 🙂 a ostatne zatial neries 😉

lucianellamartin
18. feb 2013

@mariankamk ďakujem 🙂 a ja môže, užívať kyselinu listovú?

mariankamk
18. feb 2013

@lucianellamartin mozes, ale nie je to na otehotnenie, je to len kvoli vyvojovym vadam babatka... a kludne ti staci aj ta najlacnejsia z lekarne, netreba to nejak extra prehanat... radsej poriadnu stravu - cerstve ovocie, zeleninka, kvalitne masko (nemusi byt to naj, len aby si dodala telu vitaminky priamo z jedla)

lucianellamartin
18. feb 2013

@mariankamk veď tak to aj plánujem ale len pre podporu 🙂 a ten selezin máš odskušaný? či nie?

mariankamk
18. feb 2013

@lucianellamartin ja nemam, resp. chlap nema, ale vseobecne sa vitaminy v nom obsiahnute odporucaju na zlepsenie kvality spermii... aj doktori to zvacsa odporucaju...
my pojdeme pravdepodobne do tabletiek Maca...

lucianellamartin
18. feb 2013

@mariankamk a tie sú aké? asi to vyskúšame a uvidíme 🙂

mariankamk
18. feb 2013

@lucianellamartin skus si vygooglit, na nete je mnoho informacii... 😉

lucianellamartin
18. feb 2013

@mariankamk ďakujem našla som a vyzerá to sľubne a už si si ju kupila? Užívate je s partnerom obaja? Kde ju možem kupiť ak smiem vedieť či len z netu sa dá objednať? 🙂 prepáč za toľko otázok len som zvedavá 🙂

mariankamk
18. feb 2013

@lucianellamartin ja uz mam vitaminov a liekov az az, dalsie si neprosim 😅 ale partner uzival predcasom taku zmesku a bola tam aj maca... cistu nie... ak by bolo treba (kvoli horsim vysledkom z vysetreni, tak nasadim aspon jemu, ja uz mam toho az az...)
objednaj si to z netu, sprav si maly prieskum, kde vyjde najvyhodnejsia cena + postovne a potom objednaj...

nefretiti11
18. feb 2013

nam pri synovi povedali, ze to tak jednoducho nepojde, ze mam zle vysledky hormonalneho rozboru..tak sme si isli oddychnut do Egypta, ze nazbierame sily na boj s prirodou a ked sme sa vratili, uz sme boli traja 🙂 a pri dcerke to malo podobny priebeh, len tentokrat so spanielskym vzduchom 🙂

mirrasek
18. feb 2013

Nam ked to 3 mesiace neslo, tak manzel zacal brat zinok+selen, ja kys. listovu a sex me mali kazdy den cely advent (namiesto cokoladiek). Na stedry den mala prist mrcha, no uz nestihla 🙂

katkanagyova
18. feb 2013

@usiko, s tym lubrikacnym gelom to moze byt pravda, minule som citala v odbornom casopise, ze lubrikacne gely mozu branit otehotneniu. Ja uzivam kyselinu listovu. Moja lekarka mi povedala, ze je to dobre aj na otehotnenie, nielen na vyvoj plodu. A rovnako uzivam kvapky od Valovica na zlepsenie cinnosti vajecnikov. Su vyborne, upravil sa mi menzes a mam ho kazdych 28 dni a to ich uzivam od Vianoc a uz druhykrat mi prisiel menzes presne po 28 dnoch, co je dobry znak, ked dovtedy som ho mala uplne nepravidelny...takze sa zlepsuje ovulacia.
V kazdom pripade najlepsie je odhodit stresy, co sa vsak velmi lahko hovori tomu, kto uz otehotnel 😉 Ale ja sa nejako neviem zbavit stresov, pretoze tak strasne chcem otehotniet, ze som z toho az vycerpana a stale na to myslim. Nepoznate niektora nejake lieky na prirodnej baze ktore odburavaju stres. Lebo klasickou medicinou sa na to neda ist kedze sa snazime s manzelom otehotniet ... Som permanentne v strachu, ze nam to znovu nevyjde..neviem, co mam s tym robit. Nemate niektora nejaku dobru radu? 🙂 Drzim palce vsetkym, ktore sa snazia rovnako ako ja 😉

lucianellamartin
18. feb 2013

@mirrasek tak to je ako z rozprávky 🙂 gratulujeeeem a silno 🙂 takže si mohla otehotnieť aj v neplodné dni ? 🙂

usacek79
18. feb 2013

@taja27 spermie sa tvoria 72 dni... A teda je ich dostatocna zasoba aj na kazdodennu ejakulaciu, takze pokojne denne alebo kazdy druhy den sulozit a spermii urcite nebude nedostatok a navyse sa zyvsuje pravdepodobnost, ze sa par "trafi" do ovu..
a cim castejsie muz ejakuluje (samozrejme nemyslim rovno 3x a viac denne..), tym lepsie - podpori sa tvorba novych spermii, moze sa zvysit ich pohyblivost, kvalita, proste rozbehne sa cely system..
Nie je nic horsie pre spermie a ich mnoztsvo a kvalitu, ak muz ejakuluje "raz za uhorsky rok" 😉

a inak odporuca sa tych cca 72 dni (cca 3 mesiace) pred otehu, aby sa muz zacal tiez starat o kvalitu - brat selen, zinok, vapnik, vitamin C, to je spravny koktejl pre kvalitny matros 🙂 a samozrejme NEFAJCIT!

lucianellamartin
18. feb 2013

takže kupime vitamínky🙂 na večere budeme mávať chutný šalátik a po ms možme skušať 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre