Clostilbegyt - skúsenosti žien

martinka00623
28. feb 2021

Ako môžem uživat lieky clostilbegyt? Nutne je chodit na folikumetriu ? Utehotneli Ste po dobrati ? Iba vtedy uzivat ak vajecniky nedozrievaju ? Moja známa to brala a na druhy pokus otehotnela a nechodila na folikumetriu

mey8
28. feb 2021

@martinka00623 ked uzivas clostilbegyt je nutne aby ti ho niekto predpisal, aby ti nadstavil lieky tak ako to bude vhodne k tvojmu cyklu, uvedom si ze su to hormony a dlhodobym uzivanim si mozes nahnat rakovinu... Este by ma akoze zaujimalo ako by si si ho ty sama naordinovala?? Ci tak ako poradia zeny na MK? Druha vec, ked kamoska otehotnela,,, vdaka clostylu'' este neznamena ze otehotnies aj ty... Navyse na nasedenie closrylu musis mat aj vazny dovod.. A je NUTNE!!! Popri uzivani kontrolovat ako tvoje telo nan reaguje....

mey8
28. feb 2021

@martinka00623 a este nieco clostyl. Odporuca uzivat max 3 mesiace nasledne aspon na 3 mesiace pauza. (takto to mozes zopakovat tusim 2-3 krat)

martinka00623
autor
28. feb 2021

@mey8 moj gynekolog mi to chce predpisat a ked som sa pytala ci treba aj folikumetriu tak povedal ze neni nutna prvy mesiac

mey8
28. feb 2021

@martinka00623 tak to je zvlastny gynekolog, lebo pokial by ti nasadil 1 tbl. Denne od napr. 4DC. Musi vidiet ci folikuly na liecbu adekvatne zareagovali. Ak nie v nasledujucom cykle treba zvysit davku a sledovat ci je aspon 1 folikul dominantny.

luciador
28. feb 2021

@martinka00623 Ak Ti môžem poradiť, radím z vlastnej skúsenosti,v živote to neber.Je to hormonálne svinstvo 😩 Brala som ho aj ja (hlupaňa),3 mesiace, potom pauza a zas 3 mesiace, samozrejme nepomohol,ani v prvych 3 mesiacoch ani v druhych 3 mesiacoch a k tomu všetkému sa mi z neho spravil myom, ktorý rastol,narastol na veľkosť zemiaku 6cm,cize musel ísť von,laparotomiou(čiže rezom cez brucho) 😭 poslali ho na histologiu a bol samozrejme rakovina ... Doktorka vravela, že taký prípad ako ja ešte za celu svoju prax nemala,poslali ma na onko-gynekologiu,tam mi navrhli vybrať maternicu von,s čím som ja v žiadnom prípade nesuhlasila,ved som ešte chcela min.1 dieťa!!! A Ďakovať Bohu,ze som po 3 rokoch od operacie myomu otehotnela a to jedine prírodnou cestou a modlenim. Pila som alchemilku,cisty inozitol,kyselinu listovú a modlila som sa ruzenec.Narodila sa mi zdravá dcéra,za co Ďakujem skoro každý deň Bohu,ze ju mám a zatiaľ co chodim na gynekologiu na preventívnu prehliadku,tak je Chvalabohu vsetko v poriadku. Prosím,zvazuj prírodnú cestu a doveruj Bohu,nie vsetko totizto máme vo svojich rukách,ako si mozno často myslíme...

martinka00623
autor
28. feb 2021

@mey8 aj ja si myslim ze by to malo byt poddohladom preto sa pytam pretoze sa bojim , ze ked som uz vyskusala vsetko tak ze mam skusit od buduceho mesiace ale ked nechce aby som bola poddohladom tak nebudem brat lebo ako citam tak radsej nie

martinka00623
autor
28. feb 2021

@luciador tak to ma mrzi ; ďakujem ze si mi napisala svoju skusenost 🙂 ja nejdem dotoho ked citam taketo veci 😪 a tiez chcem skusit cisty inositol sa my zda ze je dobry na podporu ovulacie , kyselinu listovu beriem acudum folicum

nafka0483
28. feb 2021

@martinka00623 Z akeho dovodu ti chce nasadit clostyl? Nedozrievaju ti vajicka, nemavas ovulaciu? Mas urobeny hormonalny profil? Robili ti predtym folikulometriu?

luciador
28. feb 2021

@mey8 Veľmi múdro si to napísala 👍👍👍

petra_bororo
28. feb 2021

@luciador ak sa mozem zapojit, zvedavost ma nepusti, aky to je cisty inozitol? Co to prosim je? nazov toho prosim?

nafka0483
1. mar 2021
luciador
1. mar 2021

@petra_bororo Ja som mala konkrétne tento,ale na trhu je ich veľké množstvo,je na dozrievanie vajíčok, čiže teda aj na podporu ovulácie,ale podľa mňa nielen na mne pomohol dať celkovo hormóny dokopy,davkovanie je také ako napisala nafka0483

martinka00623
autor
1. mar 2021

@nafka0483 ano robil mi hormonalny profil zvyseny prolaktin aj folikumetriu robil tiez , ze jeden vajecnik lavy mam nefunkcny preto mi to chce nasadit od budeceho mesiaca ale radsej nejdem dotoho , este skusim inozitol

martinka00623
autor
1. mar 2021

Cena prosim toho inozitu ?

nafka0483
1. mar 2021

@martinka00623 Zvseny prolaktin casto blokuje ovulaciu (dozrievanie vajicok) - bola si kvoli tomu vysetrena aj endokrinologom? Radsej sa daj vysetrit, su lieky na znizenie prolaktinu a mozno sa potom da do poriadku aj ovulacia ;)

petra_bororo
1. mar 2021

@luciador fiha, dakujem pekne 🙂 Este by som mala.asi 2 otazky:
1. ak beriem inofolic combi a zaobstaram si aj tento inozitol nebude to nejako vela? Alebo radsej brat len toto a inofolic uz neuzivat?
2. Tento inozitol ale nema take ucinky ako Clostilbegyt ze? Obavala by som sa asi dozrievania viac folikulov aby nahodou nebolo viscpocetne tehotenstvo

Prepacte ale nevyznam sa v tom akosi ak mozem poprosit este o radu. Dakujem

petra_bororo
1. mar 2021

@nafka0483 dakujeeem 🙂

luciador
2. mar 2021

@petra_bororo Ja som pouzivala Inofolic combi,NosiFol Forte,Fertipronu,ale akurát to boli vyhodené peniaze, neskutočné množstvo vyhodených peňazí...K prvej otázke-Ber iba 1 inozitol, buď Inofolic combi alebo čistý Inozitol,proste len 4g denne. K druhej otázke-Urcite sa nemusíš obávať viacpocetneho tehotenstva,nema také účinky ako Clostilbegyt.

martinka00623
autor
2. mar 2021

@nafka0483 ano to viem , ze prolaktin blokuje ovulaciu lenze nemam az tak zvyseny len na 16 dobrala som jednu krabicku medocriptine ale ze ci to staci tak to neviem 😒 pretoze moj gynekolog mi nezobral krv uz pomaly 7 mesiacov ze ci sa znizil 😒 este mam zo 10 ks tabletiek len az vtedy budem brat ked mi iny gynekolog zoberie krv ak sa este neznizil ... a este otazka pomaha inositol otehotniet ? Mam sancu otehotniet ak este mam zvyseny prolaktin ? Ako dlho uzivat ?

nafka0483
2. mar 2021

@martinka00623 Urcite treba skontrolovat prolaktin. Hladina moze dost kolisat, aj v strese sa vraj zvysuje velmi prolaktin, cize urcite treba kontrolny odber.
Inositol pomaha na kvalitu vajicok - aby dobre dozreli a nastala ovulacia. je to "len" vyzivovy doplnok, nie liek, cize efekt sa prejavi po case - mne lekarka povedala ze aj 3 mesiace to moze trvat kym sa prejavi efekt.
Otazne je, ci je problem len chybaju ovulacia, alebo je problem aj niekde inde. Ak je to "len" v ovulacii, tak inositol moze pomoct a pekne to napravit ;)

martinka00623
autor
2. mar 2021

@nafka0483 ďakujem pekne , musim zistit ci je problem v prolaktine a v ovulacii alebo aj v niecom inom

martinka00623
autor
2. mar 2021

Viem si kupit inositol aj v lekarni ? Ktory je najlepsi ? Alebo musim objednat ?

nelam1993
5. mar 2021

@martinka00623 podelim sa aj ja o skusenost, takisto eom mala problem otehotniet. Nepravidelna MS, PCO syndrom teda polycisticke vajecniky, bolo ich minimalne 20 na jednom vajecniku. Absolvovali sme s manzelom v reprodukcnom centre vysetrenia kde ani manzel nemal velmi dobre vysledky. Doktor vravel ze velku sancu prirodzenemu otehotneniu nedava ale ze skusime planovany pohl. Styk, v kombinacii s folikulometriou, to sme skusili asi 3 mesiace, kde v poslednom mi znizil rapidne testosteron nasadenim duphastonu a naslednou MS. A dalsi cyklus sme isli s Clostylbegitom a injekciou na ovulaciu. Podarilo sa na prvy krat. Nechapala som, ostala som v soku. Teraz som v 35tt tehotenstva a uz mame len mesiac pred sebou 😍👶 takze ano, kazdy ma ine skusenosti ....aj ja som brala inozitol ale nepomohlo to max. Na plet ktoru som mala lepsiu, MS nic, cykly aj 50dnove.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre