Ahojte. mam otazku.mam 3 deticky a chceme 4 babetko.ale pri poslednom syncekovi kedze mal 4100gr teda bol velmi velky a tazky.po porode mi povedali ze mam maternicu jak 50 rocna zena. a padlo mi panvove dno.. ci co.. .a to mam len 30.. chceme teda este jedno babetko a bojime sa. ci budem este schopna priniest este zdrave babetko.. ci vobec vydrzim do 9 mesiaca..ho donosit..a bojim sa porodu..lebo ten posledny bol velmi tazky..kedze mi museli dat 4 vyvolavacky a az ta posledna zabrala..maly nechcel ist von a ja som nizka do 150cm. mala som ist cisarskym lebo to bolo rizikove..ale nasi doktori ma nechali rodit normalne.. teraz by som asi uz poziadala o cisarsky..ak by sa dalo.. mozte mi prosim Vas mamičky poradit??? mala niektora takyto problem ako ja? donosili ste babetko aky bol porod a tak??? Dakujem velmi pekne.
@tonjadabik2 určite by som to konzultovala s gynekológom....každá sme iná...on Ti určite povie viac ako my...a upozorní Ťa aj na riziká.
@siska53 hej chcem ist chysttam sa k doktorovi.. uvidim co mi povie
@pesa29 hej chystam sa k doktorovi..len sa bojim co mi povie.. lebo velmi ceme este jedno snad..vsetko dobre dopadne
@tonjadabik2 - to su riadne miery na taku vysku, neviem si ani predstavit, ze si ho porodila normalne 😕 Kazdopadne sa spytaj gynekologa, my ten stav nemozeme objektivne zhodnotit :( Kolko rokov ubehlo od posledneho porodu? Posilujes panvove dno? Ono väcsina tychto poporodnych bolaciek sa do dvoch rokov vstreba a telo sa zotavi. Mozno to chce len trosku viac casu a nabuduce fakt cisarsky, nie seba a babo takto vytrapit.
@anjelicek26 no normalne som rodila.. moj gnekolog napisal do spravy cervenym ze robit cisarsky rez dieta rizikove velka hmotnost.. a nasi doktori povedali ze ked nemam ziadne problemy tak mozem rodit normalne..vobec nebrali do uvahy co gynekolog povedal co ma najlepsie poznal.od posledneho ubehli 3 roky..tak cvicim..ale musim kuknut na nete tie cviky na panvove dno..Dakujem ti :D sak aj ja som chcela cisarsky lebo moj doktor sa bal ze porod nezvladnem aj manzel chcel ale doktori..ze ziadny cisarsky!a nechali ma cely den sa trapit.. od 7 rana do 15:25.. narodil sa po 4 vyvolavackach a tazky porod strasne nemohla som ho vytlacit..nikdy viac rodit. musim sa dat prezriet na gnndu..snad bude vsetko v poriadku..mozno sa naozaj telo zotavilo..to by bolo super
Asi zazmluvnit gynekologa a dat si vopred potvrdit papiere na cisarak, cojaviem aj u psychologa a kadetade,len aby to spravili. Nechapem ale preco nerespektovali upozornenie lekara,co cele tehotenstvo sledoval. Treba si asi vybrat aj inu porodnicu a mozno aj trosku zaplatit,aby pocuvali. Ja mam dojem,ze sa do tej karty v nemocke vobec nepozeraju. Potom sa velmi cuduju,ked mna nemozu prebrat sem tam alebo dostanem nejaky zachvat...potom nasleduje vzdy to,ze to mam na karte napisane,ze co a ako...niekedy asi nepomoze ani cervenym zvyraznit... 😒
ale aspon ze to dobre dopadlo.... 😉
Ahoj. Mne raz známa povedala ak da Boh kravičku da aj travičku. Tak sa neboj ak otehotneješ tak tak to má byť. My sa pokušame oretie a tiež mi lekar nedoporučuje, že mám pokles pánvoveho dna a mám 33. rokov. Musime len veriť, že to dopadne dobre.
unak som bola u toho doktora a povedal ze som uplne v poriadku.. ze mozem mat este aj 5 deti..takze tak.. snazime a dalej no..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, ja sice nemam taku skusenost, ale..ja by som sa obratila na gynekologa, resp. viacerych kvoli viacerym nazorom od odbornikov..ake je tam riziko.