Ahojte (buduce) mamicky!
Vela tu citam, lebo coskoro sa pridam do skupiny snaziliek 😀 Mna zaujima, co predchadzalo vasmu snazilkovaniu? Ako ste sa dostali k teme "mohli by sme teraz mat dieta" a ci ste sa nejak pred tym pripravovali. V rakuskych forach casto citam o vitaminoch, ktore zeny brali uz par mesiacov pred snazilkovanim... Ze isli k zubarovi, lebo ako tehotna mas fakt smolu, ak ti musia robit nejaky väcsi zakrok na zuboch (???) a tak dalej...
Ja osobne sa nechavam prave komplet vysetrit i ked ani nie koli snazilkovaniu (mam podfunkciu stitnej zlazy, koli tomu chodim 4x do roka na krv), no a kedze som mala teraz problemy s hormonami, necham sa pozriet cela... Cize celkom mi to vyhovuje... A o dietatku rozmyslame uz dlhsie, len som cakala, kym bude dokoncene Studium a kedze uz koncim a aj pracovne som na tom vyborne, rozhodli sme sa, ze coskoro nechame prirode volny priebeh.
Ozaj zmenili ste nejako napr. jedalnicek? Zacali ste sa viac hybat, prestali pit? Ako ste to vsetko prezivali?
Ja by som rada nadalej viedla co najnormalnejsi zivot a nechcem zatial merat teplotu, ani nic podobne, len ak sa dlhsiu dobu nebude darit... Nemam naponahlo 😀 Mna len zaujimaju Vase zazitky, pocity, predstavy, ocakavania... 😉
@mikema Ahoj, ja som sa pred prvym babom pustila do cvičenia a schudla som 12 kíl, popri tom som sa snažila zdravo stravovať a brala som aj nejaké vitamíny. Teraz sa už 5. meisac snažíme o druhé a nejako to nejde, ale gynekologička mi poradila nový prípravok pre snažilky, volá sa Mimistar, tak som ho začala brať a dúfam, že pomôže 🙂 a k tomu znova cvičím a zdravo jem, aspoň sa snažím 😀 držím palce, nech sa vám rýchlo zadarí 🙂
@mikema ahojcek....my s priatelom sme momentálne vo faze snazilkovania (4.mesiac) a predtym som nikdy nebola taky ten typicky materinsky typ. Nezblazila som sa ked som videla male babo. Vsetko sa ale zmenilo ked sme sa v lete dozvedeli ze moja mladucka svagrinka je tehu a tak sa v decembri uplne neplanovane a necakane staneme krstnymi rodicmi. Prve dni ked tato sprava bola cerstva som domov z prace chodievala s placom ze ja chcem tiez miminko. Normalne mi to bolo tazke priznat pred sebou a moj priatel sa mi len smial lebo vedel ze nie som ten typ co sa ide zabit za detmi. No u mna nastal obrat. Povedali sme si ze mame obaja staly prijem vlastne byvanie som po vysokej skole nic nam nebrani. Teda od leta skusame. V podstate od tohto casu som prestala fajcit (bola som prilezitostny fajciar) jeden mesiac som uzivala kyselínu ľistovu ale ta mi nerobila dobre. Teda teraz len veeela ovocia a dobrej nalady. Lebo prehnane sledovanie sa a (ne)cakanie mrchy je ta najvacsia chyba. Zelam vela stastia pri snazilkovani!!!
@siska53
@katkaolejka
@miculiatko Dakujem za Vase nazory, zazitky... Ano, tiez chcem zacat tak spontanne, nahlit sa zatial nenahlim i ked som rada,ze konecne chcem. Ja som deti vzdy milovala, ale mala som s nimi tolko docinenia, ze som bola rada, ked som ich vratila. Aj teraz sa staram o skupinku deti u skautov a mam chut nemat deti, ked od tial pridem 😀 Moj drahy je velmi motivovany a o detoch hovori uz dva roky, no kedze sme mali len tento rok svadbu a sme staromodni, tak sme to neriesili a este aj koli mojmu studiu. Som na to obdobie velmi zvedava, teda na snazilkovanie. Ja som si vzdy davala velky pozor a preto nikdy nemala stres, ci som tehotna a preto ani nikdy nerobila teh. test. Vsetko to bude take nove. 😀 A ja sa na to velmi tesim.
@mikema ja som si tiez o sebe myslela ze deti mat nebudem nechybali mi k dotersjsiemu zivotu ale ako som uz spominala nastal u mna obrat. Aj pre mna bolo nove ze sa uz nechranime ze ziadna antikoncepcia ale teraz to ani neriesim. Mam idealny vek a som pripravena na mimi. Len tam hore vedia kedy sa zafari 🙂
@mikema:
S manzelom sme o detoch hovorili uz davno, ale tiez sme "staromodni" 😀
Takze najprv studium, byt, svadba, potom robota, a potom, co som ja robila 1,5 roka sme na to sli 😉 😀
Aj mne gynekologicka odporucala brat kyselinu listovu este pocas posledneho blisteru antikoncepcie. Takl som aj spravila. Nemenila som vyrazne ani stravu ani ine, vzdy sme sa snazili stravovat pestro a zdravo. Chodili sme aktivne na spolocensky tanec, aj 3 krat za tyzden. Nefajcila som nikdy, ani manzel, poharik vina raz za cas sme si dopriali aj tak.
Teplotu ani ine ovulacne priznaky som nesledovala, proste sme mali nechraneny sex.
Prve tehotenstvo bolo po 7 mesiacoch snazenia, druhe po dvoch.
Ked som sa dozvedela, ze som tehotna, tak som brala vitaminy pre tehotne (Femibion), musela som brat aj zelezo, ale to sa potom uvidi.
Inak som tiez typ ZA(dne)VE(lke)S(rani), ked bude, bude, ked nebude, potom sa bude riesit 😉
Vsetko dobre!
@katkaolejka mne tiež odporučili GS mimistar , ako píšeš je vyvinutý pre snažiliky ... želám nech sa rýchlo sfarbia dve čieročky 😉
@miculiatko tak to chcem riesit aj ja.ked sa zadari, tak sa zadari. Vela uspechov prajem 😉
@ichbinich ja som clovek, ktory rad planuje, no vzdy vsetko dopadne inak, takze neriesim a chcem si to obdobie "pred" proste uzit. 😀 inak tvoj nick je taky nemecky. Si v zahranici?
@mikema aj tebe!!
asi tri mesiace pred planovanym otehotnenim som zacala brat kyselinu listovu, aj ja aj manzel sme si davali vitamin E (vitamin plodnosti), chodili sme na prechadzky, jedli viac ovocia a zeleniny a to je asi tak vsetko 😀 proste viac vitaminov a viac pohybu na certsvom vzduchu. a jasnacka ze nefajcit obaja, ale pohar cerveneho vina sme si raz za cas dali. takze tak
@ichbinich Jej aj ja som v Rakusku. Vo Viedni 😉 Veru, pridu, ked budu chciet. A ja ich budem ocakavat s otvprenou narucou 😉
@beruska141 Cerstvy vzduch na stastie mam, kedze som denne von so psom. 😀 No len s tym ovocim, to do draheho nedostanem 😀 Aspon zeleninu ma rad... 😎
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Vzdy som chcela mat deti. No trvalo,nez som stretla cloveka,s ktorym som ich chcela mat. No aj tam sme sa akosi zabudli pri uzivani si zivota -vylety,dovolenky. Az sa zacala ozyvat tuzba. V maji som mu povedala moju predstavu,ze tak v novembri-decembri by sme aa mohli zacat snazit o babo a medzi januarom az marcom prestahovat do zrekonstruovaneho bytu a zacat byvat spolu. No a v juni sme pocali. 🙂 takze ja som sa ani nejak nestihla specialne pripravovat. Az pocas tehu,no aj tam som prvych 6tyzdnov nic netusila,az v7.zacala daco sipit.
Pri dcerke to bolo ine,tam som zacala asi mesizc pred zacatim snazilkovania uzivat vitaminy a na 2,pokus vznikla mala.
Ani som nedufala,ze po tom,co mi kedysi davno v puberte povedala jedna gynda. A po tom,co mi moj gyndos po edal,ze mam dvojrohu maternicu,pocnem takto a vo vyssom veku bez problemov.
Ale asi to bolo v tom,ze ja som to nejak neriesila,nezaoberala som sa s tym zbytocne a bola pripraven,ze to moze trvat aj dlhsie a mozno nikdy. To ma tak vnutorne oslobodilo a asi som preto na moje zlaticka dlho necakala.
A ani som si nikdy nic nemerala.
Len pri podozreni spravila test(tehotensky).