Zdravím všetký babenky.....aj vy snažíte a stále nič? My zatiaľ iba 3 mesiac skúšame...no zatiaľ to nevychádza....a to som si fakt nikdy nemyslela, že to bude problém 😨 😨 😨 tak som začala s kyselinou listovou a vitamínom E..... máte s tým nejaké skúsenosti or môžte odporúčať niečo lepšie??? Pekný deň prajem 😉
nemusíš sa ničoho báť, 3 mesiace ešte nič neznamenajú 😉 závisí to aj na veku, ale 1 rok sa považuje za štandarnú dobu na otehotnenie, dovtedy to ani lekári neriešia. Skús používať ovulačné testy aby si vedela kedy sa máte viac snažiť 😀 poznám páry ktoré sa snažili oveľa oveľa dlhšie....... rátalo sa to na roky, takže zatiaľ to u teba nie je žiadna tragédia 😉 kyselina listová sa odporúča užívať ešte 3 mesiace pred otehotnením, tak ju kľudne ber ďalej
@marcelatje veď áno.....ešte to je krátka doba....ale fakt som si nemyslela, že to bude také komplikované 😒 krásna predstava to bola, keď som si myslela, že sa to podarí na 1x 😕 manžel mal až slžičky v očiach keď som mu povedala, že zasa prišla mrcha ☹
@lenn1101 vobec nemusi byt nikde problem.A hlavne to neber ako problem, ze si 3 mesiace neotehotnela. nie ste roboty, a vase tela tiez nie, takze netreba cakat, ze sa to podari hned prvy mesiac, prinajhorsom ten druhy. telo pracuje svojim tempom a na otehotnenie vyzaduje urcitu rovnovahu (hormonalnu, psychicku..) a oplodnenie v ten spravny moment. do roka sa to vacsine parov podari, ak nie, az potom sa zacnu vysetrenia, ci je vsetko ok.
Mnoho zien absolutne netusi kedy ma ovulaciu a snazia sa v case, kedy otehotniet nemozu. ak nemate nechraneny styk kazdy druhy den v mesiaci odporucam kupit si ovulacne testy alebo zacat merat bazalnu teplotu, aby si zistila, kedy si plodna.
@tea333 ufff...tak to asi potrvá dlhšie.....čakajú ma štátnice v apríli, máji, auguste...tak psychika dá riadne zabrať :- 😒 😒 😒 ovulku viem kedy mám--podľa výtoku....no doteraz to nevyšlo ani počas ovulácie 😒 a cez plodné dni to nie je správne realizovať každý deň, že? predpokladám 🙂 🙂
@lenn1101 Chápem tvoje sklamanie, ja som tiež pri každom negatívnom teste bola smutná........ale podarilo sa 😀 je veľa vecí ktoré otehotnenie ovplyvňujú ....... znečistenie životného prostredia, životospráva rodičov, spermiogram partnera, stres a xy ďalších. Po dieťatku očividne túžite, ale vyvarujte sa toho aby ste sa stresovali ak sa to nepodarí na 1x podľa pôvodného plánu, navodzuje to zbytočný stres ktorý otehotneniu nepomáha, veľa žien otehotnelo až keď to prestali riešiť. Ako píše tea333 tvoje telo vie kedy je vhodný čas. Držím palce 🙂
@marcelatje Ďakujem za povzbudivé slová 🙂 Doteraz sme počas milovania nesústredili na to, že chceme bábo...a musí to byť teraz...užívali sme si jeden, druhého 😉 😉 no zatiaľ to nevyšlo...
Myslíš, že sa dá otehotnieť iba počas plodného obdobia?? stretla som sa aj s názormi, kedy ženy otehotneli 2-3 dní po ms, niektoré aj počas....
....gratulujem k bábenku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@lenn1101 teoreticky je možné všetko, ale nikto nevie čo sa odohráva v tvojom tele a ono si aj tak urobí ako samo najlepšie uzná za vhodné. Sú tu baby ktoré otehotneli na prvý krát, ale aj také ktoré sa snažili veľmi dlho, napriek tomu, že robili všetko pre to aby sa im pošťastilo, podaktorým sa to podarilo počas užívania antikoncepcie......ťažko povedať teória a prax sú diametrálne odlišné ...... Ja som mala nepravidelnú menštruáciu a nikdy som nevedela kedy mám ovuláciu tak som si kúpila ovulačné testy, použila som ich len raz a zadarilo sa 🙂 (dovtedy sme sa snažili len naslepo triafať a nič....)
Ja by som ešte pridala takú tradičnú radu, čo sa osvedčila u viacerých mojich známych, že bambuľky, čo chceli bábätko, jedli veľa slnečnicových a tekvicových jadierok-aj partneri a tá kyselina listová by bola naj v netabletkovej forme, čiže zelenina-kapusta, kel, šaláty, špenát, tiež by nebolo dobré nalievať sa aloe vera buď čajmi či nápojmi. teraz si nespomeniem ako sa volá taký bylinkový čaj čo podporuje reprodukčné hormóny, no najdôležitejšie podľa mňa je, aby ste to nesilili a neboli sklamaní, ani ty ani tvoj partner. viem, že to je ťažké takto hovoriť, ale treba sa k tomu postaviť hlavne mentálne v tom zmysle, že to dieťatko má svoj čas a je už na ceste, treba si to stále opakovať, uvoľniť sa a vychutnať si aj to spojenie muža so ženou spontánne, bez príprav, očakávaní a obáv. Prajem veľa šťastia, zdravia a hlavne veľa lásky. Vyjde to!
@lenn1101 chapem tvoj stres, aj ja chodim do skoly 🙂 ono treba rozlisovat hlien a hlien, vytok moze byt kludne aj mimo plodnych dni. ten "plodny" hlien ma typicku konzistenciu, je tahavy, da sa natiahnut medzi prstami, trochu ako bielko z vajicka. ale nie kazda zena ho ma jasny.
plodne dni nemusia byt v strede cyklu.su zeny, ktore maju ovulaciu posledny den MS, pri slabom krvacani. a kedze spermie v tele nieco preiju, mohlo sa kludne stat ze zena takto otehotnie pocas MS alebo hned po nej. Ovulacia moze byt na konci MS, v strede cyklu alebo aj pri konci. idealne vsak je, aby medzi ovulaciou a dalsou MS ubehlo 10 a viac dni.Tento cas sa vola lutealna faza cyklu a v tom case sa vajicko moze uhniezdit. ak je tato faza 10 a menej dni, vajicko nema moznost uhniezdit sa a odchadza s MS ako mikropotrat.stava sa to bezne.
urcite sa neda milovat a uplne nemysliet na robenie babatiek, ale treba to skor brat ako nejake casove horizonty. tesit sa, ze je vsetko v poriadku a babo pride niekedy v najblizsom roku..
netreba trpnut pri kazdej menstruacii.babatko sa uchyti, ked na to bude mat vhodne podmienky.
nemoze byt vsetko hned. na dobre veci sa caka a na babo sa oplati cakat aj roky. vychutnajte si fazu, kedy si uzivate jeden druheho a vela sexu. s tehotenstvom sa to vacsinou trochu zmeni 🙂
Ďakujem Vám babenky za povzbudivé slová....ja viem, že ono to raz príde 😉 😉 😉
tea333...gratulujem k drobčekovi...tíško závidím 😉 prajem veľa veľa zdravíčka a úspešné ukončenie školy 🙂
katren....waauuu už tretie??? gratulujeeeeem 🙂 🙂 🙂 🙂 aj ja chcem veľkú rodinu..
ste zlaté baby 😀
chcela by som vedieť nejakú učinnú prírodnú liečbu na moj problém,dnes mi potvrdili že mám zvýšený prolaktín z čoho pravdepodobne vyplýva že nemožem otehotnieť,doktor mi robil testy prave na hormony koli tomu či možem vobec otehotniet kedze som už po dvoch operaciach cyst na vajecniku a mala som endometriozu,dali mi teraz lieky Parlodel ktory ale nechcem brat z dovodu nežiaducich učinkov....neznesiem na žaludok podobne lieky atd...snažíme sa o bábo necelý rok a nedarí sa...menštruáciu mávam v celku pravidelnu aj ked bolestivú ale dosť často mavam rozne vytoky,mykozy a podobne...prosím vas poradte ak viete,hlavne nejake prírodné produkty..Ďakujem!
Ďakujem cora73 😉
@lenn1101 pridaj sa sem
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/snazime-sa-o-babo-4-mesiace-zatial-nic/
alebo v kategorii Snazilky najdes vela tem o snazeni
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lenn1101 ahoj je tu vela skvelych tem naprrskupinka pre grafy a bazalnu telotu pozri do vyhladavaca,to nieje na jednu spravu tym sa budes zaoberat dlhsie..takze kazdopadne sa tam pozri.