Caute zienky, lekar mi predpisal clostilbegyt a to od 3DC 2x denne 1 tabl. na 5 dni .. Vysvetlil mi to tak ze po tych 5 dnoch ako doberiem clostil nastava 7 dnove hluche obdobie a po tych 7 dnoch sa mame 7 dni snazit…Dnes som 1DC cize zacnem uzivat v nedelu …Mali by sme sa snazit od 5.8. Ale 4.8 ide partner na spermiogram to asi nebudu velmi kvalitne spermie nie? A pocas tych 7 dni co sa mame snazit tak sa mame snazit kazdy den? Och neviem prosim vas poradte mi ako ste to vsetko spravili vy 🙏
No neviem ake dlhe máš cykly, ale pri 28 daňovom cykle ovuláciu by si mala mat 6.8., (aj keď mne sa to clostilom posunulo na 16.den cyklu), no a keďže po ovulácii je možné oplodnit vajíčko 12-24hod, tak pre mňa začať sa snažiť 5.8. Príde neskoro. Ja by som snažila od 10.dna cyklu, však tie spermie majú prežívať aj 3-5 dní. Nemôže manžel posunúť ten spermiogram? Lebo sa predtým odporúča sexuálna abstinenia 3-5dní, a to akurát keď si tesne pred ovulaciou...
@bolarazjedna tiež som sa čudovala ze jej lekár povedal az od 5.8... ale nevieme aký ma dlhy cyklus
@roztlieskavacka nepovedal 5.8 on mi iba vysvetlil sko to funguje a to som uz napisala vyssie…od 3DC na 5 dni potom nastava 7 dnove hluche obdobie .. a po tom hluchom obdobi 7 dni sa snazit … plodne obdobie podla kalendarika mam od 2.8-8.8 … a ovulacia by mala byt 7.8 cize si myslim ze lekar to spravne stanovil… pretoze vajicko len tak sa nevyplavy hned este nejaky cas tam prebieha ten proces… aj kamoska mi vravela ze to dobre stanovil … ona dokonca otehotnela 5 dni po ovulacii … stale je sanca otehotniet … kazdopadne nakolko s tym spermiogramom cakame uz polroka - nie termin sa neda presunut … nakoniec sme sa dohodli ze ten clostil vezmem dalsi mesiac 🙂
Ten posun o mesiac je dobre riesenie, ono ten clostil je dosť agresívny liek takze ak by to malo byt zbytočne tento cyklus radšej počkaj ten 1 mesiac 🙂 a tiež výpočty plodných dni, ani lekár nepozná tvoj cyklus tak dokonale ako ty, ak sa teda pozorujes..
@roztlieskavacka ano tak ovulaciu mam rozne nemam vzdy podla kalendarika.. minuly cyklus som mala ovulaciu 20DC … malokedy je presne 14DC
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Z týchto údajov 6-8-10-12.8. a pre istotu mozno aj 14.8. by som plánovala styk. Obden a nemáš co zmeškať