Ahojte baby, snažíme sa v posledom čase o bábo a teraz som ochorela, mám chrípku, beriem ATB, a este dalsie dvojo liekov a kvapky..a chcem sa spytat, ak nahodou este neviem o tom zeby som bola tehu ..nevadi že beriem lieky, alebo? uzivam ich uz druhy den a atb mam na 7 dní .. dakujem
@susedka1000 súhlasím, pri chrípke sa ATB neuzivaju 😉 veľa žien užívajú cez tehu rôzne lieky!
Môže to byť problém, aj nemusí! Ja som mala strašne silnú nádchu, tiež som nevedela ze som tehotná! Brala som síce len paralen a kvapky do nosa, ale málokedy žena počas celých 9 mesiacoch neochorie
porad sa s lekarom....niketori hned posielaju zeny na potrat :(
@deean hrdlo ma bolí, kašlem, horúčky, celé telo ma bolí.....som to nejako zabudla spomenúť dr že by sme chceli bábo ...atb užívam LEKOKLAR ....asi ich prestanem užívať radšej však
Ja som užívala lieky dlhodobo, také co sa v tehu nemôžu, včas sa potom vysadili vlastne keď som šla na prvé sono v 6tt..a v poriadku
Nie , vacsinou je to ok a atb sa davaju aj v tehu ak je treba. Sprav si test a za keby je pozitivny tak sa pytaj lekara ci su tie lieky ok s tehu. Inak to nema moc vyznam riesit.
Pekne ich douzivaj, aká pravdepodobnosť je ze si tehotná keď si v takomto stave?Nepanikar. Je horsie vysadiť ATB, keď už ich potrebuješ ako ich tých 5 dní ešte dobrat Urob si test, ak je negatívny nerieš. Alebo sa porad s lekárkou cez telefón. Ak by bol pozitívny tak by som sa poradila tiež o ich vysadení..
@susedka1000 ja som začala brať ATB lebo som bola tiež chorá... a o 3 dni nato som zistila že som tehotná.. jasné že som hneď prestala brať...ale zistila som to v 7tt a teraz som 21tt a vyzera byť všetko ok ...aj gynekológ o všetkom vedel 🙂
@susedka1000 ja som zasa opačný prípad. Už takéto veci nebudem nikdy brat na ľahkú váhu. Pre nás bol osudný vírus chrípky, prisla som o bábätko v 8 týždni, akurát v ten deň kedy naplno prepukla choroba. Prestalo sa vyvíjať a bit srdiečko. Doktor čo mi robil kyret vravel, že v tomto chrípkovom obdobi majú vždy hrozné veľa potratov. Samozrejme, že každý organizmus je iný, a niektoré ženy prechodia v tehotenstve aj oveľa vážnejšie choroby a v zdraví donosia detičky. Cize aj keby si otehotnela nemusí ti byt tvoj prípad. Ale teda mne to doktor vysvetlil tak, že aj keď je jeden z partnerov pri počatí chorý, tak sa môže oplodniť poškodené vajíčko, to iste u mužov, môžu mat poškodenú spermiu. Počať sa síce podarí, ale plod je už poškodený, a potom to už príroda zariadi ďalej...čiže za mňa, podľa mna určite dobrat antibiotiká a potom sa snažiť. Alebo sa snažiť a antibiotiká nevysádzat...niekedy sú lieky v tehotenstve menej škodlivé ako choroba.
@susedka1000 pardon, niekedy sú lieky v tehotenstve lepšie ako neliecena choroba, tak som myslela. Plod je najcitlivejší v prvom trimestri na vonkajšie vplyvy. Dávali sme plod aj na genetiku, čo sa potvrdilo, doktor na genetike vravel, že pre niektoré ženy a ich organizmus v prvom trimestri môže mat choroba veľmi zle následky pre plod. Napr že vírus chrípky poškodzuje zrak a sluch, ak je plod vitálny a udrží sa, a potom sa narodí dieťatko ktoré je hluché alebo slepé, čo ultrazvuk nemá šancu odhaliť, až pôrod 🙁
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Pri chripke sa ATB neuzivaju.