Clostilbegyt bez Pregnylu

5. jan 2024

Ahojte, od nedele začínam prvý cyklus s clostilom, t. j. 1 tableta denne (od 5DC po 9DC), následne mám po 15 dňoch prísť na folikulometriu.
Všade však čítam, že doktor predpisuje aj pregnyl, ktorý sa má následne pichnúť. Mne však nič takéto nepredpisal ani nespomenul. Máte s tým skúsenosti, že ste mali clostil bez oregnylu ?

Ovuláciu podľa výskytu žltého telieska mávam, avšak cyklus mávam dlhý, naposledy to bolo až 36 DC. Myslíte, že toto môže byť problém ? Snažíme sa už 8 mesiac. Snáď ten clostil pomôže :( len sa obavam, že to budem brať zbytočne ak mi nepočuje pregnyl. Určite mu to na folikulometrii spomeniem.

Ďakujem.

anjelicek26
5. jan 2024

Ved na 15.den si u lekara, aj ked mi to prijde fest neskoro, vela zien ma pri clostyle ovulaciu uz 11-12.den cyklu...kazdopadne ked mas dlhy cyklus, tak lekar asi vie, co robi... pregnyl si nepichas sama, ale pichne ti ho rozumny lekar priamo po sone, nie? Ci si to chces pichat doma? Pockaj este, mozno plasis popredu... a pokial nemas problem s praskanim folikulov a robenim cyst, niekedy ani pregnyl nedaju, to je fakt... hlavne ak ovulujes aj prirodzene... doveruj lekarovi a vela sa pytaj.

simonkazga
5. jan 2024

Ja som napr. nemala ku clostylu pregnyl, lebo som ovulovala, len to lekár chcel "poistiť"

autor
5. jan 2024

@anjelicek26 pri mojich cykloch som mala ovuláciu tuším najskôr na 17DC, tak snáď to nebude neskoro :/ a ďakujem za odpoveď, to som nevedela, myslela som skôr, že si to mám ja vybrať z lekárne.

autor
5. jan 2024

@simonkazga a viete povedať na kolky deň ste mali s liekom ovuláciu ? Aký ste mala cyklus ďakujem.

autor
5. jan 2024

Ešte mám predsa jednu otázku, ak som ms dostala 03.01 v stredu na obed, prvý deň cyklu mám rátat tento 03.01? Alebo 04.01? Vždy som to rátala od prvého dňa ms.

anjelicek26
5. jan 2024

Ano prvy den cyklu mas 3.1. a ja som mala ovu pri clostyle na 12.den miesto 17.dna takze hodne skor, strasne rychlo mi rastli folikuly a vzdy 2-3 tak sme to nechali tak, trojicky sme fakt neriskovali... letrozol zaberal lepsie (1-2 folikuly a potom pregnyl), ale tehu tiez nic, potom laparka, az vtedy vlastne zistili, ze ten vajcovod, kde na vajecniku vzdy folikuly, uplne upchaty nepriechodny, takze vsetky lieky a stimulka zbytocne... to je na dlho, tebe drzim moc moc palce, nech to zaberie.

bykaterina
5. jan 2024

pregnyl sa nepredava uz nejaky ten piatok, ovulacia prebehne aj bez injekcie s HCG.
len pozor clostyl sa nemoze brat viackrat ako tusim 6 v zivote zeny. takze na to pozor,
menzes sa rata riadne krvacanie do 16 hodiny v dany den. ak je to iba slabe alebo spinenie tak 1 dc to nieje

adules
5. jan 2024

Ak ti ho predpísal prvýkrát, tak injekciu nedávajú , resp. Nezvyknú, lebo chcú vidieť či vajecniky na to zareagujú a ako zareagujú a či to prebehne ovu aj bez injekcie, možno predpíše pri kontrole. Ale tiež sa mi 15den zdá neskoro mňa volal pri 11 až 12

simonkazga
5. jan 2024

Clostyl som brala 5 až 9 dc a ovulku najneskôr 13dc

autor
5. jan 2024

@adules och, ďakujem za info. Ovuláciu si pre istotu odsledujem aj pomocou testou. Ale teraz som kúsok z toho zmätená prečo má objednal tak neskoro. Pritom sú tam voľné dátumy na kontrolu aj skoršie dní. Každopádne snažím sa budeme pre istotu každé dva dni, aby sme nič nepremeškali.

adules
5. jan 2024

Správne skúšať treba stále

tina121212
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simonkazga
16. mar 2024

@tina121212 bolo to dávno, 2011 až 2012

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre