Čo sa dá zistiť na genetických testoch pred tehotenstvom?

juniorka94
11. júl 2017

prosím, radi by sme s priateľom začali pracovať na bábatku. Avšak napadlo nás dať si urobiť genetické testy,kedže máme 35 rokov . VIete , čo vlastne sa zistí pri tých genetických testoch ?

ave17
11. júl 2017

Podľa mňa zbytočne,ja mám vrodenu vadu,čo sa týka krvotvorby,dosť vážny problém,keď som ostala tehotná,pýtala som sa Doktorky -fakt odbornicky,či si mám dať spraviť genetické testy,že či to podedi aj malé a povedala,že je to uuuuplne zbytočne,že je toľko genetických porúch,že je nepredstaviteľné to testovať,keď ani nevies,ktoré konkrétne diagnózy chceš skúmať.

siska53
11. júl 2017

@juniorka94 suhlas s ave17,pokial nemate v rodine nejake geneticke poruchy,tak si myslim,ze je to tiez zbytocne.. Ja som mala predsienovy defekt,nikto nevie preco,lebo nik z rodiny to predtym nemal.. Rodila som 35a37r.,ani amniocentezu mi nerobili,nebol dovod..

A raz som sa pytala dr.,ze ci teda je vsetko ok a babo bude ok-odpoved jeho bola v zhode s ave17- tych poruch je tolko,ze to tazko zistit,co sa moze vyskytnut a vela sa neda ani pocas tehu zistit.. Pri druhom som sa ani nepytala, morfac ok,krvne vysledky ok, naco sa stresovat..
Prajem skor krasne snazenie s rychlym vysledkom.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre