Čo odporúčate po pol roku snaženia?

6. jan 2025

Krasny den! Dievcata, ja som uz zufala.. ono je to hrozne blbe, najma preto, ze niektore pary sa snazia x rokov, ale momentalne je 6ty cyklus, co to nevyslo 😏 urcite by som to nebrala tak vazne, a nebola z toho na prasky, keby nemam dve blizke kamaratky s babatkom do roka, jednu vo vyssom stadiu tehotenstva, a na sviatky nam dalsia kamoska oznamila, ze je tehotna..a im sa to teda vsetkym podarilo na prvy sup 😏 ale o tom nemala byt tato tema. Co by ste mi odporucali uz po tom pol roku absolvovat? Hovori sa po roku, ale mam 31 rokov, v januari idem ako samoplatca na hormonalny profil (toto chcem ist ako samoplatca), ale od mojho gynekologa mam ake vysetrenia vyzadovat? Je celkom ochotny, len si musim “vypytat” - ze mame trosku problem som mu este nespominala. Ake vitaminy mam zaradit? Ovulaciu sledujem pomocou testov (bohuzial tu je problem, kedze nemam bolesti, ani plodny hlien, neviem si urobit dvojitu kontrolu). Dakujem

mofa
6. jan 2025

Bud pockat este pol roka a potom navstivit nejake centrum alebo zacat riesit cez gynekologa hysteroslapingografiu a spermiogram.ja osobne by som sla uz niekam do centra lebo tam to vedia zabezpecit.
Budes coraz viac na prasky ked neotehotnies a vsetci okolo teba budu cakat babatka.

joesvk
6. jan 2025

Plodný hlien určite máš. Stačí trošku, len ho musíš spoznať.

autor
6. jan 2025

@joesvk ano, zle som sa vyjadrila, tak som myslela, ze si ho neviem odsledovat, prip ho mam asi aj malo, co tomu tiez nepridava

autor
6. jan 2025

@mofa rozmyslala som uz aj nad tym, ale neviem, ci to potom nebudem este horsie prezivat, ked uz to budem riesit cez CAR.. ze uz sme v takom stadiu, aj ked ano, to by bolo z hladiska vsetkeho najjednoduchsie

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
btus
6. jan 2025

Pol roka je nič. Počkaj ešte pol roka ( ale tak, že si poviete, že o nič nejde, lebo stres zabíja). Potom navštíviť gynekológa, alebo rovno centrum asistovanej reprodukcie.

lenka5545
6. jan 2025

Ja si osobne myslím že hormonalny profil je správny krok 🙂 mňa poslala doktorka na krv kde mi prišli na zníženú funkciu štítnej žľazy a nasadili mi liečbu poslala ma aj na hematologiu tam našťastie všetko okej a muža poslala na spermiogram ten mal menej spermií takže mu nasadili vitamíny a ja som začala brať kyselinu listovú plus lieky od endokrinologa.... po polroku liečby čo sa nepodarilo sme sa rozhodli pre odbornú pomoc v CAR. Držím silno palce nebudem ti písať ze nemysli na to a podobne dristy... sama som si tým prešla a je to teda riadny psychicky zaberak... ja som mala pocit ze kto mohol byt v okolí tehotny tak bol okrem nás no🤷‍♀️ ale verím ze sa usmeje šťastie 😊 pol roka nieje tak veľa keď si čítam tie príbehy ze niekto ma po rokoch tak netreba vešať hlavu

autor
6. jan 2025

@beata_k na prvu supu bolo asi prehnane, ale tym, ze sme naozaj velmi dobre kamaratky, tak to spolu prezivame.. a do dvoch mes kazda.. a ano, to je presne to, ten stres, a uz nad tym stale rozmyslam 😏 a este som aj v takom veku, ze z kazdej strany pocuvam, ze hinta je tehotna, tamta je tehotna, to mi na pohode velmi nepridava

autor
6. jan 2025

@btus aj pri mojom veku 31r je este ten polrok v pohode? Keby mam o 5, 10 rokov menej, tak urcite by som to vobec takto v sebe nesilila, bolo by stale more casu

autor
6. jan 2025

@lenka5545 dakujem krasne za povzbudive slova, kolko ste mali rokov s partnerom? V tom CAR vam pomohli?

veronika_sk000
6. jan 2025

mne pomohla alchemilka, pila som ju od prveho dna cyklu a skoncila som, ked mi skoncila menstruacia a v ten cyklus som mala prvy raz v zivote bolestivu ovulaciu a hned nam to vyslo, robila som si aj test a v ten den mi vysiel pozitivny o nejakej jedenastej doobeda a o druhej poobede mi zacali bolesti az do nejakej osmej vecera, trochu ma to zmiatlo, ale skusili sme a vyslo 🙂 cajikom nic nepokazis, tak skus..na testy sa ja uz nikdy spoliehat nebudem 😂

lenka5545
6. jan 2025

Ja mam 25 manžel má 31 ešte podotýkam ze je fajčiar takže kameň úrazu bol podľa CARu spermiogram manželovi nasadili vitamínovú liečbu a podaril sa nám druhý vklad momentálne som 11tt❤️ teším sa ešte s rešpektom keďže je skoro ale vyzerá ze nám pomohli teda... 😊 ale tu krv to fakt neváhaj a ja by som osobne šla čím skôr je lepšie podľa mňa keď vie človek ako na tom je možno bude stačiť len drobná liečba a budete sa tešiť aj vy silno držím palce

autor
6. jan 2025

@veronika_sk000 dakujem za radu, skusim urcite, mam aj doma, pomahala mi zmiernit ms bolesti, a veru ze to by mi aj pomohlo, ked by som mala tu ovu bolestivejsiu, lebo mne naozaj nic nie je, neviem to odhadnut, najma ked ma prebehnut 12-48 h po poz.ovu teste, co su realne az dva dni, a tam sa trafit, to je umenie 😏 a skumenie toho plodneho hlienu? Uz si pripadam ako blbec

slavkab
6. jan 2025

Z mojej skusenosti, cakala som dlho pred prvym tehotenstvom, pri druhom snazeni sme uz po polroku isli do CAR a bolo to dobre rozhodnutie. Tam urobia vsetky vysetrenia a pricina moze byt niekedy banalna, inokedy je to zial narocnejsie

autor
6. jan 2025

@lenka5545 jeej to je krasne, gratulujem! 😊 urcite chcem zacat takymito postupnymi vysetreniami, krv, ak bude vsetko ok, opat vyskusat nieco dalsie, a tak, aby ma ani toto tiez nejako nevystresovalo. A este by som sa spytala (priznam sa, ze som ho ani nejako nestudovala, nemam sajnu), kolko casu ubehlo, od prveho objednania do CAR az kym ste sa dozvedeli takuto peknu spravu? 😊

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka5545
6. jan 2025

Ďakujeme pekne 🙂 je to podla mňa dosť individuálne my sme si vybrali centrum ktoré máme ďaleko od nás 150km cca a tak isto manžel chodí na turnusy všetko to vyšlo síce tak ze menštruáciu som mala vdakabohu vtedy keď bol preč takže sa to dalo riešiť ale s tým ze keď povedali že je to na IVF oficiálne sme šli do procesu asi po dvoch mesiacoch potrebovali sme to "prechychat" a tak takže nám to trvalo s tou miernou prestávkou až po pozitívny test 11 mesiacov ... ale ako píšem je to individuálne ci to mate blízko alebo ďaleko a tiež ci sa rozhodnete ísť do procesu hneď alebo budete musieť porozmýšľať kamarátka riešila napríklad IVF skoro 3 roky ale oni mali aj genetické vyšetrenia na vysledky sa caka napriklad skoro 3 mesiace spominala a jej manžel mam ťažký prípad spermiogramu čo vôbec nemusí byť váš prípad. 🙂 hlavne kľud žiaden stres vyšetrenia povedia určite viac ale je to dlhá náročná cesta ale neľutujem ani minútu ani kilometer ktorý sme absolvovali 😊

linda5678
6. jan 2025

Uplne ti rozumiem a v tom veku si myslim, ze horm.profil je skvely krok 👍 Hned by som aj partnerovi dala urobit spermiogram a ak bude vsetko ok, tak aspon budes mat cistu hlavu, ze ste obaja v poriadku a mozno prave to pomoze 😉 Odporucam tiez postrazit si hodnotu TSH, ktora pre otehotnenie nema byt pri hornej hranici ale tusim max okolo 3. Ja presne tomuto prisudzujem, ze do 2mesiacov od nastavenia liecby som otehotnela. Ale mozno opat len psychika, ktovie 😊A ak sa nevies zorientovat v cykle a kedy mavas ovu, skus si zacat merat rano bazalnu teplotu. Hoci najistejsi je pravidelny styk kazde 2-3dni ako sa dookola omiela, ved nie je to vsetko len o plodeni 😉 Drzim prsty, uvidis ze sa vam coskoro zadari🤞🍀

hendikep
6. jan 2025

kup si nejaky monitor plodnosti - ja mam lady comp ( pouzivam to ako antikoncepciu ) ale ja to porovnavam aj s hlienom, a mozem povedat ze je velmi presny, pouzivam to uz 14ty cyklus… fajn je vraj aj tempdrop… ovulacne testy ukazuju podla mna velke plodne okna, ked realne plodna si myslim max 48hodin

maryetta
6. jan 2025

Ovu testy. Ale ozaj kazdy den. V rovnakom case. Aspon 3-4cykly.
A pripdne mozes aj teplotu merat.

lenkakoc444
6. jan 2025

@beata_k nerozumiem preco by jej kamosky nemohli otehotniet na prvykrat prip. na druhy? Co je to za blbost? Tiez sme sa snazili 3 mesiace a to som mala 33 a 2 autoimunitne ochorenia. Tri kamosky v ten rok splodili dieta za 1-2 mesiace. Z toho jedna mala skoro 40. Cim nechcem autorku znervoznit, priste stane sa aj tak. Mam aj kamaratky, ktore sa uz roky snazia a nic. Kazdy to ma inak. Vela stastia🙂

autor
6. jan 2025

@lenka5545
@linda5678
@hendikep
Dakujem vam dievcata

autor
6. jan 2025

@lenkakoc444 ved ano, tiez si myslim, ze by ma neklamali, nevidim dovod, proste sa im podarilo

autor
6. jan 2025

@maryetta robim, uz 4 cykly od konca ms, az dokym nie je pozitivny (potom este jeden potom, ked je ciarka uz menej silna ako kontrolna) Potom uz nerobim, myslela som, ze to nema zmysel. Ma? Ale ms mi pride vzdy pravidelne 14 dni po poz.teste., takze myslim, ze ovu testy ju zachytia pravdivo.

mofa
6. jan 2025

Ale vsak 31 vobec nie je vela. Mas uplne v pohode 5 rokov na tehotnenie🙂ale zisti si teda ci mas priechodne vajcovody a ten spermiogram.
Snad sa podari🙂

mofa
6. jan 2025

@lenkakoc444 presne tak. Ja mam vo svojom okoli len tak. Vsetci otehotneli prvy mesiac po tom co sa dohodli, ze idu skusat. Dokonca v rodine. A najvacsia pecka su zeny, ktore ani nechcu, neskusaju a otehotneju.

autor
6. jan 2025

@mofa dakujem, budem postupne pomaly vsetko riesit, po vysledkoch hormon.profilu pojdem k mojmu gynekologovi sa poradit, min

lin_a
6. jan 2025

@beata_k pozri, statisticky:
30% parov pocne v prvom cykle
60% parov do troch cyklov
80% parov do jedneho roka
tych zvysnych 20%, ktorym to trva dlhsie ako rok, su z medicinskeho hladiska neplodne pary (co neznamena, ze deti mat nebudu, len po 1 roku uz je fajn zamerat sa na priciny a liecbu). Takze realne, viac ako polovica parov, ked sa rozhodne dieta pocat, tak do 3 mesiacov pocnu.

autorka, kludne pre zaciatok nasad bylinky / vitaminy / inofolic a daj si urobit hormonalny profil a partnerovi spermiogram. Ked som sa o tom bavila s mojim gynekologom, toto boli prve 2 veci, ktore davaju robit - pretoze div sa svete, ak je nejaky problem s otehotnenim, tak 40% pripadov je na strane zeny, AZ 40% na strane muza a v 20% pripadov aj aj. A casto my zeny stresujeme, skusame hocico, hladame chybu v nas... a pritom uplne rovnaky podiel ma na tom chlap 😉

patta89
6. jan 2025

@beata_k preco by jej kamosky nemohli otehotniet na prvu supu ?
Lebo ja som na prvu supu otehotnela 2x...Prvy krat mesiac po svadbe, ked sme si povedali, ze ideme na to - mala som 32r.
A druhy krat v 36r ani nevien kedy, len sme si povedali, ze chceme druhe dieta a bolo vybavene...Takze na prvu supu sa da otehotniet kedykolvek a v ktoromkolvek veku.

autorka: drzim prsty, nech sa Ti to cim skor podari ♥️

autor
6. jan 2025

@lin_a ano, toto mi je uplne jasne, ze treba rovnako riesit mna a aj muza, po hormon.profile pojdem ku gynekologovi, aj s vysledkami a rovno sa aj poinformujem ohladom vysetreni muza. Bude musiet ist aj on k nejakemu inemu dr, alebo kde sa to konkretne riesi, ako? Nemam toto vobec nastudovane..
o tom inofolicu som nieco citala, myslite, ze by to mohlo dopomoct? Alebo najskor gyn.vysetrenie?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre