Chudnutie a priberanie ako problém s otehotnením

12. apr 2021

Koniec roka 2019 - 90kg
Leto 2020 - 67kg
(toto bolo docielene zdravym stravovanim a pohybom)
Nasledne som pocas jesene a zimy pribrala na 75kg a teraz sa snazim znova viac hybat a zdravsie jest. Uz 7 mesiacov sa snazime o babo a zatiaľ nic. Myslite ze toto moze byt dovod? Bud ze teraz mam velku vahu (je velka na otehotnenie?), alebo teda to pribratie alebo moze ovplyvniť (pozitivne/negatívne?) to ze teraz chcem trocha schudnut? Menstruaciu mam ako hodinky na cas presne, nikdy nemeska ani nepride skor, vzdy 28 dni

autor
12. apr 2021

Este dodam ze mam 172cm

surama
12. apr 2021

Ahoj, samotna tvoja vaha nie, si v pohode. Vykyvy vahy teoreticky mozu. Skus si odsledovat pomocou ovulacnych testych kedy a ci mas kazdy mesiac ovulaciu.

ujaju
12. apr 2021

Nemáš vôbec vysokú váhu na otehotnenie, práve by som povedala, že v pohodke. Môže byť problém úplne niekde inde. Máš dosť pestrú stravu? Dosť vitamínov? Nezameriavaš sa moc na otehotnenie? 🙂

autor
12. apr 2021

@surama ovuláciu mavam citelnu, vzdy citim na akej strane je, aj olodny hlien mam, tak myslim ze byva, ci moze byt aj napriek tomuto, ze nie?

@ujaju stravu mam pestrú, beriem aj femibion, aj omega, zinok a sem tam K vitamin 🤷‍♀️ a na otehotnenie sa sústredím asi prilis to ano 😅😁

petamich
12. apr 2021

ak by kazda zena nad 70 kg mala problem s otehotnenim kvoli vahe, to by asi nemala deti polovica z nas 🙂 isto to nebudem tym, skratka zial asi vam to bude trvat kusocek dlhsie, nie kazdemu sa podari na prvy sup, drzim paste 🤞🏻🤞🏻

ujaju
12. apr 2021

Tak to je fajn, že toto užívaš aspoň máš istotu, že všetko potom pre bábo budeš mať. Možno by bolo fajn keby si si niečím zamestnala myseľ, lebo niekedy práve tá psychika veľa urobí.

jolikaa
12. apr 2021

Ak by sa dlhsie nedarilo je dobre si dat urobit priechodnost vajcovodov - Hyfosy, ja som tiez mavala ovu a aj pravidelnu ms a zistili,ze jedna strana nefunguje. A este partnerov spermiogram.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre