Ahojte, už dlhšie tu čitam rozne témy, diskusie ako sa tešíte zo snažilkovania a podobne. Rozhodla som sa až dnes aj zaregistrovať. Rozmýšlame s mužom že sa začneme toto leto snažiť o babatko ale stale sme ako na hupacke. Raz chceme raz nie, resp. nie sme si istí. Nechcem tým povedať že nechceme dieťa len vždy nastanú pochybnosti či teraz, či mame dosť našetrené, či to zvladneme, či sme stihli všetko čo sme pred deťmi stihnúť chceli a pod. Neviem asi sú to bežné obavy a asi preto aj píšem. Zaujímalo by ma či ste tiež prechádzali týmito pocitmi. Lebo mne z nich už niekedy šibe jeden deň mam pocit že už včera bolo neskoro a na druhý deň sa objavia obavy. Pre upresnenie budem mať 29 rokov a muž 32, bývanie mame zabezpečené. Potrebujem asi počuť že je to normálne a že ste si tým prešli aj vy 🙂 a že ked otehotniem tak sa pochybnosti stratia 🙂
Uplne normalne pocity a ked otehotnies, mozno este na zaciatku sa ta par krat zmocni panika ci je naozaj vsetko zabezpecene, neskor sa budete len tesit, ale aj keby nic nebolo a dietatko chcete, prisposobite tomu vsetko. No a ked uz bude babo na svete, uz Vas ani nenapadne rozmyslat ci to bola ta spravna chvila
Ahoj, myslim, ze na babatko nebudete nikdy 100% pripraveni. Ani my sme neboli. Len sme si povedali, ze uz chceme a sklusime to. A vyslo to! O par tyzdnov uz sme traja! Urcite to zmeni vas zivot a posunie vztah na inu uroven, ale z okolia vidim, ze ta zmena je vzdy pozitivna. Drzim palce. Urcite je to dobre rozhodnutie. 😉
Ked mate byvanie zabezpecene, tak sa nemate coho obavat 😉 nejako to zvladnete, aj my!!! Ja mam 30 rokov a naozaj mam pocit, ze sme mohli aj skor zalozit rodinu. Ale to je indi-vindi. Teraz je ten najlepsi cas.
Ja som presne riesila to iste... ano? Nie? A dokola... a potom sa mi "nedorozumenim" 🙂 podarilo otehotniet a zrazu pohoda...nic som neriesila, bola som podivuhodne happy - i ked som este netusila, ze som tehu.. zistila som to az o mesiac a pol 😎
@silvia1507 ja som tuším rada, že som otehotnela neplánovane 😀 😀 😀 nemala som čas rozmýšľať, či je alebo nie je ten správny čas a s odstupom času hodnotím, že to bol ten najsprávnejší čas 😉 a to keby som ti opísala situáciu, v akej som sa vtedy nachádzala, tak si poklopeš na čelo 😉 nemala som poriešené bývanie, prácu, financie ani vzťah, ale všetko som zvládla (sama) a neľutujem... ešte ako tehotná som si našla prácu a teda aj financie, doriešila vzťah, samostatné bývanie a všetko je tak ako má byť...
keby som rozmýšľala veľmi dopredu, tak asi by nikdy nebol ten správny čas, lebo v práci nikdy nemáš istotu, ešte chceš toto a tamto, ale sny sa dajú plniť aj s dieťaťom po boku 😉
Urcite kazda baba si tymto prejde ale som si ista ze ked sa na to date a narodi sa vam babo zabudnete uplne na vsetky pochybnosti ktore ste mali 🙂
Dakujem hned mi je trocha lepšie ked viem že nielen ja prechádzam týmito pocitmy 🙂 tak dufam že o par mesiacov budem moct napísať že cakáme babatko a už nemáme pochybnosti 😉
to je normalne rozmyslanie dospeleho, uvedomeleho cloveka 😉
ale na dieta nikdy nie je ten spravny cas... teda, ked budes nad tym moc rozmyslat... preto je mozno lepsie, ked sa dieta "prihodi" 😀
@silvia1507 ja mam kamosku, co stale spekulovala ano- nie. Stale nebola vhodna doba, vzdy sa nieco naslo, co nebolo 100%ne. Takto fungovali 5rokov, mozno viac. Teraz sa rozhodli mat babatko a zrazu bum. Babo mat nemozu, od dr. maju potvrdene, ze keby sa rozhybali skor, maju vacsiu pravdepodobnost otehotniet. Takze teraz behaju po doktoroch.
Ja si myslim, ze ked citis v srdci, ze babatko chces a mate kde byvat, tak smelo do toho. My sme pri prvej dcerke neriesili. Chceli sme, tak sme si ju spravili. A to sme byvali v podnajme a ja som chodila este do skoly.
Vsetko bude ok!!!!!!!! My sme byvali u svokry, s mesacnym babom sa stahovali, 3 dni pred porodom som este s muzom sparovala obklad v kupelni a vsetko sa volajako utriaslo, Tak do toho!
nie vždy je najlepšie veľa rozmýšľať 😀
nikdy pripravena nebudes, ja som mala prve v 19 a posledne v 38 a vzdy to bolo ine , ale ver mi boli to tie najkrajsie chvile 🙂 🙂 🙂 a som stastna, ze som sa nsa to dala a mam doma krasnych 5 deti 🙂 🙂 🙂 🙂
Ja som nemala pochybnosti pri prvom, ani pri druhom, pri planovani tretieho som si v jednej chvily nebola celkom ista... Ale bola to skutocne len chvilkova neistota .... Ja chapem, ze clovek ma obavy z roznych veci, ale nikdy sa neda byt pripraveny 100% a tak, ze by vas skutocne nic nemohlo prekvapit... A cim je clovek starsi, tym menej energie na riesenie problemov.... Takze ak je tuzba po dietatku, hor sa do toho....
nemala som také pocity ani obavy,stretla som toho pravého,do roka svadba ,mesiac po svadbe teh.,myslím,že on to cítil takisto,mala som 29 on 37
ja som mala a mozno ciastocne este aj teraz mavam take pocity, ale ako bolo napisane vvyssie, aj v mojom okoli mi boloporadene, ze na 100% sa citit nebudem, ak budem len na tento "pocit" cakat....s manzelom sme sa "nasli", mame krasny vztah a postupne sme sa posunnuli na uroven, kedy som si ja za seba povedala, ze ak by sa "zadarilo", bola by som mozno sice zaskocena, ale urcite aj rada 🙂 Ale velmi nad tym nepremyslam, vyjde to, kedy to vyjde, na pilu tlacit veru nechcem, casu snad mam/e/ este relativne dost...Takze klud, pohoda...je to podla mna, z mojho pohladu, normalne 🙂 drz/te/ sa 🙂
ja som take pocity nemala,....ale asi preto ze som uz dosiahla vsetko co som dosiahnut chcela a uz mi ku stastiu chybalo len to moje krpate....pochybnosti resp ani nie pochybnosti ale tieto pocity prisli az ked som bola tak v polke tehu
No, mnohe tym prechadzaju.. Len kedy je ten najvhodnejsi cas? Netreba otalat, aby nebolo neskoro.najlepsi cas je vtedy, ked sa podari. 🙂) nam sa zadarilo o pol roka skor, ako som mala v plane zacat na babatku pracovat a veru to bol ten najspravnejsi cas.
@silvia1507 Ahoj, ak by si mala čakať, kým budeš mať úplne všetko na 100% zabezpečené, tak to dieťa nebudeš mať nikdy. My sme dosť dlho čakali, potom sme sa dosť dlho snažili a malý sa narodil, keď som mala 36 rokov (môj muž mal 43, ale on už 2 deti ma). Ak by sa dal vrátiť čas, išla by som do toho skôr. Je predsa kopec žien, ktoré otehotneli neplánovane, nepripravené, nezabezpečené a všetko zvládli. Neboj, len smelo do toho, už po prvom pohľade na Tvoje dieťatko sa budeš diviť, ako si mohla pochybovať. 🙂 🙂 🙂
my sme s manzelom chceli babo hned..takze hned vo svadobnu noc sme sa zacali snazit 😀 ....jasne,mali sme plany ako by co bolo dobre najprv mat....ALE nakoniec sme sa rozhodli,ze deti mat nemusime,ze v dnesnej dobe su DAROM...a sny s byvanim sa daju splnit aj po case s detmi...a kedze sme uz neboli najmladsi...prednost dostali deti ..a nelutujeme...
pochybnosti prisli na mna pocas tehu 😀 ...a to ci budem dobra mama 😉 ...iba tieto pochybnosti ma trapili a trapia 😉
Dakujem vam za vase nazory hned sa cítim lepšie 😉 , sme sa doma včera rozpravali tak definitívne ideme do toho tak dufam že sa coskoro podari 🙂
@silvia1507 drzim paste!
