Ahojte, som tu nová. Snažíme sa o babo a to sme ešte úplne na začiatku. Čo ak otehotniem a telo som dostatočne "nepripravila" na to? Chcem povedať, že npr. kyselinu listovu som začala užívať asi v tom istom čase, kedy sme "začali".. Je možné že som neodpočivala tak dlho, alebo nedbala na veci, ako čo by som možno teraz začala, a podobne. Som vedomá toho, že je to veľmi dôležité, ale ma zaujíma či to fakt môže až tak veľmi ovplyvniť ten plod? Čo kebyže omylom otehotniem? Naopak poznám ženy, ktoré pili lebo netušili že sú tehotné a všetko je ok. Ale ked si otvorím štúdiu o začatí, tak všade varujú že si tri mesiace pred treba telo na to pripraviť. Nikde som nenašla podobnú diskusiu. Ďakujem
zbytocne sa prilis vopred stresujes a to je snad este horsie…
telo sa pripravi dostatocne aj samo, ked pride k oplodneniu, vsetko riadia hormony… to by potom zeny hned, ako zistia, ze su tehotne, mali 9 mesiacov len lezat doma s vylozenymi nohami? nie, normalne fungujes, len si budes uplne prirodzene davat pozor a co sa stravy tyka, to opat svojim sposobom zariadia hormony, ze ti mozno niektore veci ani nebudu chutit… ale tehotna zena neznamena “chora zena”, ze mas byt na nejakej ultra super zdravej diete kvoli dietatu… hlavne co najmenej stresu a fungujes normalne
a ziadne tri mesiace na pripravu extra netreba, to je zas nejaky blud “americkych vedcov”
doveruj svojmu telu ze urobi to co ma vtedy ked sa na to citi
Nic. Budes tehotna! 😅.
Boze..myslis, ze kedysi zeny vedeli hned, ze su tehotne alebo co?? Ja som tiez neplanovane otehotnela.. mam.uplne v poriadku a zdrave dieta. Aj to planovane, aj to neplanovane.
Neviem, co je toto za modu planovat tehotenstvo..
To nie su statnice! Kde sa musis mesiace dopredu pripravovat! Ten stres a siahodlhe pripravy spravia viac skody ako uzitku.
no myslim , ze drviva vacsina obyvatelov tejto planety sa narodila matkam, ktore pripravu svojho tela na materstvo absolutne neriesili.
Tiez som toho nazoru negymama. Taketo kadejake pripravy mozu posobit stresujucu, ci clovek robi spravne vsetko, co si zaumienil.
Ďakujem vám pekne za rady. Som toho názoru tiež, že to netreba až tak preháňať, no v dnešnej dobe máme dostupné veľké množstvo informácií, tým pádom sa človek všeličo dozvie a niekedy aj obáva. Preto si hovorím, že radšej sa opýtať 🙂
Áno veľa informácií je niekedy na škodu🙂keď bude telo pripravené vtedy sa podarí.Ked som ja bola tehotná vôbec sa nespomínala kyselina listová d vitamín a podobne...
Ja som sa nijak nepripravovala, ani ma to popravde nenapadlo, proste som len otehotnela 😉😀nestresuj sa zbytocnostami, práve to je to co môže robiť problém, stres a psychika. Držím palce
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
dobra rada, netreba to tak prezivat a verit vsetkemu co sa pise na internete ;) to sa potom pocas tehotenstva zblaznis, ked sa budes chciet riadit vsetkym co popisu - uprimne okrem kyseliny listovej (aj to nie vsetky) nepoznam jedinu zenu v mojom okoli, ktora by sa na to pripravovala nejako specialne (mozno prestali fajcit a davali si viac pozor na alkohol) a fungovali uplne normalne - co potom tie, ktorym sa dlhsie nedari? tie len odpocivaju, ziju zdravo a nedotknu sa alkoholu, junk foodu a podobne nemyslim si 🙂
ja osobne som prestala fajcit v okamihu ako sme sa zacali snazit, alkohol v rozumnej miere som konzumovala kym som mala pozitivny test a jedina "priprava" bola kyselina listova a vitamin D a aj dovtedy som aktivne sportovala atd. a v tom som len pokracovala ale tak to som ja, niekto iny sa mozno seriozne pripravuje 🤷♀️
a teda ja som toto ani nepocula, ze sa treba tri mesiace pripravovat