Chcem otehotnieť, ale manžel má pomalšie spermie

michaelagburova
30. dec 2022

Ahojte máte niektorá skúsenosti alebo taký problém snažíme sa o bábätko manžel má pomalšie spermie a u mňa nedôjde k ovulácii ako ste to riešili ? Čo vám poradil lekár ? Mne poradila umelé otehotnenie . Chcem vedieť nejaké iné skúsenosti ďakujem

dominidi
30. dec 2022

@michaelagburova ak nemas ovulaciu, nemas inu sancu..ovulaciu nemas z akeho dovodu?

dzulli1980
30. dec 2022

Pokiaľ nemáš ovuláciu, inú možnosť ako umelé oplodnenie nemáš.
@michaelagburova

michaelagburova
autor
30. dec 2022

Podľa testov nedôjde k ovulácii a progesterón je nízky ale prečo mi nedala niečo na podporu progesterónu len hneď umelé oplodnenie rieši.

sandra811
30. dec 2022

@michaelagburova tiež by som išla rovno na umelé. My bojujeme tretím rokom, ak nevyjde toto druhé IUI, ideme hneď na tretie a potom nás čaka IVF.

adka3321
30. dec 2022

@michaelagburova podla testov som ani ja nemala ovulaciu (nikdy som nemala pozitivny ovulacny test) a som 2x tehotna... za mna ovulacne testy vyhodene peniaze. skusala si merat BT, pripadne ti robil doktor folikulometriu, bral ti krv na horm. profil?

michaelagburova
autor
30. dec 2022

@adka3321 nie nič také nerobil mi ani som nedala teplotu nič .

adka3321
30. dec 2022

@michaelagburova tak nemozes vediet ze naozaj nemas ovulaciu. skus si nastudovat meranie bazalnej teploty a par mesiacov si ju merat a uvidis ci mavas ovulaciu alebo nie, alebo poziadat doktora o tu folikulometriu (bude kontrolovat pocas cyklu ci ti dozrieva folikul a ci praskne). a podla coho doktor urcil, ze nemas ovulaciu?

michaelagburova
autor
30. dec 2022

@adka3321 podľa testov tých neviem jak sa volajú odberov jeden odber potom druhý odber a povedala že nedošlo k ovulácii.

dominidi
30. dec 2022

@michaelagburova tak potom ti robila horm.profil nie? Aj ked to ze nemas jeden cyklus ovu este neznamena ze ju nemas vobec

michaelagburova
autor
30. dec 2022

@dominidi áno hormonálny profil len robila

dominidi
30. dec 2022

@michaelagburova ak mas cas a financie, skus zabojovat..zacni si merat bazalnu teplotu ako posu baby, zapisuj a skus doplnit aj ovu testami..najdi si lekara ktory ti urobi folikulometriu, skus popri tom verra vitaminy a muz na zlepsenie spermiogramu moze skusit folandrol, nam velmi pomohol..

michaelagburova
autor
30. dec 2022

@dominidi manžel folandrol berie niečo na podporu pre ženy ? Ja som brala inofolic ale neviem dajake žiadne zázraky .

dominidi
30. dec 2022

@michaelagburova skus verra vitaminy..ale urcite si porob aj tie vysetrenia, nech vies na com si

stellarstar
30. dec 2022

@michaelagburova jedine ivf

saxano2222
30. dec 2022

@michaelagburova Ja tiez neovulujem pravidelne
ale z jedneho mesiaca to nemoze uzavriet ze vobec neovulujes. Aj zdava zena moze mat cyklus bez O.
Ja osobne by som nesla hned na umele, je kopec moznosti ako podporit ovulaciu u teba. Ak si mala hormonalny profil tak mas aj vysledky esteogenu/progesteronu/testosteronu/AMH etc.
najlepsie napis viac, ak chces aj spravu, lebo takto ti radime len velmi vseobecne .
drzim palce ;)

moni106
30. dec 2022

@michaelagburova pozri gynex

ninka99865
30. dec 2022

Folandrol nič neobsahuje po ňom sme mali etsw horsi spg. Chce to komplexne vitamíny, koenzym, C, D,E, maca, omega 3-6-9, selen, zinok. Životosprávu ma akú? Vylúčiť alkohol, fajcenie!!! Pridať pohyb, stravovovat sa vyvážene, ovocie, zelenina.
Čo sa týka teba, vypýtať si výmenné lístky a ísť na hematologiu, repro Imuno - obaja, priechodnosť vajcovodov, endorkynóogia môže byt veľmi dôležitá pri probléme s ovuláciou. Zistiť prečo neovulujes, niekedy môže byt príčina pcos a inzulinova rezistencia nasadia sa lieky a ovulka sama nabehne. Taktiež môže byt problém v štítnej zlaze. Začni si merať teplotu je tu aj skupina v ktorej poradíme ak treba a vieme. A popros gyn aby ti spravila sono, ci naozaj folikul nerastie. A ak budeš mat všetko v poriadku niekedy stačí nasadiť len clostyl/ letrozol a plánovať styk. To nerobi každý Gynekolog ale v car áno. A ak toto nevyjde, môžete skúsiť iui poprípade rovno ivf. Neviem aky máte vek ci vás to tlači veľmi. Držím prsty ☺️

michaelagburova
autor
30. dec 2022

@ninka99865 aká je to skupina ?

ninka99865
30. dec 2022
melany4
30. dec 2022

@michaelagburova určite sú aj iné možnosti...my mame podobne problémy ako vy a teda podľa mňa treba zmeniť gynekológa a nájsť takého ktorý bude mať záujem riešiť to viacej do hĺbky...pripadne nastaví liecbu a plus muž nech chodí tiež k urologovi.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrea_r016
31. dec 2022

@michaelagburova porob si vyšetrenia ako reprodukčna imunológia, hematologiu, endokrinologiu...môže sa odhaliť príčina prečo nemáš ovu....ale vieš prečo ti poradila umelé? Lebo na umelé oplodnenie netreba ovulácii....keďže oplodnenie sa deje mimo tela a je to rýchlejšia cesta ako hľadať príčinu....ja som po IVF otehotnela ale mala som iné problémy

boozenkaa
4. jan 2023

@sandra811 ahoj mne to tiež nevyšlo na prvý krát terás idem na druhý pokús som zvedavá

boozenkaa
4. jan 2023

@deadlylucy a čo používala??

simonkakotrisova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katuskamala1
8. jan 2023

Chodte do CAR. Pristup bude profesionalnejsi. A neriesia tam jedine hneď ivf. Porobia testy, a ak to bude reálne tak poriesite planovany pohlavny styk (mozno len pomozu clostylbegidom pre teba), potom iui. A mozno tiez povedia, ze ivf.. Ja odporucam Dr. Galla (v car v ziline).

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre