Asi nic nove pod slnkom..strasne chceme babatko, ale nedari sa :( ako to, ze niekto po jednej noci nechtiac otehotnie a inym, ktore to chcu, to nejde? aj ked si sex uzivaju a vsetko...co tomu moze branit? ak je clovek zdravy...ja uz neviem
@beckynka07 rozumiem ti až príliš dobre. Tiež ma to prepadne. Aj keď si presne to poviem a myslím co bolo spomenuté tu vyššie. Ale nedá sa ignorovať to,že dennodenne sa človek stretáva s mamičkami.
@junovedievca Máte pravdu. Tiež som bola mladšia a už som túžila po dieťati, no nemala som nikoho, ani priateľa, nebolo s kým. Vtedy som si povedala, že sa idem sústrediť na niečo iné, idem športovať, kresliť, maľovať, študovať=robiť veci, na ktoré, verte neverte, už ako mamičky čas mať nebudete. Užívajte si to, že môžete cestovať a robiť čo chcete. S dieťaťom to proste nejde, i keď mnohé cestujú a zavesia dieťa niekomu a robia čo chcú. No stále je tu časť s vás, na ktorú musíte myslieť, už proste nie ste samé. Cestujte a robte z čoho máte radosť, na mamičky sa usmejte a povedzte si, že aj vy to raz zažijete. Všetko prečo má aj preto. To pochopíte.
Ja neverim že je to psychickè. To je taka blbost že nieco velmi chces tak to just nepojde. Nam sa mala podarila skor ako som planovala ale tak akurat (po 30ke) nesnažili sme sa..stalo sa 😊Teraz druhe sa nedari na druhy pokus bolo chemicke teho😞 Ale vsetko ma svoje dovody. V idealnom načasovani je 35% šanca otehotniet čo nie je az tak vela a vekom tie %klesaju. Niekto ma 5deti ani nevie ako proste su plodnejši., a aj s dietatkom sa da cestovat aj malovat a uplne vsetko bez Toho zeby si ho niekomu zavesila na krk.. uplne vsetko sa da len budes unavenejšia večne v strehu plniaca potreby toho človiečika. Neboj raz to pride.
@beckynka07 súhlasím s vyššie uvedenými názormi... Nám sa nedarilo 1.5 roka, všetci mladí, ktorí sa u nás v dedine brali v tom istom roku ako my, všetci už majú deti, len my jediní nemáme...podarilo sa nám otehotnieť, ale prišiel potrat...s kamoškou sme boli spolu tehotné, ona je v radostnom očakávaní ja mám oči pre plač... známi ma stretávajú, stále pripomienky prečo tak dlho čakáme, prečo už nemáme dieťa, že či na staré kolená chceme vychovávať...zatnem zuby, spomeniem si na nášho anjelika v nebi a zmozem sa iba na vetu, že človek mieni ale Pán Boh mieni...našla som si koníčky, robím veci, ktoré ma bavia a akosi to ide...vždy sa snažím pozitívne myslieť, keď vidím tehuľku poviem si, že mňa to ešte len čaká a idem ďalej...psychika je základ, netreba si pripúšťať, že dieťa nebude, ono príde v správny čas 🙂
@katka435 mrzi ma, co sa ti stalo :( mat tvoje pozitivne zmyslanie 🙂 dakujem
dakujem aj ostatnym..ale neviem, vzdy som mala problem s depresiami a tymito vecami a toto ma neskutocne ubija :( ked vidim, ako sa zname len stazuju, ako ich dieta je otravne a neviem co....alebo kazdy tyzden je niekto znamy tehotny..uz ma to nebavi....uz zacinam byt nenavistna a neznasam tehulky okolo mna..viem, ze je to zle z mojej strany, mozno tiez si presli tym, cim si ja teraz prechadzam...ale potom mozno chapu, ked ja som aka som.
ale ano, posnazim sa si nieco najst na zabavenie mysle
@beckynka07 ahoj je mi to ľúto, ze Vam to nejde. Prednedávnom som až plakala prečo nemozme otehotniet, ked sme zdravý. Príšerný pocit. Nakoniec nam to na 4mesiac vyslo, ked sme sa prestali na to sustredovat ale prisla som o bábätko teraz v pondelok. Obidvoch nas to dost zasiahlo. Ale veríme, ze ked sa dam do poriadku vsetko vyjde a budeme mat zdrave baby, preto verím, že aj Vám to vyjde. Nevzdavajte to😉
@beckynka07 uplne ta chapem. Tiez som si tym presla.ked mi dr povedal ze moje vajecniky su na prd a ze jedine ivf tak hned o tyzden nato som sa dozvedela ze je tehotna moja sestra a najlepsia kamoska. Citila som sa hrozne a tiez som mala pocit hnevu voci nim. Ale nakoniec som si povedala ze im musim dopriat a tesit sa s nimi a zacala som sa citit lepsie. Nakoniec sa nam podarilo az cez ivf a chvilu sme boli tehotne spolu 🙂 Psychika urcite robi vela a aj ine veci sa natom podielaju... Boli ste na vysetreniach? Drzim velmi palce nech sa vam cim skor podari. A presne ako pisali vyssie treba pozitivne mysliet...
Nemysli na to ono to pride vtedy ked to najmenej budes cakat ☺
@beckynka07 treba ist na dovolenku, a co najdalej od svokry 😀
:( ja viem ako sa citis. Ja mam 35 a coraz silnejsie citim potrebu mat dieta. Otehotnela som v Oktobri a bohuzial to nevyslo a po kyrete v januari je to este naliehavejsie... Ale je to pravda co dievcata hovoria. Ja som chodila na lieky na otehotnenie a scany atd od Aprila do Sept min rok a nic sa neudialo! A potom som povedala muzovi ze v Oktobri si dam pauzu a hop zostala som tehotna. Skusim to zas tak urobit nasledujuci cyklus kedze ja normalne zle spim tie 2 tyzdne po ovulacii!
To všetko je úplne v poridaku, máš právo na tieto pocity ale ver mi, nepomáhajú. Nám sa zadarilo po 2 rokoch, po prefuku vaječníkov a objednaní sa do centra asistovanej reprodukcie. Práve keď som si už povedala, že žiadne dieťa ku šťastiu nepotrebujem a buch práve vtedy prišlo. radím ti nevyhľadávaj tehotné ani známe s deťmi, obmedz kontakt s nimi na minimum a prečisti si hlavu. Venuj sa cestovaniu, čomukoľvek čo ťa baví. Držím palce 🙂
@beckynka07 nevieš či si zdravá. Nie si doktor. Pochod si vyšetrenia ak sa snažíte rok.
@beckynka07 a Áno aj ty budeš nadávať aké je dieťa😂😂dieťa je náročné. Keď bude na toto si už ani nespomenieš. A áno, viem o čom hovoríš, prešli sme si tiež všetkým celé štyri roky.
Velmi ma to mrzi aj moja sestra uz ma 30 rokov a tiez nemoze mat babätko ale velmi im to prajem usmieva sa je štastna s priatelom ... uzivajte si a ked sa zadari tak sa zadari ale psychika tiez robi svoje 🙂😏
@miadi Just niečo chceš a nepôjde to, to nie je psychika? Tak čo je to potom? Chcenie? Telesné? Rozmýšľajte, prosím vás. Ja som šťastná, že vám cestovanie s malým dieťaťom nerobí problémy, mne teda áno. Ja si chcem oddýchnuť a nie riešiť plienky, mliečko, spanie. Cestujete s dieťaťom, nie dospelým človekom. Veľakrát aj dospelý má problém s cestou, je unavený, otrávený, zápchy, kadečo, tak potom čo s dieťaťom? To už ako musí prežívať cestu? Mala som päť rokov, keď sme išli do Bulharska, spali sme na dlážke autobusu. Nebolo mi dobre, nespomínam na to s radosťou. More ma skoro "zhltlo". Lenže, keď matka chce zmenu a nie stereotyp a hold, s deckom je to super cesta, tak je super.
@beckynka07 Ja vás chápem, ale to je tá skúška. Život nie je raj, život je boj. Neustále bojujeme, sami so sebou, s ľuďmi naokolo, s rodinou. Verte, že aj toto má svoj dôvod. Vaša vytrvalosť, duša, je skúšaná. Prekonajte hranice samej seba, o to ide. Aby ste bola silnejšia a silnejšia. Psychicky. Každý je skúšaný, verte tomu, aj tie tehotné aj tie matky. Každý inak, ale je. Je to skúška života. Niekto prejde, niekto nie. Urobte nám radosť a prejdite. Verte, že raz dieťa mať budete, ono sa to stane. Poznám páry, ktoré 7 rokov dieťa nemali a potom áno. Čítajte o takýchto prípadoch.
@beckynka07 mám tu jednu kolegyňu v práci. Bola tehotná, no potratila - mimomaternicové tehotenstvo. Teraz sa už asi 3 rok s manželom pokúša otehotnieť, bola aj na umelom a nič, nedarí sa. Lenže - ona je tak na všetko chúlostivá, ustráchaná, nedokáže sa ani kľučky chytiť, lebo by asi ochorela, je všetko len bio a bezlepkové, vodu pije so šungitom ( čierny sopečný minerál )....vôbec sa nedivím, že nemôže otehotnieť, príliš sa sleduje, je až moc úzkostná.
@asia83 moja mala nie je ako vy a vaše nepohodlne zazitky . Cestovanie miluje .. chodime lietadlom vzdy ju zabavim uživa si to najviac plienky ked mala to tiez nebol problem ved su jednorazove čo tam snimi? Pouzite sa zahodia nemusite ich vyvarat ci prat v potoku. Všetko sa prisposobi dietatu a ja nie som
Ten typ zeby som potrebovala hodiny vylehovat na slnku. Ma krasne zazitky miluje more a od poslednej dovolenke stale spomyna Mexico a chce tam ist . s rodicmi som chodila k moru autom od malicka nemam jednu zlu spomienku ale to je asi aj o človeku selektivna pamat. Psychika moze ovplyvnit ale nie vzdy a nie vsetko. Zas trošku treba aj rozum použivat. V stredoveku verili že žena otehotnie ked chce. A spermia ani nebola asi doležita. A čo je toto psychika vysvetlenie? Ze ked zena je pripravena chce dieta tak vajicko sa zacne hrat na schovavačku aby urobilo napriek? Tam su biologicke dovody nie psychologia. Ked nieco chcem tak na tom pracujem a mam to. Je to len otazka času. A trpezlivost je dobra vec netreba sa trapit .Nevyslo tento mesiac nevadi dalšia šanca buduci.. kamoska mala psychiku v kybli kazde rano o 6 merala bazalnu teplotu robila ovulacne testy a citila sa ze jej chyba zmysel života a otehotnela do 4m .. to nie je psychikou ale načasovanim je to vsetko o ovulacii.Dalsej sa nedarilo 8m kupila ovulacne testy a na 9mesiac otehotnela. To iba clovek ked neplanuje ci nahovori si ze nebude na to mysliet tak zrazu to pride.. to je ako pozerat cestou v aute film.. Alebo kukat von z okna pri tom filme cesta rychlejsie ubehne ale trva rovnako dlho akoby trvala pri nudnom pozerani z okna.
Ahoj, maximálne ťa chápem, momentálne prežívam toto isté. Síce sa snažíme iba 6 mesiacov a nič, ale aj tak pred každým termínom ms trpnem ako to zase dopadne. Druhý mesiac beriem femibion1 .. medzitým jedno biochemko.
MM si z toho takú ťažkú hlavu nerobí, pretože tvrdí, že všetko príde v správny cas :/
Bohuzial ja tuzim po babätku uz druhy rok, tak moje ocakavania su asi vyssie ako tie jeho :(
A to ti nehovorim ani o testovani.. tie uz robim na 6dpo ci nahodou. Je to hrozne na psychiku a aj ked milion ludi povie, aby si na to nemyslela, aby ste si to uzivali, 100% sa to neda vypustit z hlavy.
P.S. na margo tejto debaty, som sa aj vela krat s mamkou zhovarala. Ta mi stale vravi, ze nieco je vo "vzduchu" lebo aj ked ona cakala mna bolo vela zien, ktore mali problem s otehotnenim, ale ani zdaleka ich nebolo tolko ako teraz. Mam dojem, ze cim dalej je to horsie.,..
Viem čím si prechadzaš... Na prvého syna sme čakali 4 roky, mali sme za sebou aj centrum a nepodarilo sa. Po poslednom som si povedala, že kašlem na to, idem sa prečistiť a otehotnela som prirodzene na tretí cyklus. A aj na druhého sme čakali skoro 4 roky, povedala som si, že sa budeme snažiť do konca roka lebo potom už budem mať 35 rokov a malý sa nám podaril v novembri. Neboj, príde to... Sú to len slová, tiež mi to nepomáhalo, ale mala som v sebe presvedčenie, že detičky budem mať. Treba len veriť 🙂 Drž sa 🙂
@miadi nemas pravdu. Psychika v tom hra velku rolu ak je Zena v strese. Pocas stresu sa meni zene hormonalny profil. U kazdej zeny je to ale rozne, hladina rozne kolise, Tak sa stane ze niektorym sa to podari a niektorym nie. Preto aj ked uz Zena otehotnie a je dalej v strese ze ci sa babatko spravne vyvija alebo ked ma nejake problemy v rodine a vseobecne, stres jej moze privolat potrat. Znizuje totiz hladinu progesteronu, ktory je pre tehotenstvo, ci pre jeho zaciatok alebo cely priebeh,nevyhnutny. Cize treba byt v pohode, co je u snazilky problem, lebo je v zacarovanom stresovom kruhu. Je to pre nu nesmierne tazke na dieta nemysliet. Dobre Rady z kazdej strany su sice super ale tazko sa to uz praktizuje. @beckynka07 skus SI fakt najst zabavku. Rob viac veci, sportuj kresli, cokolvek. Na tehotne pozeraj Tak, ze SI pomysli ze aj ty budes Raz mat a tes sa. Radim ti Rob este veci ktore ta bavia, lebo potom ked pridu deti, budes hladat volny cas aby SI SI aspon vypila v klude kavu. Ja som bola presne takto vystresovana, ale u mna tam boli aj zdravotne problemy. Poriesilo sa a otehotnela som. Druhe dietatko prislo neplanovane. Nesnazili sme sa, proste sme to nechali na prirodu. Nebolo casu pri dietati sa snasit 😁 takze zelam time Vela Vela nemyslel a na dietatko a uvidis. Cim skor sa na to vyprdnes tym lepsie. Ale ak by Sa to predsalen Len tahalo dlho Tak chod sa vysetrit odborne. Odporucam ist aj do Centra assist. Reprodukcie kde ti vedia spravit viac vysetreni ako bezny gynekolog. Vela stastia !!!
ak ste obidvaja v poriadku tak myslim bude stacit len...prestat STRASNE chciet otehotniet..nechat tomu volny priebeh nemysliet len nato pri kazdom sexe a nestresovat sa tym..
no napríklad toto mi je cudzie,, takéto pocity, nikdy som sa úzkostlivo nesnažila o dieťa, a ani sa nebudem, je to vec prírody, pán boh ako dá tak bude. nesilím to. ked pride bude, ked nie,tak nie.Nevyžadujem to,preto "lebo každý má dieťa a aj dve ,aby som nebola horšia, lebo sa to patrí". Ja ani veľmi netúžim po deťoch, čo príde, príde. čo nie nie. Netreba sa tak strašne sledovať a upínať sa na to. treba si sex užívať ísť na dovču, zabaviť sa, a hlavne sa nestresovať preto. času je dosť na deti aj v 40ke, jedna známa mala v 42 rokoch krásne dve dvojičky, 🙂 a nemyslím,že by im niečo chýbalo, 🙂 nechaj tomu voľný priebeh a hlavne netýraj tým partnera, preboha živého, že teraz teraz lebo som si vypočítala plodný den. Potom bude chcieť z toho vášho sexu akurát zvracať a nie mať chuť. Muži to nenávidia, prečítaj si knižky..My traja od Svobodovej alebo Kým nás dieťa nerozdelí od Mitasa a Faltanovej- dosť poučné.
neupínaj sa na dieťa, ked bude mať prísť príde, a ked nie, a nenadelí vám boh, tak mať dieta nikdy nebudete, je veľa takých párov, treba to brať s nadhladom a radsej si este užívať, cestovania, zalub, práce a pod.
Nepíšeš ako dlho sa snažíte...zdravý pár sa snaží v priemere 1 rok 😊 aj je to dlhšie nebolo by zle navštíviť dr nech pozrie či ste v poriadku...čo sa psychiky týka tak je silná...ja som mala pravidelný cyklus a od kedy sme sa začali snažiť hneď prvú cyklus všetko bolo inak....ms sa posúvala ovu sa posúvala no katastrofa...podarilo sa nám po pol roku....hlavne nemaj čierne myšlienky....myslí pozitívne ja som si predstavovala ako mužovi oznamim tehotenstvo stále ale tak pozitívne....nepripúšťajú si že sa to nepodarí..podarí 😊 a hlavne užívaj si lebo keď prídu deti už čas nebude..ja mám doma 2 a čakáme tretie tak viem o čom hovorím....mám zasebou aj potrat ktorý nepomohol k pozitívnemu myšlienku ale zvládla som to....tebe držím palce aby si sa čo najskôr dočkala vytúženého dieťatka 😊
@marina24 niekedy sa bohužiaľ.zena musí sledovať a musí vedieť kedy má ovulaciu...a muž to absolútne nemusí vedieť...ja som môjmu nikdy nehovorila teraz pod lebo ovulujem....ani nevedel že robím ovulacne testy ale bez toho to niekedy nejde....
@michaella94 hej,ale...ked to mužovi niektore vešaju na nos, tak potom chlapi sa ani nevzrušia niektorí:D
@miadi Tiež si myslím, že treba trošku aj rozum používať...ach. Rešpektujem váš názor, rešpektujte, prosím, aj vy môj. Psychika môže za všetko, psychika ovplyvňuje všetko. Aby som vám to vysvetlila. Nie je to len vedomie, čiže uvedomujem si to a to, riadim sa svojim myslením, rozumom. Je to aj podvedomie. To ovplyvňuje vás, nie vy jeho. Predstavte si, že ja s mojou malou nemám žiadne zážitky, nakoľko ju neťahám kade tade, ak, tak ideme len tu po Slovensku a tak, aby som ju neobmedzovala (spánok, jedlo, jej zvyky). Terigajte sa so svojim dieťaťom pre mňa za mňa aj na Severný pól, je mi to ukradnuté, ja to robiť nebudem.
@junovedievca presne pridavam sa k Vam tiez mam obcas take dni kedy mi je fakt tazko, ze nemam este babo.To sa neda nemyslieť na to, myslim na to každy den, nech sa snazim akokoľvek.Ja som stastna a vdacna za vsetko co mam a tesim sa aj z malickosti atd, a na dietatko uz cakame pekne dlho, to sa neda nemyslieť na to.Niekedy si aj poplacem.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Psychika. By ste neverili ako veľmi vie ovplyvniť fyzické zdravie. Skúste si nahovoriť, uveriť tomu, že je vám dobre tak ako ste. Že dieťa by ste síce chceli, ale keď nebude, svet sa nezrúti. Nájdite si koníčky, záľuby, pri ktorých nebudete myslieť na dieťa. Jednoducho žite prítomnosť, vážte si čo máte, myslite na to čo máte, nie na to, čo nemáte. Majte radosť z každodenných situácií. Majte radosť z priateľa/manžela, verte, že aj to niektorá nemá. Predovšetkým si uvedomte, že máte to najviac, máte život a zdravie. Viete, koľkí to nemajú a tak veľmi by chceli?