Čo by mohlo zvyšovať bazálnu teplotu?

13. apr 2021

Ahojte, mam taku otázočku, pre tie ktoré meriate BT. Co by mohlo zvysovat bt? Mala by prísť MS ale nikde.. teplota sa drží hore .

nafka0483
13. apr 2021

Tehotenstvo ;)

autor
13. apr 2021

@nafka0483 test negativny🙂

nafka0483
13. apr 2021

A kolko dni po ovulacii si?

autor
13. apr 2021

@nafka0483 nebola zrejme ovulacia

babovka2321
13. apr 2021

Mne zvysilo raz vecerne pivo (konkretne cca 4) 😂 ale ak ti teplota neskace, ale drzi sa pekne v rovine, tak asi len nie je este MS "za rohom".

nafka0483
13. apr 2021

Ak nebola, tak este moze prist alebo bude anovulacny cyklus. Mozes pridat graf? Ktory den cyklu si a ake dlhe cykly mavas?
Z grafu ti lepsie poradime.

natallys
13. apr 2021

No problém s meraním bazálnej teploty, je že ju môže zvýšiť fakt skoro všetko, aj ako písala babovka, že jej pivo zvýšilo a podobne, niektorým ženám ju zvyšuje aj nejaké konkrétne jedlo, zlá nálada a podobne. Ale podľa mňa v tomto prípade to bude tým, že sa chystá prísť ms už čoskoro. Normálne mávaš nepravidelný cyklus?

anne_mary2
13. apr 2021

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/grafy-bazalnej-teploty/ - tu sa tomu venuju viac nez dost 🙂)

Mne BT zvysuje alkohol 😃🙈, .
Pred MS teplota zvycajne vzdy klesne, ak neklesne v planovany cas ms - znacit to moze tehotenstvo..
negativny test este nic neznamena / resp zalezi ktory den testujes...

autor
14. apr 2021

@nafka0483 tu je graf 🙂 u mna ťažko povedať, raz mam cyklus 60 dnovy , 40, 28 , fakt každý mesiac ináč 😪

autor
14. apr 2021

@anne_mary2 alkohol nepijem vobec 😁

nafka0483
14. apr 2021

A ako mozes povedat ze ovulacia nebola, ked ti tam chyba plno dni? Ovulacia v tom case mohla byt a s velkou pravdepodobnostou bola kedze replota potom takto stupla. Len si este malo dni po ovulacii mozno. Meraj dalej a cakaj - ak hola ovu tak posunuta, tak je este skoro na test aj na menstruaciu ;)

nafka0483
14. apr 2021

A mas tam P - beries progesteron? Ten zvysuje teplotu. Len neviem podla coho bol nasadeny, dava sa az po ovulacii.

Snazis sa otehotniet?

autor
14. apr 2021

@nafka0483 progesteron mam brat po ovu , ale kedze nebola dala som si progesteron tak ako doktorka aj povedala .. po 10 dňoch sa vysadi a ma prísť MS. Doteraz vždy som tak mala po vysadení najneskôr do 3 dňa. Progesteron blokuje ovulaciu, takže ťažko povedať ci bola.. keď sa doberie 10 dni progesteron, teplota ma ist dole do par dni..A nasleduje ms ale mne sa drží hore a ms nikde. Bola som na sone včera a doktorka videla nejakú tekutinu ,ale nevedela povedať konkrétne aká. Áno snažíme sa o babo, len tým ze nemám ani ovu a ani ms, preto ho beriem.. mne ani clostil nejako nepomohol.. brala som ho 3x a z toho 1 bola ovu

nafka0483
14. apr 2021

Aha, rozumiem. No mohol ti zblbnut cyklus, asi teraz neostava nic ine len cakat. Ked klesne progesteron, tak klesne aj bazalna teplota a to znamena ze pride menstruacia. Ale kedze as take rozne dlhe cykly a aj anovulacne, tak tazko povedat.
Pockaj par dni, uvdis ako sa to bude vyvijat a potom zas k lekarke, nech pozrie a povie co dalej.
Drzim palce.

marticka85po
14. apr 2021

Pravdepodobne ti progesteron zablokoval ovulaciu a ta prisla az ked si ho vysadila. Stalo sa mi to iste 2krat.

autor
14. apr 2021

@marticka85po aj také sa moze stat ?😳😳

nafka0483
14. apr 2021

Veru, moze

autor
14. apr 2021

@nafka0483 tak teda budem čakať, aj ked doktorka povedala ze ked do piatku nedostanem mam prist na vyvolavacku.. ale tak počkám si. Nechcem už ďalšie hormony do tela 😔

marticka85po
14. apr 2021

Tiez by som pockala,lebo len zblbnes telo.nechaj ho nech tvoj vlastny progesteron klesne a pride aj menstruacia. Pokial nepride po cca.14dnoch od zvysenia bazalky,by som sla na tu vyvolavacku. Ale myslim.ze pride. Neboj 😊

autor
14. apr 2021

@marticka85po ved presne , tak aj urobím. Pockam, uz mam dosť zblbnute hormony. Ďakujem 😊

autor
16. apr 2021

Baby , stále sa drží hore až ma to desi😀 takto som to nikdy nemala este

anne_mary2
16. apr 2021

tak nemohlo by to predsa len byt tehotenstvo?
Aky dlhy mavas cyklus?

autor
16. apr 2021

@anne_mary2 neviem😏 test biely , pravze mavam nepravidelný cyklus , ale vzdy ked si dám progesteron a vysadim ho , príde na 100000% ms , a teraz nič, ani len teplota neklesa ako pred ms 🥴

nafka0483
16. apr 2021

Pozri, ak nahodou bola ovulacia po vysadeni progesteronu na ten 28./29. den, tak by si bola este len nejakych 7 dni po. Ak ste mali v tom case styk, tak stale tu je moznost, ze si tehotna.
A v pripade, ze nie si, ale ovulacia vtedy naozaj bola, tak si 7DPO, cize stale malo na to, aby prisla menstruacia. Cakala by som a o nejakych 5-7 dni skusila test.

autor
16. apr 2021

@nafka0483 pre mna taka zahada , keďže ani ovulaciu nemavam moc . Som mesiac po vysadení Clostilu.
To čakanie ma stresuje🤭ale ďakujem🙂 nič iné ako cakat teda mi neostáva. Mala som dnes ísť na vyvolavacku, ale určite nejdem

nafka0483
16. apr 2021

Asi by som skusila cakat - telo moze byt aj zblbnute z hormonov, takze by som mu dala oddych, nech sa to znormalizuje, teplotu by som merala dalej, nech vidim ako sa to vyvija.
Drzim palce nech sa to da do poriadku 🙂 a idealne, nech to predsalen je tehotenstvo ;)

autor
16. apr 2021

@nafka0483 ďakujem pekne 😊 budem merat ďalej jasne. Som velmi zvedava na koniec tohto cyklu😃

nafka0483
16. apr 2021

Daj potom vediet ako to dopadlo 🙂

autor
16. apr 2021

@nafka0483 áno dám 🙃🙃

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre