Clostilbegyt a bolesti vaječníkov

zuzte
25. sep 2018

Ahoj baby chcem sa spýtať na tieto tabletky clostilbegyt. Doktor mi ich predpísal a začala som ich užívať 5 deň menzesu 1 tabletku denne. A od tedy mam strašne bolesti vaječníkov a mam výtoky. Bola by som rada keby aspoň niekto mi nato odpise kto už mal s tým skúsenosti ze ci to môžu robiť tie tabletky . Ďakujem

anitu
25. sep 2018

@zuzte ahoj. Ja som brala už veľa krát clostil, ale taky problém som nemala. Vaječníky ma boleli v čase ovulácie a poriadne. Vtedy som ani chodím nevedela. Ale mne dala aj 3x1 na deň. Myslím ze 3.krat sa mi s tým podarilo otehotnieť. Ale v 12.tt to skončilo. Držím palce 👍

zuzte
autor
25. sep 2018

@anitu tak možno to bude nejaky iný problém.. Alebo taka reakcia na tie lieky.. Až piatok idem na kontrolu tak teraz neviem ci počkať až do piatku alebo ísť tam skôr .. Lebo aj podľa merania bazálnej teploty to nevyzerá nato ze by som mohla mať teraz ovulaciu

anitu
25. sep 2018

@zuzte a teraz si kolkaty deň cyklu? Aké máš dlhé cykly?

zuzte
autor
25. sep 2018

@anitu teraz som v 9 deň.. 33-37 mam nepravidelný

elem227
25. sep 2018

@zuzte mne sa práveže stratil výtok s clostilom a beriem ho 2xdenne od 3.DC do 9.DC .... ako anitu spomínala tak aj mna okolo ovulácie a aj po zvyknú bolieť vaječníky .... výtok mávam len keď mi má prísť MS .... a clostil beriem už asi 10mesiacov

amalia8
25. sep 2018

@elem227 10 mesiacov? A nebojis sa? Vraj sa moze 6 mesiacov za zivot, lebo moze sposobit rakovinu...Ja ho beriem 6 krat (teraz prvy krat pri brani som sledovana v centre reprodukcie, a urobia nam IUI), a uz som velmi rozmyslala ci ho 6 krat vobec idem brat...A potom je este pravidlo vzdy max 3 mesiace za sebou a pauza. Ja som ho brala 5 krat behom troch rokov, takze s velkymi prestavkami. A teraz ho beriem 6 a posledny krat, viac riskovat zdravie s clostilom nebudem ☹

elem227
25. sep 2018

@amalia8 neviem čo ti mám na to odpovedať ja nežijem na Slovensku, môj doktor mi vôbec nepovedal že s tým treba opatrne, ale už viacero báb tu na MK mi spomenulo že to je veľa 🤷🏼‍♀️

amalia8
25. sep 2018

@elem227 Tak 11 krat ho uz neber ☹, a to ti v dobrom pisem.

anitu
25. sep 2018

Aj ja som už čítala že jedna to už berie viac ako rok v kuse. Aj ja som to brala dlhšie ako 6 mesiacov. Teraz sa mi podarilo prirodzene..

elem227
25. sep 2018

@anitu a prosím ťa ty si to ako dlho brala? Keď píšeš že dlhšie ako 6 ak sa môžem opýtať ???
Ja sa nikde neviem dočítať o nejakých extra rizikách ... ak máte nejaký link pošlite, ďakujem

anitu
25. sep 2018

@elem227 ja som to len na MK čítala. Nikde inde. Neviem. 7-8x myslím.

elem227
25. sep 2018

@anitu no veď to, ja to tiež nikde neviem nájsť....
Len dosť ma baby vystrašili tu na MK.Ja verím môjmu doktorovi nebol by primárom na gynekológii už 15 rokov keby nebol odborník tak hádam mi nechce zle 🤷🏼‍♀️

anitu
25. sep 2018

@elem227 pomáha ti k ovulácii? Odkedy sa snažíte? Na prefukoch si už bola? Len tak pre info, že prečo to tak dlho berieš?

elem227
25. sep 2018

@anitu snažilme sa skoro 2 roky, po roku sme začali riešiť že ako to .... môj manžel bol na spermiogram ( ktorý nedopadol najlepšie ale ani najhoršie) mne môj bývalí gyn sledoval na sone ovuláciu pretože som aj vďaka ovu testom zistila že nie úplne každý mesiac ovulujem 😏..... zmenila som doktora (ku ktorému chodím doteraz) ten ako prvé ma poslal na istersalpingografiu 😱, dopadla dobre vajcovody mám priechodné takze kvôli tým anovulačným cyklusom mi nasadil Clostil a sme tu ..... a mimochodom s mojim bývalým Gyn sme absolvovali aj 2 IUI neúspešne 😞
A ty? Vy sa ako dlho snažíte?

peppita
25. sep 2018

@zuzte mna osobne veru boleli pocas a neskutocne, vlastne cela som bola z nich mimo

anitu
25. sep 2018

@elem227 tak mne sa podarilo s clostilom po 3 rokoch. Skončilo to v 12.tyzdni.Priatelov spermiogram perfektný. Ja mam pcos. Bola som na prefukoch, to tiez ok.. 2x som mala iui, ktoré sa nepodarilo a teraz som v 18.tyzdni prirodzene.inofolic combi som už veľmi nebrala v ten mesiac ako sa podarilo. Co som zmenila, bolo.. Cvičenie 5x do týždňa, zmena stravy(na zdravšie, brala som kyselinu listovu a občas píla čaj ostropec mariánsky. (aj zmenili polohu počas ovulky. 🙂😉) čiže som tehotna po 6.rokoch.dufam že to dotiahneme do konca a budeme zdraví.. Držím palce 👍

zuzte
autor
26. sep 2018

@peppita ťažké to môžu sposobovat tie lieky.. Lebo som nevedela ze ci s tým mám utekať hneď doktorovi alebo počkám do piatku kedy mam ísť na kontrolu, dúfam že všetko dopadne dobre...

bobricek1979
26. sep 2018

@zuzte buď reakcia na lieky, alebo zápal odporúčam určite dr

zuzte
autor
26. sep 2018

@bobricek1979 piatok idem na kontrolu.. Ale výtoky už nemám len tie vaječníky ma bolia

peppita
26. sep 2018

@zuzte tak urcite radsej doktor,ja som mala zazitok,ze ma po dobrati strasne asi hodinu bolelo pri vajecnikoch,ako by ma tam niekto tyčou buchal ,utekala som k doktorovi a nakoniec to bolo oplodnenie,chi,ale aj pomimo toto ma boleli riadne

elem227
26. sep 2018

@anitu Jáj tak to ti veľmi fandím dúfam že všetko dobre dopadne 🍀 poteší počuť keď niekomu sa po toľkých rokoch snaženia 😊
Ja ho teraz zoberiem posledný mesiac a potom si dám prestávku .... keď tak vezmem len tie kvapky Gynex sa tuším volajú, keď pôjdem na SK tak kúpim 😉
Takze mesiace pred tým ako sa ti podarilo di brala už len ten pestrec mariánsky????

anitu
26. sep 2018

@elem227 aj gynex som skúšala. Nie, to len v tom mesiaci ako som otehotnela. A len obyčajnú kyselinu listovu. Do dnes mam špinenie, už by mohlo prestať, lebo ma to znervoznuje. Chcem to užívať naplno 🙄ale ďakujem 🙂

ketriin
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre