Ahojte. Snažíme sa vyše roka. Posledné 4 mesiace navštevujem môjho gynekológa, ktorý mi robí folikulometriu, tento mesiac nasadil progesterón. Partner má spermiogram v poriadku. Nepodarilo sa to ani tento mesiac s progesterónom. Čakám na výsledky z krvi na vyšetrenie syndrómu lepivých doštičiek, ktoré bude až o mesiac. Za ten rok som pojedla kadeajkých vitamínov, Inofolicov, Macy kopec, nič nepomohlo. Nevadí, ideme ďalej. Chcem nás objednať do CAR. Zatiaľ len na vyšetrenia, aj keď najradšej by som bola, keby bolo všetko hneď. Ubíja ma čakanie na výsledky. Mám 35 rokov a už naozaj nemám čas na skúšanie, čo víde.
Prosím o názory žien, čo išli cestou CAR, kde ste boli spokojné? Ktoré si vybrať? Ako dlho trvá celý proces od objednania, cez termín prvej konzultácie, až po kým sa reálne dostaneme k zákroku?
Aj tu sa spomina neplodnost
Ja som práve po odbere vajíčok v Reprofit Bratislava, pokojne sa pýtaj ak ťa zaujíma. Je tu aj skupina výhradne zienok čo sa snažia s pomocou IVF.
@barju ahoj,mozem sa spytat na Reprofit ako si spokojna s komunikaciou a tak. Chceme ist k nim ale citam nejake zle recenzie.
Nam sa nedari druhe dieta ale zatial si chceme dat spravit len zakladne vysetrenia ze v com moze byt problem (aj ked mam uz 39), zatial neuvazujeme o umelom ale len zhodnotit vysledky a mozno priamo inseminaciu.
Dakujem za odpoved 🙂
@myskkaa čo sa týka komunikácie s doktormi,sestrička mi alebo recepciou nemám výhrady žiadne , jediný s kým som nenašla spoločnú reč je koordinátorka IVF a preto dúfam že nebudem mať žiadne komplikácie aby som s ňou niečo riešila. Zle recenzie nájdeš všade, niekde menej niekde viacej. Závisí aj od toho či nakoniec odtiaľ pár odchádzal s dieťaťom alebo nie. Bola som pred IVF aj na 6 inseminaciach a všetko prebiehalo v poriadku,ale ja som typ,čo sa veľa pýta a musí všetko vedieť vopred,aby ma nič neprekvapilo. Možno niektoré veci by sami nepovedali keby som sa nespytala, lebo by to považovali za zbytočne .
ahoj, my sme riesili problem otehotniet cez kliniku Repromeda, doktori su tam skveli, vzdy ochotni, zakazdym vsetko vysvetlili, u nas je problem na muzovej strane, mal zly spermiogram, odporucili mu aby pozmenil zivotny styl...prestal pit alkohol, zacal viac sportovat a tiez uziva vitaminy...zanedlho ma ist na kontrolny tak dufam ze vyjde lepsie
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som ešte pred návštevou CAR absolvovala vyšetrenia - endokrinológia, hematológia, reprodukčná imunológia, genetika páru. Ak pôjdete do CAR a hneď sa rozhodnete pre IVF, môže to ísť veľmi rýchlo. Žiadosť o preplatenie poisťovňa schválila asi za mesiac. Potom pri začiatku cyklu začneš so stimuláciou - potom prebehnu odber vajíčok (operačný zákrok v celkovej anestéze). Potom sú dve možnosti, buď pôjdeš na ET (hneď 4- 5 dní po OPU), alebo na KET (odložený vklad až v ďalších cykloch). Takže veľa závisí od okolností. Poznám baby, čo prišli do centra a za 3 mesiace už boli tehotné a potom sme aj také, čo tam chodíme roky.
Držím palce 🙂