@silvia1507 no aj my sme mali obavy, hlavne som si prestavovala ako strašne skomplikuje to dieťa život, stále som chcela aby mal partner prácu ktorá ho baví a že tam bude aspoň celý môj rodičák. paradoxne sme sa na to dali keď stále nad ním visela výpoveď, keď sa malá narodila, tak z práce odišiel do inej, kde skončil, malá mala 9 mesiacov a on ostal doma nezamestnaný 1 rok. nemenila by som nikdy, aj peniaze sú, aj dieťa je, aj je to s časti komplikovanejšie ako za "slobodna" ale zasa menej komplikované než som si to predstavovala. Ako povedal môj otec - ak budeš preratávať dieťa na peniaze, tak ho nebudeš mať nikdy. Takže smel do toho.
Pripájam sa do diskusie. Tiež momentálne riešime, či budeme mať bábätko. Máme už vlastný domček, ja prácu na TPP, manžel má však sezónnu prácu, keďže pracuje v stavbárčine. Ale tiež si myslím, že nikdy nebude ten správny čas. Tiež musíme dokončiť domček, tiež potrebujeme nové auto a čo? Bude všetko aj potom.
Ahojte dievcence,chceli by sme s manzelom dalsie babo ale ja mam stale obavy ako to zvladneme,mame uz 2 krasne deti,su uz troska starsie 17 a 11,rada by som keby som sa tu dozvedela ci aj volaktora z vas ma podobne pocity 🙂 zatial ahojte.
Ahojte dievcence,chceli by sme s manzelom dalsie babo ale ja mam stale obavy ako to zvladneme,mame uz 2 krasne deti,su uz troska starsie 17 a 11,rada by som keby som sa tu dozvedela ci aj volaktora z vas ma podobne pocity 🙂 zatial ahojte.
Z vlastnej skusenosti....neodkladaj tehotenstvo na neskor. Moja prva dcera prisla neplanove, ked som mala 24. Som za nu nesmierne vdacna. Dalsie sme odkladali na neskor, ked bude dom dokonceny, auto splatene, dovolenky a pod. Teraz to velmi lutujem. Teraz mam 40 rokov a za poslednych 6 rokov som presla troma potratmi. Kazdy iny, mimomaternicovy, spontanny v 7 tyzdni a minuly tyzden ten najhorsi....v 19 tyzdni. Po mojej 35 uz nebolo tak jednoduche otehotniet. To by som si nikdy nebola pomyslela. Vek sa neda oklamat i napriek tomu, ze vyzeram o niekolko rokov mladsie a snazim sa zit zdravo. Tehotenstvo je vzdy troska aj o stasti a vo vyssom veku to plati niekolkonasobne viac.
@andrae , to je mi veľmi ľúto 😒 . Tiež som si prešla 3 potratmi, i keď nie až v takom neskorom tt ako ty v poslednom 😔 . Ja už som dieťa ani neplánovala a úplne nečakane sa nám jedno nádherné dieťatko - chlapček podarilo tesne pred mojimi 42.narodeninami. Ešte nestrácaj nádej, držím ti palce. 🙂
dievcence velmi pekne dakujem za prispevky,a prebudili ste vo mne troska viac istoty ze aj troska neskor mozem byt znova mama,andrejka tebe zelam strasne vela stastia a nesmierne silno drzim palce vo vsetkom co si zelas 😉
@bodka70 Neskoro, ale predsa / po dvoch mesiacoch 🙂 odpovedam / ...........dakujem. Pozrela som si Tvoj fotoblog, mas kraaaasneho synceka, samozrejme aj dcerky. Ja budem mat 42 rokov takto o rok, tak mozno .....necakane 🙂, tak ako u Teba, bolo by to vitane, i ked sa uz viac preladujeme na to, ze jedno dieta staci a budeme sa tesit na vnucata. Muz sa desi toho, ze ked dieta pojde do puberty, on uz bude mat 60 rokov. Inak, aj my sme boli v Omisi od 10.7. do 21.7. Rada sa tam vraciam. Obdivujem, ze ste to zvladli s malym syncekom. Asi je to velmi kludne dietatko 🙂...po maminke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@silvia1507 ked otehotnies, pochybnosti sa zvyraznia, ale je to prirodzene... Mate 9 mesiacov na to, aby ste si na novu spravu zvykli a vedeli ako fungovat uz v trojici.